Κεραμέως: Λιγότερα κρούσματα σε ηλικίες 4 -18 ετών τη δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων από το Δεκαπενταύγουστο
Κεραμέως: Όσα δήλωσε για την επιδημιολογική κατάσταση στα σχολεία.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το πρωί, Δευτέρα (27/9), η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στο ΣΚΑΪ αναφέρθηκε στα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίζονται στα παιδιά που πηγαίνουν σχολείο, ενώ μίλησε γενικότερα για την επιδημιολογική κατάσταση στα σχολεία.

Σύμφωνα με τη Νίκη Κεραμέως η επιδημιολογική κατάσταση στα σχολεία, παρακολουθείται πολύ στενά με την αρωγή των ειδικών και του Υπουργείου Υγείας.

Μάλιστα, όπως εξήγησε η Νίκη Κεραμέως μιλώντας στο ΣΚΑΪ μετά από δύο πλήρεις εβδομάδες λειτουργίας των σχολείων έχουμε λιγότερα κρούσματα απ’ ότι είχαμε τον Αύγουστο, όταν τα σχολεία ήταν κλειστά.

Η Υπουργός θέλησε να δώσει ως παράδειγμα το Δεκαπενταύγουστο λέγοντας Υπουργός ειδικότερα, έδωσε ως παράδειγμα πως τον Δεκαπενταύγουστο, όταν σε παιδιά ηλικίας 4- 18 ετών καταγράφονταν 5371 κρούσματα. Ωστόσο, πλέον στη δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων είχαμε 3. 727 κρούσματα εβδομαδιαίως.

Αυτό δικαιολογείται από το γεγονός πως τον Αύγουστο δεν υπήρχαν πρωτόκολλα και τα παιδιά δε βίωναν την καθημερινότητα τους κάτω από ένα αυστηρό πλαίσιο τήρησης μέτρων, κάτι που συμβαίνει τώρα που έχουν επιστρέψει στις σχολικές αίθουσες.

Παράλληλα, η Νίκη Κεραμέως επεσήμανε τη σημασία του γεγονότος πως πλέον έχουν γίνει και εμβολιασμοί αναφερόμενη ειδικά στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι και μεταδίδουν πρωτίστως. Έπειτα, η κ. Κεραμέως ανέφερε χαρακτηριστικά πως πέρυσι ήταν όλοι οι εκπαιδευτικοί ανεμβολίαστοι, ενώ φέτος έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 82% και αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι κάποιοι από αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, έχουν νοσήσει, αντιλαμβανόμαστε πως το τείχος ανοσίας είναι ακόμη ισχυρότερο.

Επιπρόσθετα, όσον αφορά τον εμβολιασμό σε παιδιά, ειδικά για το Λύκειο, οι μαθητές και οι μαθήτριες που έχουν κάνει μια δόση ή έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό υπολογίζονται σε τουλάχιστον 35%. με τη Νίκη Κεραμέως να παραδέχεται ότι θέλει μεγαλύτερη προσπάθεια ακόμη.

Επίσης, η ίδια δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συζήτηση στο πλαίσιο της επιτροπής των Ειδικών προκειμένου να αλλάξουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία.

Δείτε όσα δήλωσε η Νίκη Κεραμέως:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;