Κύπρος: Η πιο αξιόπιστη επιλογή για σπουδές
Έρευνες αναδεικνύουν την Κύπρο ως την ευκαιρία σας για μία πολλά υποσχόμενη σταδιοδρομία σε ένα ασφαλές περιβάλλον και έχοντας ζήσει μία ποιοτική φοιτητική ζωή.

«Λονδίνο, Άμστερνταμ ή Βερολίνο;», που λέει και το γνωστό τραγούδι. Πέρασαν οι εποχές που ο ακαδημαϊκός προσανατολισμός ενός τελειόφοιτου μαθητή βρισκόταν σε μία από αυτές τις πολλά υποσχόμενες ευρωπαϊκές πόλεις-χώρες.

Σήμερα, σε καιρούς πανδημίας και Brexit, έρευνες αναδεικνύουν την Κύπρο ως την ευκαιρία σας για μία λαμπρή σταδιοδρομία σε ένα ασφαλές περιβάλλον με μία ποιοτική φοιτητική ζωή.

Υψηλά πρότυπα εκπαίδευσης

Οι εξελίξεις στο επίπεδο και την ποιότητα σπουδών των κυπριακών πανεπιστημίων τα τελευταία χρόνια τα καθιστούν ιδιαίτερα ανταγωνιστικά σε σχέση με τα πανεπιστήμια του εξωτερικού. Σήμερα, έχουν αξιοσημείωτα υψηλές επιδόσεις σε παγκόσμιες κατατάξεις. Ενδεικτικά, στις κατατάξεις του 2021 των Times Higher Education (World University Rankings και Impact Rankings) βρίσκει κανείς τρία και τέσσερα κυπριακά πανεπιστήμια αντίστοιχα, σε θέσεις ανάλογες με τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια. Αδιαμφισβήτητα, η Κύπρος σάς δίνει τη δυνατότητα να ολοκληρώσετε αναγνωρισμένες πανεπιστημιακές σπουδές στο αντικείμενο που σας ενδιαφέρει και ένα μοναδικό επιπλέον πλεονέκτημα είναι ότι πολλά προγράμματα σπουδών έχετε την επιλογή να τα παρακολουθήσετε στα αγγλικά ή στα ελληνικά!

Ποσοτική και Ποιοτική Επένδυση

Υπάρχουν στοιχεία τα οποία τεκμηριώνουν ότι η Κύπρος είναι φθηνότερη όσον αφορά στο συγκριτικό κόστος σπουδών το 2021. Για παράδειγμα, στην Αγγλία (Λονδίνο) το κόστος ανέρχεται σε €51,080, στην Ολλανδία (Άμστερνταμ) σε €26,248 ενώ στην Κύπρο (Λευκωσία) σε €18,668. Το κόστος αυτό περιλαμβάνει δίδακτρα, διαμονή, έξοδα διαβίωσης, μετακινήσεις και αεροπορικά ναύλα.

Η Κύπρος είναι μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική και πολύ πιο συμφέρουσα οικονομικά επιλογή για σπουδές. Όχι μόνο έχει επανειλημμένα συμπεριληφθεί στους ασφαλέστερους προορισμούς στον κόσμο — με τη διαχείριση της πανδημίας να χαρακτηρίζεται ως υποδειγματική! — αλλά η απόφαση να φοιτήσετε σε κάποιο από τα πανεπιστήμια της μειώνει σημαντικά το κόστος μετακίνησης, με τις καθημερινές πτήσεις να σας κρατούν πολύ κοντά στο πατρικό και την οικογένειά σας.

Πλούσια Φοιτητική Ζωή

Η Λευκωσία και η Λεμεσός αναδεικνύονται σε σύγχρονες και ολοζώντανες φοιτητούπολεις που φιλοξενούν χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες απ’ όλο τον κόσμο.

Προσφέρουν μοντέρνες υποδομές για φοιτητική διαμονή, πολλές επιλογές για ψυχαγωγία και διασκέδαση και ευκαιρίες για δραστηριότητες εντός και εκτός πόλης με άνεση και ασφάλεια.

Εμπειρία διεθνούς βεληνεκούς

Σε πρώτο πλάνο, η επιλογή φοίτησης σε κάποιο πανεπιστήμιο της Κύπρου σάς κρατά “εντός των συνόρων”. Ωστόσο, αυτό σας προσφέρει τη μεγαλύτερη δυνατή προοπτική. Μέσα στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS, τα κυπριακά πανεπιστήμια έχουν συνάψει συμφωνίες ανταλλαγής φοιτητών με πολυάριθμα πανεπιστήμια-εταίρους σε δεκάδες ευρωπαϊκές και μη χώρες. Μία τέτοια εμπειρία δίνει προστιθέμενη αξία στο βιογραφικό σας και σας διευκολύνει να εισχωρήσετε με ποιοτικά χαρακτηριστικά στην αγορά εργασίας. Ένα κλικ στα διαθέσιμα προγράμματα σπουδών της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης της Κύπρου θα σας πείσει προς μία κατεύθυνση… γεμάτη ευκαιρίες!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;