Δες το αλλιώς: Πέντε trends στην εποχή της καραντίνας που ήρθαν για να μείνουν
Πώς θα πάρεις τις 5 πιο hot συνήθειες της καραντίνας και θα τις αξιοποιήσεις προς όφελός σου.

COVID-19. Καραντίνα. Lockdown. Μέτρα προστασίας. Μάσκες. Λέξεις που μπήκαν στη ζωή μας ξαφνικά λόγω της πανδημίας η οποία μας έκλεισε μέσα στο σπίτι! Πάνε οι βόλτες, πάνε τα ξενύχτια, πάει το πρωινό ξύπνημα για τη σχολή, οι μαζώξεις με πολλούς φίλους, τα ταξίδια, καθώς και πάρα πολλές συνήθειες, τις οποίες όλοι είχαμε λίγο ή πολύ δεδομένες. Δεν βαριέσαι όμως… Θα περάσει κι αυτό και όλα τα παραπάνω θα επιστρέψουν. Μέχρι τότε όμως δεν χρειάζεται να πέφτεις ούτε να απελπίζεσαι. Μπορείς να πάρεις κάποιες από τις πιο hot καραντινο-συνήθειες και να τις αξιοποιήσεις υπέρ σου.

Για παράδειγμα:

Tα περιβόητα Zoom Calls

Θυμάσαι τότε που χτυπούσε το ξυπνητήρι ενώ είχες κοιμηθεί μόλις 2 ώρες για να πας σε εκείνη τη διάλεξη που δεν έπρεπε να χάσεις; Τότε που ήλπιζες να έχει έρθει κάποιο mail που ίσως ακύρωνε το βάρβαρο αυτό ξύπνημα που συνοδεύεται από πονοκέφαλο μετά τα χθεσινά ποτά; Πάνε αυτά!

Τώρα ξυπνάς 2 λεπτά πριν, ανοίγεις τον υπολογιστή σου και “βρίσκεσαι στο αμφιθέατρο” κάτω από τα σκεπάσματά σου με μία κούπα καφέ στο χέρι! Φυσικά αυτό μπορεί να ήταν βολικό τον πρώτο καιρό όμως σιγά σιγά σε κούρασε. Ανυπομονείς και εσύ να γυρίσεις πίσω στη σχολή και τους φίλους σου. Είναι λογικό να σου λείπει η από κοντά επικοινωνία με τους συμφοιτητές σου στα διαλείμματα, στο αμφιθέατρο ή στους καφέδες μετά το μάθημα. Μην σκας όμως. Μπορείς και τώρα να περάσεις χρόνο με τους φίλους σου πιο “εναλλακτικά” ακόμα και εξ αποστάσεως.

Για παράδειγμα, οι βόλτες σας μπορούν να αντικατασταθούν προσωρινά από θεματικές βραδιές μέσω κάμερας! Μπορείτε – ντυμένοι πιο χαλαρά – να δείτε μαζί ταινίες ή σειρές, ή να σχολιάζετε εκπομπές. Μπορεί να μην είστε στον ίδιο χώρο όμως είστε μαζί!

Η βόλτα με το σκύλο σου

Η βόλτα με τον σκύλο σου έχει γίνει πλέον η δικαιολογία σου να είσαι έξω, έστω και γύρω από το σπίτι σου, τις ώρες της απαγόρευσης. Σκέψου πόσο χαρούμενο κάνει τον τετράποδο φίλο σου αυτό το γεγονός!

Πότε άλλοτε είχες τόσο free time να του αφιερώσεις; Πότε άλλοτε μπορούσε να σε βλέπει τόσες ώρες μέσα στη μέρα; Πέρασε λοιπόν περισσότερο χρόνο με τον φίλο σου γιατί σύντομα ο ελεύθερος χρόνος σου μέσα στο σπίτι θα περιοριστεί ξανά! Φυσικά βάζεις Χ σε όλα τα παραπάνω αν έχεις γάτα. Ναι, αυτό το πανέμορφο πλάσμα που λατρεύει να είναι αγκαλιά σου και να κοιμάται με τις ώρες, έχει αρχίσει να σε κοιτάει περίεργα ενώ την νιώθεις να λέει “μα καλά τι κάνει αυτός τόσες ώρες μέσα στο σπίτι μου; Δουλειά δεν έχει”;

