Όλα όσα αλλάζουν από σήμερα σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων - Τα νέα μέτρα
Αλλάζουν από το πρωί του Σαββάτου 13/11 τα μέτρα κατά του κορωνοϊού στα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων. Δείτε αναλυτικά!

Από το πρωί του Σαββάτου έχουν τεθεί αλλαγές στη λειτουργία των σούπερ μάρκετ εξαιτίας της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού. Ποιο συγκεκριμένα, βλέπουμε την επιστροφή του κανόνα, ένα άτομο ανά 9 τ.μ. ο οποίος είχε καταργηθεί στις 25 Οκτωβρίου και είχε αντικατασταθεί από τον κανόνα, ένα άτομο ανά 2 τ.μ.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα δόθηκε στη δημοσιότητα η απόφαση που αφορά τα καταστήματα τροφίμων και στις έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω.

Οι αλλαγές στα σούπερ μάρκετ

Η κοινή υπουργική απόφαση ορίζει ότι από σήμερα, 13 Νοεμβρίου 2021, στις 06:00 ως την 22η Νοεμβρίου 2021 στις 06:00 η τήρηση αποστάσεων και παρουσίας ενός ατόμου ανά 9 τ.μ. στα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, κάβες κλπ.), στο πλαίσιο των μέτρων κατά της διασποράς του νέου κορωνοϊού.

Για το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια κ.λπ. συνεχίζει να ισχύει ότι οι πελάτες εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο στο κατάστημα πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή πιστοποιητικού νόσησης, ή βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για τον νέο κορωνοϊό (PCR ή rapid test). Οι ανήλικοι ηλικίας 4 ως 17 ετών μπορούν να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test). Ειδικά για τις υπηρεσίες μανικιούρ, πεντικιούρ, ποδολογίας και καλλωπισμού νυχιών, προβλέπεται η ανάπτυξη διαχωριστικού πετάσματος από πλεξιγκλάς.

Επιπλέον, από τα σούπερ μάρκετ, το λιανεμπόριο και τα κομμωτήρια απαγορεύεται η πώληση προϊόντων κομμωτικής για επαγγελματική χρήση σε μη έχοντες άδεια ασκήσεως επαγγέλματος κομμωτή-κουρέα. Η πώληση των προϊόντων κομμωτικής για επαγγελματική χρήση επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση έκδοσης του προβλεπόμενου τιμολογίου και με την ταυτόχρονη επίδειξη επαγγελματικής ταυτότητας.

Πηγή Φωτογραφιών: Intime

Μπορείς να διαβάσεις ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES
10 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΡΟΜ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;