Εξάρχεια: Αστυνομικός των ΜΑΤ σπάει τζαμαρία και φωνάζει «ναι, είμαι τρελός»
Έντονο και δικαιολογημένο προβληματισμό προκαλεί το βίντεο-ντοκουμέντο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο.

Νέο περιστατικό στο οποίο αποτυπώνεται η έξαρση της αστυνομικής βίας σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής κινητοποίησης (Τρίτη 26 Οκτωβρίου) στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στην υποχρεωτική λήψη DNA από 14 φοιτητές, οι οποίοι κατηγορούνται για παλαιότερη υπόθεση κατάληψης στο Πολυτεχνείο.

Το εν λόγω βίντεο-ντοκουμέντο που – κάθε άλλο παρά μεμονωμένο περιστατικό είναι- προκαλεί δικαιολογημένα αντιδράσεις και προβληματισμό, καθώς δείχνει τη στιγμή που ένας αστυνομικός των ΜΑΤ σπάει τζαμαρία καταστήματος με το γκλομπ του στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τη σελίδα «Ραδιοφράγματα», το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης (26/10) στα Εξάρχεια.

Το βίντεο δείχνει τον αστυνομικό των ΜΑΤ να σπάει την τζαμαρία της πόρτας του καταστήματος, όταν οι πολίτες δεν τον άφηναν να μπει μέσα. Πίσω ακριβώς από τη τζαμαρία βρίσκονταν πολίτες και, όπως ακούγεται και φαίνεται στο βίντεο, μία γυναίκα τραυματίστηκε στο χέρι από τα σπασμένα γυαλιά.

«Ναι είμαι τρελός»

Μέσα στο κατάστημα οι πολίτες φώναζαν στον αστυνομικό να σταματήσει, ενώ τη στιγμή που σπάει τη βιτρίνα, μία γυναίκα του φωνάζει «είσαι τρελός;», με τον αστυνομικό να ακούγεται να απαντά προκλητικά «ναι, είμαι τρελός».

Το δευτερόλεπτο πριν σπάσει τη τζαμαρία, ο αστυνομικός φαίνεται να κοιτά στιγμιαία γύρω του.

Από τη δράση του αστυνομικού προκύπτουν ερωτήματα, ενώ η ΕΛΑΣ δεν έχει σχολιάσει το περιστατικό.

Όπως καταγγέλλει η σελίδα που κοινοποίησε το υλικό, από το συμβάν τραυματίστηκαν δύο γυναίκες, εκ των οποίων η μία είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση.

 

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;