Εβδομαδιαίες προβλέψεις 2021: Έκλειψη Ηλίου στους Διδύμους από τις 10 Ιουνίου
Εβδομαδιαίες προβλέψεις 2021: Σε ένα τοπίο αβεβαιότητας και πλάνης

Εβδομαδιαίες προβλέψεις 2021: Έκλειψη Ηλίου στους Διδύμους 10 Ιουνίου

Σε ένα τοπίο αβεβαιότητας και πλάνης

Από τη Λίλιαν Σίμου

Πέμπτη 10 Ιουνίου, μεσημέρι, κορυφώνεται η δεύτερη έκλειψη του έτους. Πρόκειται για την έκλειψη Ηλίου στους Διδύμους στην 20η των Διδύμων.

Σε ένα ευμετάβλητο άξονα, με φωτιά και αέρα, οι δύο εκλείψεις (σεληνιακή και ηλιακή) τείνουν να δώσουν το στίγμα της μετάβασης και αλλαγής. Κατά συνέπεια, «υπόσχονται» καλύτερες μέρες και τουλάχιστον, μειώνουν την στρεσογόνο εμπειρία ενός και πλέον χρόνου. Υπογραμμίζουν και καλούν σε σκέψη και προβληματισμό, πάνω στα γεγονότα όλου του έτους. Εξ άλλου, προετοιμάζουν την μετάβαση σε μία νέα εποχή, που θα είναι εφικτή με το Θερινό Ηλιοστάσιο, όπως θα εξηγήσουμε σε επόμενο άρθρο μας.

Κάθε έκλειψη ενεργοποιεί τον άξονα Διδύμων/Τοξότη, και οδηγεί σε πολλές εναλλακτικές λύσεις. Ωστόσο, υπάρχει μεταβλητή διάθεση, αναποφασιστικότητα, και συχνά αστάθεια στους παράγοντες που προβάλλονται. Είναι όμως ο άξονας της διανόησης και της επικοινωνίας. Ο Λόγος, είναι αυτός που θα έχει τον πρωταρχικό ρόλο.

Οι πληροφορίες φιλτράρονται από το συναίσθημα, που αγγίζουν το συγκινησιακό μας, είναι πληροφορίες που ενδέχεται να είναι πληθωρικές, αλλά επιφανειακές, επιπόλαιες ή ανεύθυνες, σε ένα βαθμό. Οι άνθρωποι που είναι αφελείς ή ρηχοί στο πνεύμα, μπορεί να προκαλέσουν αναστάτωση στον ψυχισμό μας. Αυτή την εποχή, έχουμε την δυνατότητα να διακρίνουμε τον τρόπο που λειτουργούν και να αναρωτηθούμε για την αρνητική τους επιρροή. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε, είναι συχνά μακράν της πνευματικής γνώσης, ή της δικής μας αντίληψης.

Η δίψα για ενημέρωση, γνώση, πληροφόρηση, έχει γίνει τροχοπέδη μας.

Αυτό ακριβώς σημειώνει η έκλειψη. Και μας βοηθά να το συνειδητοποιήσουμε!

Τα πιο σημαντικά σημεία της έκλειψης, σηματοδοτούν μία έναρξη:

– Η σύνοδος του Ήλιου με τη Σελήνη, είναι σε σύνοδο με τον ανάδρομο Ερμή και σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα… Πολύ σημαντικός και καρμικός συνδυασμός.

– Η υπερβολή στο μεταβλητό στοιχείο, προσδίδει μεταβλητότητα, ρευστότητα και αλλαγή ή μετάβαση.

– Ο Άρης βρίσκεται στην τελευταία ζωδιακή μοίρα του Καρκίνου απέναντι από τον Πλούτωνα.

– Ο Κρόνος σε ευνοϊκή θέση με τους Δεσμούς της Σελήνης προσθέτει καρμικές πληροφορίες

– Η αντίθεση του Χείρωνα με τον αστεροειδή Aesculapia (Ασκληπιός) σε κρίσιμες μοίρες

– Η σύνοδος του Ουρανού με τους αστεροειδείς Ιsis και Iris

– Οι Δεσμοί της Σελήνης και ο Ερμής είναι σε λαμπερούς αστέρες

Κατά συνέπεια, εξάγουμε μία σειρά από συμπεράσματα…

Αδυνατούμε αρχικά να αντιμετωπίσουμε την οπτική ενός νέου δρόμου, καθώς βιώνουμε μία ασαφή και ομιχλώδη κατάσταση, απειλητική και ιδιαίτερα ανασφαλή.

Νιώθουμε πως οδηγούμε το άρμα της ζωής, χωρίς πυξίδα. Η έκλειψη φωτίζει την ανάγκη να ταξιδέψουμε σε νέους ορίζοντες, αλλά μοιάζει πως πλέουμε σε θολά νερά χωρίς πυξίδα.

