Britney Spears:
Τους λόγους για τους οποίους ζητά να δοθεί τέλος στο καθεστώς «επιτροπείας» (conservatorship), εξήγησε η Britney Spears στη δημόσια κατάθεσή της.

Η Britney Spears θα καταθέσει για πρώτη φορά σε αίθουσα δικαστηρίου του Λος Άντζελες σχετικά με την υπόθεση διαχείρισης της περιουσίας και της καριέρας της, από τον πατέρα της James Spears τα τελευταία 13 χρόνια, όταν η pop star νοσηλεύτηκε για ψυχιατρική θεραπεία μετά τη δημόσια κατάρρευσή της.

Η ίδια κατέστησε σαφές πέρυσι μέσω του δικηγόρου της ότι δεν θέλει να συνεχιστεί η «κηδεμονία» της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αμερικανίδα σταρ της pop μουσικής είπε στο δικαστήριο ότι ο πατέρας της την ελέγχει «100%» και θέλει πλέον να απαλλαγεί από την κατάσταση αυτή.

«Η διαδικασία μου έχει αφήσει τραύμα. Θέλω πολύ απλά τη ζωή μου πίσω», υπογράμμισε, ενώ χαρακτήρισε την επιτροπεία «κακοποιητική».

Ο James Spears είχε την «επιτροπεία» της κόρης του. Πρόκειται για μία διαδικασία, με την οποία ο έλεγχος ενός νομικού ή φυσικού προσώπου περνά σε έτερο νομικό πρόσωπο. Πρακτικά, είχε τη δυνατότητα να ρυθμίζει όλα τα προσωπικά και επιχειρηματικά ζητήματα της κόρης του, η οποία αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και είχε νοσηλευτεί για ένα διάστημα.

Εδώ και χρόνια υπήρχαν έντονες φημολογίες για το πώς η 39χρονη Britney Spears αισθανόταν για τον νομικό αυτό διακανονισμό, με τους fans της ανά τον κόσμο να υποστηρίζουν ότι υπάρχουν αρκετές ενδείξεις σε αναρτήσεις της στα social media που δείχνουν ότι η καλλιτέχνιδα δέχεται ασφυκτική πίεση. Εξ ‘ου και το διαδικτυακό κίνημα #freebritney.

Λίγα λόγια για το #FreeBritney

Το κίνημα #FreeBritney ήταν δίπλα στην Britney Spears από την αρχή της δικαστικής διαμάχης. Όλη η διαμάχη με την κηδεμονία της έχει κάνει την τραγουδίστρια να ασφυκτιά και να παίρνει αποφάσεις που η ίδια δεν ορίζει. Έτσι, έχει θεωρηθεί απάνθρωπη, ενώ οι δικηγόροι της αντίπαλης πλευράς υποστηρίζουν πως όποτε η Spears το θελήσει, μπορεί να κάνει αίτηση απομάκρυνσης της κηδεμονίας.

Τι υποστήριξε η Britney Spears για τον πατέρα της

«Δικαιούμαι να έχω ζωή. Εργάζομαι σε όλη μου τη ζωή. Δικαιούμαι ένα διάλειμμα δύο – τριών ετών», είπε η ποπ σταρ.

Εξήγησε επίσης πως επιθυμία της είναι να παντρευτεί με τον σύντροφό της και να κάνουν παιδί, αλλά ο κηδεμόνας της δεν της το επιτρέπει, ενώ υποστήριξε ότι της απαγόρευσε να αφαιρέσει αντισυλληπτική ενδομήτρια συσκευή, ώστε να μπορέσει να μείνει έγκυος, καθώς και ότι την ανάγκαζε να παίρνει λίθιο (φάρμακο που χορηγείται σε περιπτώσεις διπολικής διαταραχής) στον βαθμό, που αισθανόταν μεθυσμένη και ανίκανη να κάνει μία απλή συζήτηση.

«Αυτή η επιτροπεία μου κάνει περισσότερο κακό παρά καλό», κατέληξε.

«Θέλω να τελειώσει αυτή η επιτροπεία, χωρίς να χρειαστεί να περάσω από ακόμη μία αξιολόγηση», είπε με αποφασιστικό τόνο η Britney Spears στη συναισθηματική ακρόασή της, η οποία διήρκεσε 20 λεπτά.

Η δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λος Άτζελες, Μπρέντα Πένι, ευχαρίστηκε τη Spears για τα «γενναία» λόγια της, αλλά δεν εξέδωσε απόφαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Associated Press, για να δοθεί τέλος στο καθεστώς επιτροπείας απαιτείται μία μακρά νομική διαδικασία.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;