Σταϊκούρας:
Χρήστος Σταϊκούρας: Όσα δήλωσε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του σήμερα για το άνοιγμα της αγοράς.

Ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, παραχώρησε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό 104,6, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα σενάρια για το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας μετά το lockdown.

Ειδικότερα, ο κ. Σταϊκούρας αποκαλύπτοντας ότι ενδεχομένως το άνοιγμα της αγοράς να ξεκινήσει στις 22 Μαρτίου είπε:

“Το βασικό μας σενάριο είναι ότι από τη μεθεπόμενη εβδομάδα θα αρχίσει να λειτουργεί με μια κανονικότητα η οικονομία. Ωστόσο, έχουμε εναλλακτικά σενάρια, ώστε να σταθμίζουμε τα ταμειακά μας διαθέσιμα για τη στήριξη που θα πρέπει να παρέχουμε. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την κοινωνία όσο χρειαστεί. Αλλά όσο παρατείνεται η κατάσταση, τόσο μειώνεται και η δυνατότητα για όσο το δυνατό μεγαλύτερη κάλυψη των υφιστάμενων απωλειών”.

Στη συνέχεια, μιλώντας για το οικονομικό κόστος του lockdown ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε:

“Οι δυο εβδομάδες που πέρασαν με lockdown κόστισαν σε δαπάνες και μείωση φόρων 1,2 δισ. και με τα 520 εκατ. να είναι στο λιανεμπόριο. Στα 3 δισ. είναι συνολικά το κόστος για έναν μήνα και 750 εκατ. περίπου εστιάζονται στο λιανεμπόριο”.

Τέλος, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Υπουργός στη συνέντευξή του αν αρχίσει από τον Μάρτιο η επανεκκίνηση, τότε θα είμαστε πιο κοντά στους στόχους του προϋπολογισμού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Οικονομικά

Πλήρης Απασχόληση

13-05-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;