Φόβοι, πλάνες ιδέες, αυταπάτη, ψεύδη, υπερβολές, διαλύουν την ελπίδα και την σταθερότητα. Όλα φαίνονται αναστατωμένα, εναλλάσσεται η λογική με την σύγχυση και διατηρείται ένα ρευστό κλίμα, χωρίς έδαφος σταθερό.

Διστάζουμε να δράσουμε ή να τολμήσουμε. Υπάρχει νοσηρή ατολμία ή παραίτηση.

Χρειάζεται να φέρουμε εις πέρας ένα έργο, ενώ νιώθουμε εγκλωβισμένοι και αντιδράμε κάτω από το βάρος του φόβου και της πίεσης που μας πληγώνουν.

Μία μορφή θεραπείας, είναι η συμφιλίωση μεταξύ του Εγώ και οι Άλλοι. Ο διχασμός, ο διαχωρισμός, εμποδίζουν την συναδέλφωση και την συμπόρευση. Δυστυχώς ενισχύεται και θυμίζει άλλες ζοφερές εποχές, καθώς φθάσαμε σε ένα κρίσιμο σημείο, ως λαός. Επιθετικότητα πληγώνει τις σχέσεις και η γέφυρα επικοινωνίας, είναι

Η ανάγκη να συνδυάσουμε το συναίσθημα με τη λογική, δίχως να γίνουμε ψυχροί και καθαρά εγκεφαλικοί, αλλά και δίχως να μας οδηγούν σε συναισθηματικές διακυμάνσεις που αποσυντονίζουν. Η έκλειψη πυροδοτεί τις αποκαλύψεις διπλοπροσωπίας, ψυχρότητας, αναστάτωσης, επιδερμική συμπεριφορά.

Η εξισορρόπηση θα έρθει, μετά από τις αποκαλύψεις και την αποφόρτιση των φόβων, ή των ανομολόγητων μυστικών που μας πιέζουν αφόρητα. Η κίνηση, η επικοινωνία, η εναλλαγή και πληροφορία, θα δώσουν την διαύγεια που χρειάζονται η ψυχή και το πνεύμα, προκειμένου να προσφέρουμε ξανά δροσιά και νέα πνοή, στη ζωή μας.

Ένα καρμικό μάθημα λειτουργεί… Η ταλαιπωρία κρύβει συγκεκριμένες πτυχές, που έχουν να κάνουν με το παρελθόν του καθενός και συλλογικά. Χρειάζεται να απομυθοποιήσουμε ό,τι φάνηκε ιδανικό, ξεχωριστό, και μας μαγνήτισε σε ομιχλώδη μονοπάτια… Δεν υπάρχουν «σωτήρες», οι μεγάλες υποσχέσεις δεν αντανακλούν συνέπεια, το όραμα βρίσκεται σε στασιμότητα. Κι όμως, στις διάσπαρτες σκέψεις, στην ασάφεια και στο περίπλοκο, υπάρχουν φωτεινές προδιαγραφές.

Ο καθένας μας πρέπει να αναζητήσει τον Φάρο που θα μας βγάλει σε ασφαλές λιμάνι. Ας τον βρει μέσω του Λόγου, της Διαχρονικής Αλήθειας, της συναναστροφής, της ευθυκρισίας και την αποστασιοποιημένης παρατήρησης. Ας αποφύγει το επίπλαστο, ό,τι συγκινεί έντονα (φόβος, θλίψη, φθόνος, χειραγώγηση, επικράτηση, ευθιξία). Ας ανατρέξουμε στο παρελθόν (ατομικό μας ή ιστορικό), προκειμένου να καταλήξουμε σε συμπεράσματα για ό,τι μας αφορά. Για να κάνουμε πιο σοφές επιλογές… Για να μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη…

Ας προσέχουμε:

Νευρική ένταση

Πολλές πληροφορίες

Έλλειψη διάκρισης

Επιφανειακή προσέγγιση

Λόγια χωρίς περιεχόμενο

Διάσπαση σε πολλά θέματα

Ας θυμόμαστε πως έχουμε υπερβολική αφέλεια κάποιες φορές, ή υπερβολικό δισταγμό και άγχος. Και τα δύο είναι αποδεκτά και κατανοητά. Είναι σημαντικό να μη μας γεμίζουν ενοχές, ή να μην εθελοτυφλούμε, προτιμώντας λύσεις διαφυγής.

Αν χρειαστεί να γκρεμίσουμε την «βολική εκδοχή» και εικόνα, θα μπορέσουμε να τολμήσουμε τη σωστή αντίδραση. Ας μάθουμε να λέμε «όχι», να διατηρούμε τις θέσεις μας, με ευελιξία και έξυπνη στρατηγική.

