Γώγος: Δεν αναμένεται οριζόντιο κλείσιμο στα σχολεία - Θα επανεκτιμηθούν τα μέτρα αν δούμε προβλήματα
Γώγος: Αναλυτικά όσα δήλωσε ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Επιστημόνων.

Σήμερα, Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου, ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Επιστημόνων του υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή “Σήμερα” του ΣΚΑΪ αναφέρθηκε στη διασπορά του κορωνοϊού στα σχολεία μίλησε.

Απαντώντας στο ερώτημα για το ενδεχόμενο οριζόντιου κλεισίματος σχολείων, ο ίδιος είπε ότι δεν αναμένεται κάτι τέτοιο εκτός απροόπτου.

Όπως δήλωσε, λαμβάνοντας ως δεδομένα την εμβολιαστική κάλυψη η οποία εμποδίζει την πίεση στο ΕΣΥ και το γεγονός ότι τα παιδιά συνήθως νοσούν ελαφριά, θα διευκολυνθεί το κλείσιμο μεμονωμένων τμημάτων και όχι σχολείων.

«Είναι πάρα πολύ βασικό για την κοινωνία να λειτουργήσει το σχολείο. Σε περίπτωση μεγάλης αύξησης κρουσμάτων όλα είναι πιθανά, αλλά είναι κάτι που δεν περιμένουμε», πρόσθεσε ο κ. Γώγος.

Ακόμη, αναφέρθηκε στον φόβο για διασπορά του ιού στα σχολεία λέγοντας πως είναι υπαρκτός. Ωστόσο κατά την εκτίμησή του ενδέχεται και να μην παρατηρηθεί έξαρση.

Από την άλλη, χαρακτήρισε δύσκολο αλλά υποσχόμενο το σύμπλεγμα μέτρων βάσει του οποίου λειτουργούν τα σχολεία και σε κάθε περίπτωση, όπως είπε, αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα, θα επανεκτιμηθεί λέγοντας ότι θα το ξαναδούμε σε ένα μήνα το θέμα.

Ακόμη, ο λοιμωξιολόγος θέλησε να εστιάσει στα πλεονεκτήματα του αυξημένου testing και την συνεισφορά του στον έλεγχο μια ενδεχόμενης διασποράς λέγοντας:

“Tα παιδιά μπορεί να κολλήσουν και εκτός σχολείου. Σε περίπτωση που μολυνθούν, θα διαγνωστούν, θα ιχνηλατηθούν και έπειτα θα απομονωθούν”.

Αναφορικά με την εντατικοποίηση των εμβολιασμών στις μικρές ηλικίες, ο καθηγητής σημείωσε πως πρέπει να συνεχίσει η ενημέρωση για αυτό το ζήτημα και να συμμετάσχουν σε αυτή οι παιδίατροι, ενώ όπως είπε καλούν και τον ίδιο τον συνεχώς γονείς, οι οποίοι έχουν ανησυχίες και ανασφάλειες.

Δείτε όσα είπε ο Χαράλαμπος Γώγος:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

11-05-2024

Αθήνα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;