Νέα δίμηνη παράταση στο επίδομα ανεργίας
Την παράταση όλων των επιδομάτων ανεργίας για ακόμα δύο μήνες για όσους έληξε το επίδομα ανεργίας τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο προανήγγειλε ο Υπουργός Εργασίας

Την παράταση όλων των επιδομάτων ανεργίας για άλλους δύο μήνες για όσους έληξε το επίδομα ανεργίας τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο προανήγγειλε ο Υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στο lockdown, ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι ένας από τους λόγους, πέραν του υγειονομικού, για τους οποίους επιβάλλεται, είναι ότι «αν και στην οικονομία αφήσουμε το πράγμα να εξελιχθεί χωρίς έλεγχο δεν θα υπάρχουν οι αναγκαίες πιστώσεις».

Όπως είπε ο Υπουργός Εργασίας, σήμερα, Τετάρτη 10/02, αναμένεται να ανακοινωθούν μέτρα για τα επιδόματα ανεργίας και τις αναστολές των εργαζομένων, ενώ πρόσθεσε ότι θα εξακολουθήσουν να δίνεται το επίδομα 534 ευρώ στους εργαζόμενους σε αναστολή εργασίας ώστε να μην απολύονται.

Lockdown σε Αττική: Όλα τα μέτρα που θα ισχύουν από αύριο – Τι αλλάζει σε έξοδο για άσκηση & μαγαζιά

Σύμφωνα με τον Υπουργό Εργασίας:

«η ενίσχυση που έχει δοθεί από την κυβέρνηση ξεπερνά το μέσο όρο της ΕΕ σημειώνοντας ότι μόνο από το υπουργείο Εργασίας έχουν δοθεί 3,5 δισ. ευρώ σε ανέργους για την στήριξη της εργασίας και την αντιμετώπιση της ανεργίας».

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως το Υπουργείο Εργασίας επεξεργάζεται μελέτη για την επόμενη μέρα για την εργασία, την κατάρτιση και την επιδοτούμενη απασχόληση.

«Από τις πρώτες μέρες έχουμε ξεκινήσει να δουλεύουμε για την ομαλή μετάβαση στην επόμενη μέρα της πανδημίας. Πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα να αξιοποιήσουμε όλα τα κονδύλια που έχουμε από την Ε.Ε.».

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, θα δοθεί προτεραιότητα στην εστίαση, με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης για την επιδοτούμενη απασχόληση και τα προγράμματα κατάρτισης και επανακατάρτισης.

«Θα στηριχθούν σε αυτά τα προγράμματα για την επόμενη μέρα και θα δοθεί έμφαση και σε απόκτηση προσόντων», σημείωσε.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
 1