Σε ένα περιβάλλον όπου όλα αλλάζουν και οι θολές προδιαγραφές της καθημερινότητας δεν μας εξυπηρετούν, δεν πρέπει να μας παρασύρει η ρευστότητα. Αντίθετα, ας ξεκινήσουμε ένα σημαντικό κύκλο ως το τέλος του έτους με αυτή την έκλειψη, προκειμένου να φθάσουμε στα τελικά συμπεράσματα.

Σύντομα, το Θερινό Ηλιοστάσιο θα υπογραμμίσει την κορύφωση του φωτός που επιζητάμε…

Σύμφωνα με τον δάσκαλο Ντέην Ρουντγίαρ, ο συμβολισμός της ζωδιακής μοίρας της έκλειψης, μας παροτρύνει να αναλάβουμε την αυτοτροφοδότηση σε κάθε πεδίο (πνευματικό, ψυχικό και υλικό), δίχως να περιμένουμε άλλους να μας βοηθήσουν. Να επιδιώξουμε τον εσωτερικό μας πλούτο. Με ευθυκρισία, θα εντοπίσουμε τις φυσικές ενέργειες που μας ενισχύουν και θα πρέπει μέσω αυτών, να έχουμε ισχυρή θωράκιση.

Για την Ελλάδα, στέκομαι σε μερικές σημαντικές -μόνο- λεπτομέρειες.

Σε αναμονή του Θερινού Ηλιοστασίου, επιθυμώ περισσότερο να εστιάσω τότε. Ωστόσο, ας θυμόμαστε πως η έκλειψη ενισχύει την ανάγκη του λαού για περισσότερο φως, για διαλεύκανση των καταστάσεων που αντιμετωπίζει και για νέες ιδέες και προοπτικές.

Θα μπορούμε να γίνει ένα νέο ξεκίνημα, τουλάχιστον με μικρά βήματα…ΑΝ… από το Κοινοβούλιο, δεν διατηρούσαν την ψευδή ή παραπλανητική εικόνα ή την εμμονή στη διασπορά του φόβου και αντιφάσεων. Είτε από λανθασμένη διαχείριση των υποθέσεων του κράτους, είτε από αμέλεια, είτε από αδυναμία, είτε από εσκεμμένη πλασματική προβολή της πραγματικότητας, το Κοινοβούλιο δεν βοηθά. Αντίθετα συντηρούν την αβεβαιότητα και τον αποπροσανατολισμό.

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση, δέχονται πιέσεις από ισχυρά πρόσωπα, εξουσίας και χρήματος, και φαίνονται εγκλωβισμένοι στην «γραμμή» αυτή…

Λάθη του παρελθόντος, μέσω συμμαχιών που δεν τιμήθηκαν (είτε από τους άλλους, είτε από εμάς) προς το παρόν περιορίζουν τις δυνατότητες εξόδου από την κρίση. Ωστόσο, θεωρώ πως το καλοκαίρι θα έχουμε την ευχέρεια να κάνουμε την ανατροπή και να φανεί η πραγματική διάσταση των θεμάτων που μας απασχολούν, με αναθεώρηση σε πολλά.

Οι Έλληνες, ας μην ξεχνάμε, πως έχουμε αρκετές δυνατότητες ευφυΐας και ευρηματικότητας, αλλά και αρκετή ανωριμότητα. Ίσως ήρθε η στιγμή να τολμήσουμε να ενηλικιωθούμε…

Κριός

Η ελευθερία κινήσεων σας απασχολεί και την σκέπτεστε έντονα. Θα μάθετε όμως να ελίσσεστε αναγκαστικά, με αφορμές που θα δοθούν αυτή την περίοδο. Οι σπουδές ή η γνώση που αποκτάτε θα είναι αμφισβητήσιμη, ή θα αμφισβητήσετε γνώσεις και απόψεις που είχατε ως σήμερα. Προσοχή θα χρειαστείτε σε κάποιο νομικό θέμα, καθώς δύσκολα θα ελέγχετε τις κινήσεις και τους νόμους. Η ηθική είναι απαραίτητος οδηγός σας και θα ήταν σημαντικό να μην την αμελείτε. Η ανταλλαγή γνώσης και ιδεών, σας εξελίσσει. Διατηρείτε την ευθυκρισία αντικειμενικά για ένα τελικό συμπέρασμα.

