Επίδομα 1.000 & 3.000 ευρώ: Ποιοι είναι δικαιούχοι - Πότε οι πληρωμές
Δείτε αναλυτικά!

Την έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τις επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου που παρέμειναν κλειστές, μετά από κρατική εντολή, κατά τη διάρκεια των εορτών, ανακοίνωσε προ ημερών από το βήμα της Βουλής, ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Επίδομα 1.000 & 3.000 ευρώ: Πότε οι πληρωμές

Αναλυτικότερα και, σύμφωνα με πληροφορίες από τηλεοπτικά ρεπορτάζ, εντός του μήνα αναμένεται να γίνουν οι καταβολές του έκτακτου επιδόματος για τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους στον κλάδο του λιανικού εμπορίου, οι οποίες παρέμειναν κλειστές με κρατική εντολή κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν ούτε με τη μέθοδο του click away.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση 3.000 ευρώ οι επιχειρήσεις, ενώ ο κάθε μισθωτός που απασχολούνταν σε αυτές θα λάβει επίδομα 1.000 ευρώ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN TV, η καταβολή των χρημάτων στους δικαιούχους θα πραγματοποιηθεί εντός του μήνα σε ειδική πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί για αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

Το επίδομα αφορά σε περιοχές που την περίοδο των Χριστουγέννων ήταν σε σκληρό lockdown, όπως:

-Περιοχές της Δυτικής Αττικής, όπως είναι η Ελευσίνα, η Μάνδρα, ο Ασπρόπυργος

-Κοζάνη

-Αλίαρτος

-Κάλυμνος

Τι δήλωσε αναλυτικά ο Άδωνις Γεωργιάδης για την επιδότηση 1.000 & 3.000 ευρώ

Σύμφωνα με τον Α. Γεωργιάδη, πρόκειται για τις επιχειρήσεις που δεν μπορούσαν να εφαρμόσουν ούτε το click away και οι οποίες, επομένως, αναμένεται να λάβουν 3.000 ευρώ, ενώ 1.000 ευρώ θα πάρει ο κάθε εργαζόμενος δικαιούχος.

«Θα υπάρξει επιδότηση στις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου σε περιοχές που ήταν κλειστές στην περίοδο εορτών και δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν ούτε με μέθοδο click away. Μιλάμε για περιοχές της Δυτικής Αττικής όπως Ελευσίνα, Ασπρόπυργος κ.α. ή η περιοχή της Κοζάνης που ήταν σε σκληρό lockdown», είπε αρχικά ο Υπουργός Ανάπτυξης, ανακοινώνοντας και τα σχετική ποσά που θα προβλέπει η απόφαση.

«Θα λάβουν έκτακτη επιχορήγηση – όχι επιστρεπτέα προκαταβολή ή δάνειο – 3.000 ευρώ ανά επιχείρηση και 1.000 ευρώ ο κάθε εργαζόμενος. Αυτές οι επιχειρήσεις θα έχουν ευνοϊκότερη μεταχείριση και στήριξη από την κυβέρνηση», τόνισε.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;