Πανεπιστήμια: Ποιοι φοιτητές επιστρέφουν στα ΑΕΙ - Οι σημαντικές ημερομηνίες
Πανεπιστήμια: Αναλυτικά πότε και ποιοι φοιτητές επιστρέφουν στα ΑΕΙ.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε χθες, Μεγάλη Τρίτη (27/4), από το υπουργείο Παιδείας ορισμένοι φοιτητές και φοιτήτριες επιστρέφουν στα Πανεπιστήμια με διά ζώσης εκπαίδευση.

Ειδικότερα, στα Πανεπιστήμια επιστρέφουν μόνο οι φοιτητές/φοιτήτριες που βρίσκονται στο τελευταίο έτος ή είναι επί πτυχίω, καθώς και όσοι κάνουν μεταπτυχιακά προκειμένου να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και να πάρουν το πτυχίο τους.

Πανεπιστήμια: Οι ημερομηνίες “κλειδί” για τη διά ζώσης λειτουργία

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας ορίζονται τα κάτωθι:

Η διενέργεια με φυσική παρουσία ξεκινάει από 10/5/2021:

  • Πρακτικές ασκήσεις φοιτητών του τελευταίου έτους και επί πτυχίω σε όλα τα τμήματα/ σχολές σε προγράμματα σπουδών α’ και β΄ κύκλου.

Η διενέργεια με φυσική παρουσία ξεκινάει από 15/5/2021:

  • Κλινικές ασκήσεις φοιτητών του πέμπτου, έκτου έτους και επί πτυχίω των προγραμμάτων σπουδών α’ κύκλου τμημάτων/σχολών της ιατρικής,
  • Κλινικές & εργαστηριακές ασκήσεις φοιτητών του τελευταίου έτους και επί πτυχίω σε όλα τα τμήματα/σχολές. Περιλαμβάνονται και μαθήματα αθλητικών εφαρμογών (πρακτικών μαθημάτων) σε ΤΕΦΑΑ· ατομικά και ομαδικά εργαστηριακά μαθήματα στα τμήματα μουσικών σπουδών· εικαστικά εργαστηριακά μαθήματα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής και των εφαρμοσμένων εργαστηρίων τους στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών,
  • Κλινικές και εργαστηριακές ασκήσεις φοιτητών όλου του β’ κύκλου (μεταπτυχιακά προγράμματα) των τμημάτων/σχολών, κατόπιν απόφασης Συγκλήτου του οικείου ΑΕΙ.

Πότε θα γίνουν οι κατατακτήριες εξετάσεις 2021

Η διεξαγωγή των κατατακτηρίων εξετάσεων θα γίνει από 19/5 έως 30/5 μόνο με επίδειξη βεβαίωσης/δήλωσης αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test), που πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την εξέταση ή άλλου τύπου διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR test) που πραγματοποιείται έως και 72 ώρες πριν την εξέταση, η οποία υπογράφεται από τον εξεταζόμενο.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-05-2024

Σινδος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
17 Μαϊ. 2024
ΠΡΟΜ
17:15
-
ΑΡΗΣ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;