Κορωνοϊός - Νέα μέτρα: Μόνο με test σε χώρους διασκέδασης, κομμωτήρια, εμπορικά καταστήματα οι ανεμβολίαστοι
Κορωνοϊός - Νέα Μέτρα: Παντού με rapid ή PCR test οι ανεμβολίαστοι - Ποιοι χώροι εξαιρούνται

Σήμερα Τρίτη 2 Νοεμβρίου από τις 13:00 ξεκίνησε η συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων για την κατάσταση της πανδημίας του κορωνοϊού μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να αναχαιτιστεί το κύμα της πανδημίας. Έτσι, στις 18:00 πραγματοποιήθηκε η ανακοίνωση των νέων μέτρων από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, ο οποίος ανακοίνωσε μία νέα σειρά από νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ.

Κορωνοϊός: Νέα μέτρα για ανεμβολίαστους – Τι θα ισχύσει

Όσον αφορά το μέτρο της αναστολής σύμβασης των ανεμβολίαστων ιατρών θα συνεχίσει να ισχύει. Έπειτα, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στους εμβολιασμένους λέγοντας πως κινδυνεύουν 30 φορές λιγότερο από τους ανεμβολίαστους, από βαριά νόσηση ή νόσηση που θα οδηγήσει σε ΜΕΘ τονίζοντας μάλιστα πως παραπάνω από το 85% των ασθενών σε ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι.

Έπειτα, ο Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε πως την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για ραντεβού τρίτης δόσης για όλους τους ενηλίκους από 18 ετών και άνω.

Στη συνέχεια, ο υπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά ότι δεν μπορούμε να πάμε σε πιο έντονα περιοριστικά μέτρα όπως εκείνα που είχαν ληφθεί πριν την έλευση του εμβολίου λέγοντας μάλιστα ότι το 73% των ενηλίκων και το 63% του γενικού πληθυσμού έχει εμβολιαστεί. Έτσι, ανακοινώθηκε πως θα σταλούν επιστολές και μηνύματα στους αναποφάσιστους που ακόμη δεν έχουν εμβολιαστεί.

Τέλος, ανέφερε ότι οι περιορισμοί θα αφορούν τους ανεμβολίαστους γιατί αυτοί κινδυνεύουν πολύ περισσότερο από τους εμβολιασμένους «και συνεπώς θα πρέπει να υπάρξουν μέτρα που θα τους προστατεύσουν», με την συμπλήρωση της σχετικής ΚΥΑ προς το τέλος της εβδομάδας.

Κορωνοϊός – Νέα μέτρα: Τι θα τεθεί σε ισχύ από το προσεχές Σάββατο (6/11)

  • Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα – συμπεριλαμβανομένων και των χώρων λατρείας – θα πρέπει να κάνουν δύο τεστ Covid σε εβδομαδιαία βάση. Τα τεστ θα πρέπει να είναι είτε rapid, είτε PCR.
  • Η πρόσβαση σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, στις τράπεζες, σε όλους τους μικτούς χώρους διασκέδασης, στους ανοικτούς χώρους, στα εμπορικά καταστήματα, κομμωτήρια – θα γίνεται υποχρεωτικά με PCR ή Rapid Test. Θα πρέπει να υπάρχει ο διαγνωστικός έλεγχος.
  • Δεν θα χρειάζεται διαγνωστικός έλεγχος όπου είναι αναγκαίες οι δραστηριότητες – τρόφιμα, θρησκευτικό δικαίωμα και πρόσβαση σε φαρμακεία.
  • Αναβαθμίζονται οι ποινές για τις επιχειρήσεις που δεν τηρούν τα μέτρα. Καμία ανοχή σε όσους επιχειρηματίες επιτρέπουν ανεμβολίαστους στους αμιγείς χώρους. Διπλασιάζονται τα πρόστιμα, που ξεκινούν από 5.000 ευρώ και 15 ημέρες «λουκέτο».

Έτσι, όπως γίνεται αντιληπτό τα μέτρα αφορούν αποκλειστικά όσους και όσες δεν έχουν εμβολιαστεί. Οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να κάνουν rapid ή PCR test για να επισκεφθούν οποιοδήποτε χώρο με εξαίρεση τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία και τους χώρους λατρείας.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
 1