Μαγιορκίνης:
Μαγιορκίνης: Δεν υπάρχει αθηναϊκή μετάλλαξη του κορωνοϊού - Προέρχεται από τη Νιγηρία

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα, Τρίτη 18 Μαΐου, στο ΣΚΑΙ ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης, αναφέρθηκε στην εξέλιξη της πανδημίας, αλλά και τη λεγόμενη αθηναϊκή μετάλλαξη του κορωνοϊούπου τελευταία έχει ανησυχήσει τους πολίτες.

“Δεν υπάρχει ούτε ελληνική ούτε αθηναϊκή μετάλλαξη”, είπε εμφατικά ο κ. Μαγιορκίνης.

Έπειτα, ο κ. Μαγιορκίνης συμπλήρωσε τα λεγόμενά του ως εξής:

«Δεν υπάρχει ελληνική μετάλλαξη και δεν θα υιοθετηθεί από την επιστημονική κοινότητα».

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη μετάλλαξη έχει τεθεί υπό μελέτη, γιατί σύμφωνα με τα λεγόμενά του “βλέπουμε ότι αυξάνεται η συχνότητά της, δηλαδή βλέπουμε περισσότερα κρούσματα από ότι συνήθως, ωστόσο αυτό το έχουμε δει και με άλλες μεταλλάξεις. Αυτό που συνήθως συμβαίνει είναι ότι αποδεικνύεται αυξημένη μετάδοση. Για παράδειγμα, η νοτιοαφρικάνικη ενώ στην αρχή φαινόταν ότι ήταν έτσι, δεν το είδαμε. Δεν έχει δημιουργήσει ιδιαίτερο πρόβλημα, ενώ έχει μπει σε πολλές χώρες”

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί από τη μετάλλαξη αυτή είναι περίπου 1.000, ωστόσο δεν είναι τυχαία η δειγματοληψία, αλλά στοχευμένη σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Ακόμη, όταν ο καθηγητής ρωτήθηκε αν η συγκεκριμένη μετάλλαξη, η οποία σύμφωνα με όσα δήλωσε προέρχεται από τη Νιγηρία, καλύπτεται από το εμβόλιο, ανέφερε ότι μέχρι στιγμής οι ασθενείς που έχουν εμβολιαστεί κι έχουν μολυνθεί, τα έχουν πάει καλά, παρόλο που οι περισσότεροι είναι μεγάλης ηλικίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;