Κεραμέως για κλείσιμο σχολείων: Τι λέει το Υπουργείο Παιδείας για τη φημολογία
Η "ετυμηγορία" του Υπουργείου για την πληροφορία που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στα social media και διαλαλεί το κλείσιμο των σχολείων στα μέσα του Νοέμβρη - Δείτε την ανάρτηση της Νίκης Κεραμέως για το ζήτημα

Εδώ και κάποια εικοσιτετράωρα, κυκλοφορεί μία είδηση – φήμη στον εκπαιδευτικό κόσμο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι κλείνουν τα σχολεία. Σύμφωνα με την εν λόγω φήμη, «το Υπουργείο Παιδείας επεξεργάζεται ένα σενάριο βόμβα για κλείσιμο των σχολείων στις 15 Νοεμβρίου προκειμένου να ανακοπεί το μεγάλο κύμα διασποράς του κορωνοϊού στα παιδιά».

Πρόκειται για μια «είδηση» που δημοσιεύθηκε σε εφημερίδα της Βόρειας Ελλάδας και η οποία σημειώνει ότι «σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να εισηγηθεί το μέτρο αυτό τις επόμενες μέρες κιόλας η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως».

Κλείσιμο σχολείων: Τι απαντά το Υπουργείο Παιδείας για τη φημολογία

Σαφές μήνυμα ότι τα σχολεία δεν πρόκειται να κλείσουν και ότι δεν υπάρχει καμία σχετική συζήτηση, έστειλε η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό Max FM, η Υπουργός Παιδείας επεσήμανε ότι δεν υπάρχει κανένα σενάριο να κλείσουν τα σχολεία, καθώς μόλις έξι τμήματα είναι κλειστά σε σύνολο 80.000.

Η κυρία Κεραμέως τόνισε ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα τηρούνται με συνέπεια από εκπαιδευτικούς και μαθητές και πώς δεν υπάρχει μαζική διασπορά στα σχολεία.

Κλείσιμο σχολείων: Η ανάρτηση της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως:

Η φημολογία για το επικείμενο κλείσιμο των σχολείων στα μέσα Νοέμβρη έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις τις τελευταίες ημέρες στα social media, όπως το Facebook, αφού, όπως είπαμε και νωρίτερα σήμερα, είχε προηγηθεί δημοσίευμα εφημερίδας της Βόρειας Ελλάδας, στο οποίο τονιζόταν ότι ένα από τα σενάρια που εξετάζονται πλέον είναι να κλείσουν τα σχολεία από τις 15 Νοεμβρίου.

Ωστόσο, το Υπουργείο Παιδείας φέρεται να διαψεύδει κατηγορηματικά και σε όλους τους τόνους, την παραπάνω «πληροφορία» – σενάριο.

Διαβεβαίωση Πλεύρη για το μη κλείσιμο σχολείων

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, διαβεβαίωσε μέσω του ΣΚΑΙ, ότι τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά και δεν υπάρχει καμιά σκέψη για κλείσιμό τους.

Ωστόσο, δεν είναι και λίγες οι φωνές που αποδίδουν στην κυβέρνηση δριμύ “κατηγορώ”, εγκαλώντας την ότι εμφανίζει μία πλασματική εικόνα για την κατάσταση στα σχολεία, στηλιτεύοντας παράλληλα το γεγονός ότι, αντί να προχωρήσει στη δημιουργία ολιγομελών τμημάτων, προχωράει σε συγχωνεύσεις τμημάτων και τάξεων, εν μέσω πανδημίας.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Intime

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 3 
 1 
  
  
 1