Σχολεία: Ποιες απουσίες μαθητών δεν προσμετρώνται (Εγκύκλιος)
Σχολεία: Όσα ορίζει η νέα εγκύκλιος για τις απουσίες των μαθητών κατά το τρέχον σχολικό έτος 2020-2021.

Η σχολική χρονιά 2020-2021 ήταν αρκετά δύσκολη, καθώς ένα μεγάλο μέρος της πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεκπαίδευσης. Ωστόσο, ακόμη και όταν οι μαθητές και οι μαθήτριες επέστρεψαν στην κανονικότητά τους και τη διά ζώσης εκπαίδευση, προέκυψαν πολλά προβλήματα με τις απουσίες τους. Πιο συγκεκριμένα, δεδομένης της τηλεκπαίδευσης του προηγούμενου διαστήματος, προέκυψε ζήτημα με τις απουσίες πολλών μαθητών που δεν είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τηλεμαθήματα, αλλά πήραν τις απουσίες τους κανονικά.

Επίσης, καταχωρήθηκαν κανονικά απουσίες μαθητών και μαθητριών που συνοικούν με άτομα ευπαθών ομάδων, πριν γίνει σαφές με σχετική ΚΥΑ ότι έχουν δικαίωμα να μην παρακολουθήσουν μαθήματα. Παράλληλα, εντοπίστηκαν περιπτώσεις στις οποίες καταχωρήθηκαν απουσίες χωρίς να ευθύνονται οι μαθητές/μαθήτριες. Εξαιτίας αυτής της κατάστασης, πολλοί μαθητές και πολλές μαθήτριες κινδύνευσαν να ξεπεράσουν το όριο των 114 απουσιών ιδίως στα Λύκεια και να μην μπορέσουν να περάσουν στην επόμενη τάξη ή να λάβουν το απολυτήριό τους.

Έτσι, με απόφαση που υπέγραψε σήμερα, Πέμπτη 27 Μαΐου, η Υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, ορίζεται ότι οι απουσίες οι οποίες έχουν καταχωρισθεί ή θα καταχωρισθούν και δεν οφείλονται σε υπαιτιότητα των μαθητών/τριών αλλά σε αντικειμενικούς λόγους ανωτέρας βίας, δεν θα προσμετρηθούν για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης των μαθητών/τριών από τον Σύλλογο Διδασκόντων κατά το σχολικό έτος 2020-21.

Ακολουθεί αναλυτικά η απόφαση:

Κατόπιν ερωτημάτων που αφορούν στη φοίτηση μαθητών/τριών στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας / Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, σας ενημερώνουμε ότι οι απουσίες οι οποίες έχουν καταχωρισθεί ή θα καταχωρισθούν και δεν οφείλονται σε υπαιτιότητα των μαθητών/τριών αλλά σε αντικειμενικούς λόγους ανωτέρας βίας, δεν θα προσμετρηθούν για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης των μαθητών/τριών από τον Σύλλογο Διδασκόντων κατά το σχολικό έτος 2020-21.

Δείτε την εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ εδώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1 
 1