ΕΚΠΑ: E-learning με τίτλο
ΕΚΠΑ: Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες - Κόστος & σημαντικές ημερομηνίες

Εισαγωγή: Σκοπός του προγράμματος «Ψυχοκοινωνική Υποστήριξη Κρατουμένων και Ζητήματα Επανένταξης» είναι η θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των συμμετεχόντων σε ζητήματα υποστήριξης κρατουμένων σε ψυχοκοινωνικό επίπεδο, καθώς και σε ζητήματα επανένταξης αποφυλακισμένων.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην προσέγγιση του χώρου της φυλακής και της αποφυλάκισης μέσω μιας διεπιστημονικής οπτικής που θεμελιώνεται στην εγκληματολογική, νομική και ψυχολογική γνώση και παρέχει στους εκπαιδευόμενους την ευκαιρία να κατανοήσουν αφενός τις αρχές που διέπουν τη λειτουργία των προγραμμάτων υποστήριξης εντός και εκτός φυλακής, και αφετέρου τις θεσμικές και πρακτικές δυσκολίες που ανακύπτουν, καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισής τους.
Οι εκπαιδευόμενοι θα εξοικειωθούν με θεμελιώδεις έννοιες που αφορούν τον χώρο των καταστημάτων κράτησης, τις ιδιαιτερότητές του, την ιστορική του διαδρομή, τα καθημερινά προβλήματα των κρατουμένων εντός αυτού, ενώ παράλληλα θα αποκτήσουν γνώσεις για καλές πρακτικές και για τα προγράμματα στήριξης. Επιπλέον, αναλύονται ζητήματα αποφυλάκισης και κοινωνικής επανένταξης, παρουσιάζοντας το παράδειγμα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας αποφυλακισμένων και παρέχοντας κατευθύνσεις καταπολέμησης του κοινωνικού στίγματος των τελευταίων.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε απόφοιτους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης/ ΤΕΙ της ημεδαπής και της αλλοδαπής. Αναλυτικότερα απευθύνεται σε εγκληματολόγους, κοινωνιολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, δημοσιογράφους του αστυνομικού και δικαστικού ρεπορτάζ, εργαζόμενους σε Καταστήματα Κράτησης και σε φορείς επανένταξης, καθώς και σε εκπαιδευτικούς των σχολείων των φυλακών.

  • ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: 15/10/2021
  • ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ: 25/10/2021

Διάρκεια (μήνες) 6
Δίδακτρα (σε δόσεις): 425 €
Αριθμός δόσεων: 4
Ποσό δόσης: 106 €
Δίδακτρα (εφάπαξ): 404 €

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;