Αρ. Πελώνη:
Αρ. Πελώνη: Όσα είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος για την εξέλιξη των εμβολιασμών στην Ελλάδα και τα self test.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα, Δευτέρα 5 Απριλίου, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, αλλά και στην εξέλιξη των εμβολιασμών στη χώρα μας.

Αναφερόμενη στους εμβολιασμούς η Αριστοτελία Πελώνη ανέφερε χαρακτηριστικά:

Δίνουμε τώρα  τις τελευταίες μάχες σε έναν πόλεμο που ήδη κερδήθηκε από την επιστήμη και είναι ανάγκη να κάνουμε υπομονή για να διανύσουμε τα τελευταία χιλιόμετρα του Μαραθωνίου. Αποδεικνύεται ήδη ότι ο εμβολιασμός, μπορεί να τερματίσει την δοκιμασία που αντιμετωπίζει ολόκληρος ο κόσμος και να φέρει το ξημέρωμα της επόμενης μέρας.

Στο Ισραήλ και τη Μ. Βρετανία όπου υπήρξε σημαντική εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού, παρατηρείται μεγάλη μείωση κρουσμάτων, νοσηλειών και θανάτων. Θετικό, όμως, είναι και το αποτύπωμα των εμβολιασμών στη χώρα μας, καθώς παρατηρείται μείωση των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων στην ηλικιακή ομάδα άνω των 75 ετών, αλλά και στους συμπολίτες μας  60-64 ετών, που άρχισαν να εμβολιάζονται μόλις πριν έναν μήνα”.

Στη συνέχεια, η κυβερνητική εκπρόσωπος συμπλήρωσε τα εξής:

“Αυτό το μήνα εκτιμάται ότι θα γίνουν περίπου 1,5 εκατομμύριο επιπλέον εμβολιασμοί – σχεδόν όσοι έγιναν από την αρχή μέχρι σήμερα- ενώ το Μάιο και τον Ιούνιο θα έχουμε ακόμη περισσότερα εμβόλια. Από σήμερα, ο μέσος όρος αριθμός εμβολιασμών ανά ημέρα αναμένεται να ξεπερνά τους 50.000”.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν ήδη αυξηθεί στα 1.073 τα εμβολιαστικά κέντρα, δηλαδή 55 περισσότερα από τα 1.018 που είχαν αρχικά ανακοινωθεί, με αποτέλεσμα να υπάρχει πλήρη ετοιμότητα για πολύ περισσότερους εμβολιασμούς ανάλογα με τις ροές που φτάνουν στη χώρα μας.

Ακόμη, η κ. Πελώνη μίλησε για τα self test τονίζοντας τα εξής: 

“Είναι προφανές πως μας δίνουν τη δυνατότητα να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας αλλά και τους γύρω μας. Είναι όμως σημαντικό να μην υπάρξει καμία παρεξήγηση. Να μη νομίζει όποιος έχει αρνητικό ατομικό τεστ ότι μπορεί να εφησυχάζει, να χαλαρώνει να συνωστίζεται”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
17 Μαϊ. 2024
ΠΡΟΜ
17:15
-
ΑΡΗΣ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;