Δερμιτζάκης: Απαραίτητη η παράταση του lockdown - Ποια είναι τα
Δερμιτζάκης: ""Να το πω απλά, αντί να πάει κάποιος στο παγκάκι με ένα φίλο του να πιει ένα καφέ, να κάτσουν σε ένα τραπέζι έξω".

Ο λοιμωξιολόγος, Μανώλης Δερμιτζάκης, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα» αναφέρθηκε στο lockdown, αλλά και τα “έξυπνα” μέτρα που πρότεινε προς αποφυγήν της περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού.

Ο κ. Δερμιτζάκης δήλωσε πως θεωρεί απαραίτητη την παράταση του lockdown για ακόμη δύο εβδομάδες, προκειμένου να να φανούν τα αποτέλεσμά του και να πέσουν τα κρούσματα κάτω από τα 1000 ημερησίως.

Εκτός των άλλων πρότεινε την εφαρμογή πιο «έξυπνων» μέτρων που σύμφωνα με τα λεγόμενά του θα διοχετεύουν τη δραστηριότητα των πολιτών σε πιο στοχευμένες δραστηριότητες.

“Υπάρχει μία υπεραπλούστευση όσον αφορά τις προσδοκίες κάποιων μέτρων. Είναι πολύ απλοϊκή η σκέψη ότι με το που σταματήσουμε τα μαγαζιά και τα σχολεία, θα σταματήσει και η μετακίνηση και η επαφή των πολιτών.”, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Δερμιτζάκης.

Μάλιστα, ο λοιμωξιολόγογος υπογράμμισε ότι θεωρεί πως με τον τρόπο που εφαρμόζεται το lockdown αργεί να αποδώσει.

Ειδικότερα ο κ. Δερμιτζάκης προτείνει άνοιγμα όλων των σχολείων, των καφέ και των εστιατορίων μόνο σε εξωτερικούς χώρους, με υγειονομικά μέτρα και για παράδειγμα έως τις 7 το απόγευμα, ενώ τα καταστήματα να ανοίξουν αποκλειστικά με ραντεβού (click in shop).

Ακόμη, ο καθηγητής είπε χαρακτηριστικά:

“Να το πω απλά, αντί να πάει κάποιος στο παγκάκι με ένα φίλο του να πιει ένα καφέ, να κάτσουν σε ένα τραπέζι έξω”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;