Κι όμως, η αρχική θέση του Στόουνχεντζ δεν ήταν αυτή που γνωρίζουμε σήμερα
Μία σημαντική ανακάλυψη για το Στόουνχεντζ ανατρέπει τα όσα γνωρίζαμε για αυτό μέχρι τώρα.

Μία ανακάλυψη έρχεται να ρίξει φως σε ένα από τα αρχαιολογικά μνημεία που έχουν ένα μυστήριο γύρω από το όνομα τους. Ο λόγος για το Στόουνχεντζ που βρίσκεται στην Αγγλία.

Το μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σύμφωνα με μία νέα έρευνα αρχαιολόγων, δεν διαμορφώθηκε στην Αγγλία, όπου βρίσκεται σήμερα, αλλά κάπου αλλού.

Η συγκλονιστική αυτή ανακάλυψη αλλάζει τα δεδομένα σχετικά με το Στόουνχεντζ. Καθώς, η έρευνα των αρχαιολόγων, που πρόκειται να δημοσιευτεί στο έγκριτο περιοδικό Antiquity, αποκαλύπτει ότι το μεγαλιθικό μνημείο δεν διαμορφώθηκε στην Αγγλία, όπου βρίσκεται σήμερα αλλά στην Ουαλία και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη σημερινή του θέση.

Αυτή η ανακάλυψη φαίνεται να επιβεβαιώνει έναν αρχαίο μύθο που εμπλέκει τον Μέρλιν. Σύμφωνα με τον μύθο αυτό, ο μάγος Μέρλιν οδήγησε άνδρες στην Ιρλανδία για να πάρουν έναν μαγικό πέτρινο κύκλο με το όνομα Giants’ Dance και να τον ξαναχτίσουν στην Αγγλία ως μνημείο νεκρών.

Οι αρχαιολόγοι τώρα ανακάλυψαν έναν τεράστιο πέτρινο κύκλο, που δημιουργήθηκε την νεολιθική εποχή στην Ουαλία, με χαρακτηριστικά που υποδηλώνουν ότι ο θρύλος του 12ου αιώνα μπορεί τελικά να μην ανήκει τελείως στη σφαίρα της φαντασίας. Η διάμετρος του πέτρινου αυτού κύκλου φτάνει τα 110 μέτρα και είναι πανομοιότυπη με την τάφρο που περικλείει το Στόουνχεντζ, ενώ, ευθυγραμμίζεται με την ανατολή του ήλιου στο θερινό ηλιοστάσιο, όπως το μνημείο στην Αγγλία.

Επιπλέον, ανακαλύφθηκε μια σειρά από τρύπες στο έδαφος από πέτρες που ακολουθούν το περίγραμμα του κύκλου, με σχήματα που μπορούν να συνδεθούν με τους πυλώνες του Στόουνχεντζ. Ένας από αυτούς φέρει ένα αποτύπωμα στη βάση του που ταιριάζει με την ασυνήθιστη διατομή μιας πέτρας του Στόουνχεντζ “σαν κλειδί σε κλειδαριά”, όπως δήλωσαν οι αρχαιολόγοι που το ανακάλυψαν.

Τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί φαίνεται να στηρίζουν μια θεωρία αιώνων που υποστήριζε ότι το μεγαλύτερο προϊστορικό μνημείο της Αγγλίας χτίστηκε στην Ουαλία και το τιμούσαν για εκατοντάδες χρόνια πριν αποσυναρμολογηθεί και μεταφερθεί 225 χιλιόμετρα μακριά, στο Γουίλτσιρ, όπου ξαναστήθηκε ως “μεταχειρισμένο”.

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

15-05-2024

Σινδος

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;