Αναζητήστε τις απαντήσεις σε ερωτήματα που είχατε ως τώρα, καταλήγοντας σύμφωνα με τις εμπειρίες σας, απομακρύνοντας τις δυσκολίες από τα τραύματα του χθες. Απαλλαγείτε από προσωπικές φοβίες και αναστολές, ή πάθη. Δεν θα είναι σωστό να υπογράψετε συμφωνητικά αυτές τις μέρες ή να αναλάβετε μία διαπραγμάτευση. Είναι όμως κατάλληλη για ευκαιρίες, οδηγίες και πολλές προσωπικές επαφές.

Προσοχή:

Ευαισθησίες και ανησυχίες για την υγεία, μπορεί να σας απασχολήσουν. Καλό θα ήταν να αποφεύγετε τα χημικά, την ανθυγιεινή διατροφή και να στραφείτε σε εναλλακτικές μεθόδους. Ή να κάνετε τακτικά διαλογισμό για να ηρεμείτε. Στις υποχρεώσεις είναι ίσως δύσκολο να είστε συνεπείς, ή θα συσσωρεύονται πολλά και θα εξιδανικεύετε κάθε σας ασχολία.

Ταύρος

Η κτητικότητα είναι το κλειδί αυτή την περίοδο, ό,τι θεωρείτε κεκτημένο και πολύτιμο για σας. Με τον τρόπο αυτό, αν ελέγχετε τους άλλους, θα κριθεί η μεθοδολογία σας και τα κίνητρά σας. Αν τους χειρίζεστε, θα υπάρξουν επιπτώσεις. Αν όμως είστε προστατευτικοί και τους φροντίζετε, θα ωφεληθείτε από την αφοσίωσή τους. Η ερωτική σας διάθεση, ως μέσον επικοινωνίας, θα αναδείξει την ποιότητα και το βάθος της σχέσης σας. Προσοχή στην υγεία σας, ψυχική ή σωματική.

Η ανάγκη για νέες ιδέες θα φέρει φως στα οικονομικά σας και θα σας προσφέρει διεξόδους. Αλλά οι αναστολές σας δεν επιτρέπουν να παρθούν σύντομα αποφάσεις. Ξεπεράστε τις ανησυχίες σας. Σκεφθείτε τα λάθη του χθες, τις επιπόλαιες ίσως τοποθετήσεις κεφαλαίων, ή τα δάνεια που έχετε πάρει δίχως πολλή σκέψη. Δεν θα ήταν καλό να επαναλάβετε την ίδια τακτική. Επομένως, αξιολογήστε ό,τι είναι σημαντικό και αλλάξτε δομή και σκέψη.

Προσοχή:

Στις αισθηματικές σας σχέσεις, ονειροπολείτε αλλά και επιδιώκετε να είστε ευαίσθητοι, ρομαντικοί, δοτικοί και να βρίσκετε ώρες γαλήνης κοντά σε αγαπημένα πρόσωπα. Αποφύγετε όμως τα τυχερά παιχνίδια, ακόμη κι αν το ατομικό σας ωροσκόπιο, ευνοεί.

Δίδυμοι

Η αναγνώριση των άλλων ως προς την αξία σας και την εικόνα σας, μετρά ιδιαίτερα αυτό το διάστημα για σας. Για να αγαπήσετε και να αποδεχθείτε τον εαυτό σας, περιμένετε την εικόνα που έχουν οι άλλοι για σας. Αν οι άλλοι όμως λειτουργούν ευεργετικά ως καθρέφτης σας, έχει καλώς. Αν όμως δεν είναι σε θέση να κρίνουν σωστά, τότε θα έρθετε σε σύγχυση. Επειδή είστε λίγο υπερ-αισιόδοξοι, πρέπει να επιλέγετε τα σωστά άτομα για συναναστροφή.

Στο δικό σας χώρο η έκλειψη, σας φέρνει συνειδητοποίηση πτυχών της προσωπικότητας που δεν είχατε αντιληφθεί. Προφανής είναι ακόμη η ανάγκη να κάνετε μία νέα αρχή, αφού απαλλαγείτε από άτομα που δεν σας εξελίσσουν. Αν και θα φανείτε εγωκεντρικοί, στην ουσία αναζητάτε ένα στήριγμα στον ίδιο σας τον εαυτό, αφού κατανοήσετε τις αδυναμίες του. Ως τώρα, η χαλαρή σας διάθεση, σας προσέφερε πολλές γνωριμίες, που σας επηρέασαν και άλλαξαν τις διαθέσεις σας. Τώρα, καιρός είναι να μην βασίζεστε στην γνώμη των άλλων, αλλά να αυτονομηθείτε.

Προσοχή:

Προσέχετε την εικόνα που δίδετε αυτή την εποχή στην κοινωνική σας ζωή. Δεν θα είναι σαφής, εκτός και αν το επιδιώκετε για δικό σας όφελος. Χαλαρώνετε στον προσωπικό σας χώρο με μουσική και ώρες γαλήνης.

Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
  
  
  
 1