Πρόεδρος ΟΛΜΕ: Ενδεχόμενο παράτασης σχολικής χρονιάς -
Πρόεδρος ΟΛΜΕ: Ο Θεόδωρος Τσούχλος μίλησε για το ενδεχόμενο παράτασης της σχολικής χρονιάς και την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού προσωπικού των σχολείων.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), Θεόδωρος Τσούχλος, σε συνέντευξή του στο ΘΕΜΑ 104,6 ανέφερε ότι μάλλον δε θα υπάρξει περικοπή στις διακοπές του Πάσχα, αλλά υπάρχει το ενδεχόμενο παράτασης της σχολικής χρονιάς τον Ιούνιο.

Αναφερόμενος στα παιδιά της Γ’ Λυκείου είπε ότι κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσει το σχολικό έτος, για να κάνουμε Πανελλαδικές όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να μην πάνε, δηλαδή, οι Πανελλαδικές μετά τις 15 Ιουνίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ είπε:

“Πρόταση της ΟΛΜΕ είναι να μην γίνουν οι προαγωγικές εξετάσεις ούτε στο Γυμνάσιο ούτε στο Λύκειο, ώστε να αξιοποιήσουμε όλη την περίοδο των γραπτών εξετάσεων για να επαναληφθεί η ύλη. Δηλαδή να καλυφθούν τα όποια κενά υπάρχουν εξαιτίας των δυο ταχυτήτων μαθητών που έχουν προκύψει λόγω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.”

Τέλος, ο ίδιος τόνισε τα εξής:

“Στην κατάσταση που είναι οι μαθητές καλό είναι να μην τους βάλουμε και σε μια άλλη διαδικασία εξετάσεων τον Ιούλιο μήνα”.

Όσον αφορά το θέμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ ανέφερε ότι υπάρχει μια εντονότατη αντίδραση και τόσο στην πρωτοβάθμια και όσο και τη δευτεροβάθμια που αγγίζει ή πολλές φορές υπερβαίνει και το 90%.

Ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ είπε:

“Σαν ΟΛΜΕ ξεκαθαρίζουμε ότι έχουμε θέση υπερ της αξιολόγησης και την επικαιροποιήσαμε την περίοδο 2018 – 2019, όταν Υπουργός Παιδείας ήταν ο κ. Γαβρόγλου. Με αυτή τη θέση προσήλθαμε χθες στην Υπουργό Παιδείας λέγοντας της ότι από τη μία πλευρά εμείς έχουμε θέσεις, εκείνη έχει μία υπουργική απόφαση, και καλό είναι που λόγω της πανδημίας φέτος είναι αδύνατο να αξιολογηθούν τα σχολεία με κάποια σοβαρότητα, να αποσύρει την υπουργική απόφαση και να γίνει ένας γόνιμος διάλογος από Μάρτιο μέχρι το καλοκαίρι(…). Δεν απάντησε χθες θετικά η υπουργός”.

Ωστόσο, ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ τόνισε ότι θα υπάρξει εκ νέου συνάντηση τη Δευτέρα και η ΟΛΜΕ ελπίζει σε μία θετική απάντηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

11-05-2024

Αιγάλεω

1

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;