Ο (πολύς) ελεύθερος χρόνος

Θυμάσαι που δεν είχες ελεύθερο χρόνο; Από τη μία η σχολή, από την άλλη το διάβασμα (λέμε τώρα) και από την άλλη οι καφέδες, οι βόλτες κλπ; “Δεν προλαβαίνω” έλεγες συνέχεια, σωστά; Θυμάσαι που ζητούσες απεγνωσμένα μία μέρα να αράξεις και να μην κάνεις τίποτα; Και ξαφνικά, ήρθε η στιγμή που περίμενες. Τόσος ελεύθερος χρόνος που δεν έχεις τι να τον κάνεις. Να δουλέψεις από το σπίτι; Να παρακολουθήσεις online μαθήματα; Να γυμναστείς; Να διαβάσεις βιβλία;

Είναι η πρώτη φορά που έχεις τη δυνατότητα να ψαχτείς περισσότερο και να αποκτήσεις νέες συνήθειες αξιοποιώντας στο έπακρο τον ελεύθερο χρόνο σου.

Για παράδειγμα, μιας που υπάρχει τεράστια οικονομική αβεβαιότητα εκεί έξω, μήπως ήρθε η ώρα να μάθεις να διαχειρίζεσαι τα χρήματά σου σωστά και να μην ξοδεύεις αλόγιστα;

Και επειδή τα early 20’s κινούνται ανάμεσα στο “Μαμά είμαι ενήλικος και θα κάνω ό,τι θέλω” και στο “Μαμά μήπως έχεις κανένα ψιλό γιατί ξέμεινα”, μάλλον ήρθε η ώρα να κάνεις λίγο πιο σωστή διαχείριση του budget σου.

Ο πιο εύκολος και τσεκαρισμένος τρόπος λέγεται waiz και είναι το πιο hot, φρέσκο και έξυπνο app για money management.

Πλέον, η δύσκολη διαχείριση των οικονομικών γίνεται παιχνιδάκι αφού το waiz παίζει μπάλα για σένα! Αρχικά, συγκεντρώνει όλους σου τους λογαριασμούς, από όλες τις τράπεζες σε μία οθόνη γλιτώνοντας σου καθημερινό χρόνο!

Πώς;

Με εύκολη σύνδεση του e-banking σου με την εφαρμογή, με ασφάλεια, αφού ενσωματώνει όλες τις τελευταίες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στον τραπεζικό κλάδο αλλά και τον κανονισμό που προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα.

Σε αντίθεση με τα τυπικά τραπεζικά apps τα οποία είναι είναι λίγο old school και βαρετά, το waiz έχει μοντέρνο και πολύχρωμο design και είναι εκεί ανά πάσα στιγμή να σε κρατά ενήμερο για τα όσα γίνονται στο λογαριασμό σου.

Για παράδειγμα:

-Σου στέλνει έξυπνα προσωποποιημένα push notifications όταν μπαίνουν χρήματα (ναι, τα λεφτά που περιμένεις αν είσαι σε αναστολή ή οποιοδήποτε άλλο επίδομα μπορεί να δικαιούσαι) ή όταν το υπόλοιπο σου είναι οριακό.

-Σου παρέχει επίσης μηνιαία και εβδομαδιαία reports. Με τον τρόπο αυτό, μπορείς να ξέρεις για παράδειγμα πόσα χρήματα ξοδεύεις στο supermarket την περίοδο της καραντίνας σε σχέση με τα πόσα ξόδευες πριν ώστε να καταλάβεις αν τελικά κάνεις οικονομία, πόσα ξοδεύεις πραγματικά σε delivery ή σε συνδρομές κλπ.

-Το waiz σου παρέχει όλα τα εργαλεία κατανόησης του πού και πώς ξοδεύεις τα χρήματά σου, καθώς βασίζεται σε αναλύσεις των συναλλαγών σου με σκοπό να ξέρεις ανά πάσα στιγμή τι σου γίνεται και να μην χάνεις την μπάλα.

Η βόλτα στο supermarket

Κλειστά τα εμπορικά, κλειστά τα καταστήματα. Τι σου έμεινε;

Μα φυσικά η βόλτα στο supermarket!

Και μία και δύο ή και τρεις φορές τη μέρα, έχεις ήδη γνωρίσει την κυρία Τασία από το μανάβικο, η ταμίας σου μιλάει στον ενικό, ενώ έμαθες μέχρι που βρίσκονται και οι σπόροι τσία. Εννοείται ότι όλο αυτό ξεκίνησε από τη στιγμή που αποφάσισες να μπεις στην κουζίνα.

