Νίκη Κεραμέως:
Νίκη Κεραμέως: Οι δηλώσεις της υπουργού Παιδείας μετά την ανακοίνωση των βάσεων 2021.

Σήμερα, Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021, η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ αναφέρθηκε στις βάσεις 2021, αλλά και στο άνοιγμα των σχολείων, το οποίο προβλέπεται να πραγματοποιηθεί στις 13 Σεπτεμβρίου.

Η Νίκη Κεραμέως αναφερόμενη στους υποψήφιους και τις υποψήφιες που εισήχθησαν φέτος στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, είπε:

«Να πω πολλά συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες και σε όλους όσοι εισάγονται στις σχολές επιλογής τους. Επίσης, να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, γονείς, εκπαιδευτικούς, στελέχη. Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά. Εμείς επιμείναμε. Κάναμε εξετάσεις για το καλό των παιδιών μας. Οι εξετάσεις, αντικειμενικά, διεξήχθησαν πολύ καλά, με μεγάλες καινοτομίες. Τα παιδιά μας έλαβαν τα αποτελέσματά τους μέσω μηνύματος (sms) στο κινητό, με σεβασμό απέναντι στον υποψήφιο και την αγωνία».

Έπειτα, συνέχισε αναφερόμενη στις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στις φετινές Πανελλήνιες λέγοντας:

«Είχαμε φέτος και μεγάλες αλλαγές θεσμικές, όπως οι βάσεις εισαγωγής και όπως το παράλληλο σύστημα εισαγωγής. Η μεταρρύθμιση αυτή προσφέρει οφέλη και βγαίνουν όλοι κερδισμένοι. Βγαίνουν κερδισμένα τα ίδια τα παιδιά και οι γονείς τους. Γιατί δεν εγκλωβίζονται στα πανεπιστήμια και οι σπουδές τους έχουν αντίκρισμα. Δεν έχουμε πλέον τα φαινόμενα να εισάγεται κανείς με 1,2,3. Οι νέοι μας έχουν διέξοδο και προοπτική. Θα τους δώσουν αυτά που θέλουν σε γνώσεις και θα τα βοηθήσουν να αποκατασταθούν επαγγελματικά. Αναγνωρίζεται πλέον το κύρος των σπουδών για τα Πανεπιστήμια. Οι φοιτητές εκεί πληρούν τις ελάχιστες ακαδημαϊκές προϋποθέσεις και για πρώτη φορά απέκτησαν λόγο στο πώς θα εισάγονται οι φοιτητές. Τα Πανεπιστήμια είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν τον συντελεστή της ελάχιστης βάσης εισαγωγής. Αντιστοίχως τα δημόσια ΙΕΚ. Και βεβαίως, θα δοθεί η δυνατότητα να αναπροσαρμοστεί αυτό εφόσον έχουν βγει τα φετινά αποτελέσματα».

Και συνέχισε ως εξής:

«Είναι ένα σύστημα που επιτέλους κοίταξε τους νέους στα μάτια. Ένα σύστημα που αναβαθμίζει το επίπεδο των σπουδών και τα παιδιά μας έχουν πλέον επιλογές. Είχαμε την Ελλάδα του πριν και την Ελλάδα του μετά. Τώρα, στην Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη, που φρόντισε για αυτές τις σημαντικές αλλαγές, οι φοιτητές πληρούν τις ελάχιστες ακαδημαϊκές προϋποθέσεις. Έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν με αντίκρισμα είτε σε Δημόσια Πανεπιστήμια, είτε σε Δημόσια ΙΕΚ, που ενισχύονται συνεχώς με κονδύλια που αγγίζουν τα 400 εκ. ευρώ, γιατί έχουν τεράστια ζήτηση στην αγορά. Τώρα βλέπουμε αυτό που μεθοδικά έχουμε χτίσει αυτά τα δύο χρόνια». 

Σε ερώτηση που αφορούσε το επερχόμενο άνοιγμα των σχολείων στις 13 Σεπτεμβρίου, η Νίκη Κεραμέως τόνισε πως οι εκπαιδευτικοί ανταποκρίθηκαν μαζικά στον εμβολιασμό, καθώς έχει εμβολιαστεί ένα ποσοστό της τάξης του 80%. Ωστόσο, θέλησε να αναφέρει πως το ενδεχόμενο του υποχρεωτικού εμβολιασμού είναι πάντοτε ανοικτό και πρόκειται για ένα εργαλείο που έχει η κυβέρνηση στην φαρέτρα της. Όπως ανέφερε και η ίσια άλλωστε ο στόχος είναι τα ανοικτά σχολεία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
  
 1