Στο πρώτο lockdown, το delivery δεν ήταν η πρώτη επιλογή με αποτέλεσμα ο περισσότερος κόσμος να ξεκινήσει να μαγειρεύει περισσότερα (βλέπε το διάσημο πλέον banana bread που στιγμάτισε την καραντίνα του Μαρτίου). Είναι, λοιπόν, μία καλή ευκαιρία να ξεκινήσεις να τρως περισσότερο σπιτικό φαγητό!

Btw, σε αυτό μπορεί να σε βοηθήσει και το waiz. Αν είσαι από αυτούς που τους αρέσουν οι προκλήσεις, δοκίμασε τη λειτουργία “Προκλήσεις” της εφαρμογής και βάλε όριο σε συγκεκριμένες κατηγορίες που ξοδεύεις (ρούχα, delivery κλπ) ώστε να αρχίζεις να ψωνίζεις περισσότερα υλικά για σπιτικό φαγητό.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις default Προκλήσεις ή να φτιάξεις και δικές σου. Μέσω των προκλήσεων, μπορείς να αποκτήσεις νέες καλές συνήθειες, όπως το να αρχίσεις να μαγειρεύεις μόνος σου βλέποντας τη μαγειρική σαν διασκέδαση και όχι σαν αγγαρεία!

Χρειάζεται απλά να ασχοληθείς λίγο παραπάνω με υπομονή και, πού ξέρεις, μπορεί να σου χρειαστεί.

Σε λίγο θα ξεκινήσεις να γνωρίζεις κόσμο ξανά και να φλερτάρεις και σίγουρα το να ξέρεις να μαγειρεύεις θα σου δώσει πολλούς παραπάνω πόντους 😉

H περιβόητη “μετακίνηση 6”

Πέρασες άπειρες ώρες βλέποντας σειρές στον καναπέ. Δεκτό. Ήθελες όμως και να βγεις έξω να ξεσκάσεις ρε παιδί μου. Και αυτό δεκτό. Ο μόνος τρόπος για να το κάνεις ήταν να στείλεις μήνυμα με τον κωδικό “6” ώστε να αθληθείς (ή να κάνεις ότι αθλείσαι). Έτσι, οι δρόμοι γέμισαν runners, οι συνδρομές στα online courses γυμναστικής αυξήθηκαν με τρελούς ρυθμούς, ενώ η φόρμα έγινε το νέο casual style όλων!

Το σίγουρο είναι ότι αυτή η κατάσταση σου έδειξε τα οφέλη της καθημερινής άσκησης, της άθλησης στον καθαρό αέρα, ακόμα και της βόλτας για καφέ σε εξωτερικό χώρο. Μπορείς να δεις τον φίλο σου σε ένα πάρκο, να πάρετε καφέ στο χέρι και να περπατήσετε (τηρώντας τις αποστάσεις και φορώντας τις μάσκες φυσικά). Κάτι τέτοιο θα σε κάνει να ξεσκάσεις, να φύγεις από τους 4 τοίχους που νιώθεις ότι είσαι κλεισμένος και σίγουρα θα σε κάνει να αισθανθείς περισσότερη ευεξία σε σχέση με το καθισιό στην καφετέρια!

Νέα πραγματικότητα και προσωρινές νέες συνήθειες, οι περισσότερες από τις οποίες σύντομα θα φύγουν ανεπιστρεπτί! Σημασία έχει να δεις τι σε ωφελεί και να κρατήσεις όσες συνήθειες σου έκαναν πραγματικά καλό.

Βρες τρόπους να κάνεις νέα πράγματα με φίλους, φτιάξε τη διατροφή σου, ξεκίνα να βάζεις τη γυμναστική στο πρόγραμμά σου, βάλε στόχο να μαθαίνεις κάτι νέο και ξεκίνα να μανατζάρεις πιο σωστά το budget σου.

Δοκίμασε το waiz, το οποίο μπορείς να βρεις δωρεάν σε Android και iOS και θα δεις ότι, όταν τελειώσει όλο αυτό, θα έχεις κάνει τις οικονομίες που απαιτεί εκείνο το ταξίδι που σχεδίαζες καιρό, οι διακοπές με τους φίλους σου και γενικά όσα ανυπομονείς να κάνεις ξανά! Μια δοκιμή θα σε πείσει…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 2 
 1 
  
 2