Facebook: Αδυναμία πρόσβασης από λογαριασμούς χρηστών iPhone
Το Facebook έκανε log out σε λογαριασμούς πολλών χρηστών iPhone.

Το πρωί της Παρασκευής, πολλοί κάτοχοι iPhone είχαν μία δυσάρεστη έκπληξη. Όταν άνοιξαν το κινητό τους και προσπάθησαν να μπουν στην εφαρμογή του Facebook, είδαν ότι είχε γίνει ανεξήγητα και απροειδοποίητα log out από την εφαρμογή.

Όσοι ήθελαν να συνδεθούν ξανά στο γνωστό μέσω κοινωνικής δικτύωσης μέσω περιβάλλοντος iOS έπρεπε να εισαγάγουν πάλι email και κωδικό πρόσβασης. Όμως, σε αυτό το βήμα υπήρξαν πολλά προβλήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοια περιστατικά καταγράφηκαν και στην Ελλάδα.

Οι υπεύθυνοι της εφαρμογής αναγνώρισαν το πρόβλημα και έκαναν μία σχετική με το ζήτημα ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό Facebook στο Twitter. Στην ανακοίνωση αυτή γράφονται τα εξής:

“Ελέγχουμε αναφορές ανθρώπων που βρέθηκαν εκτός εφαρμογής και έπρεπε να κάνουν ξανά login για να αποκτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους στο Facebook. Εργαζόμαστε για να το επιλύσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται. Σας ευχαριστούμε για την υπομονή σας.”

Αρκετοί χρήστες ανησύχησαν για θέματα ασφάλειας των προσωπικών του δεδομένων, ενώ, κάποιοι διαχειριστές σελίδων ανησύχησαν ότι το εν λόγω log out οφειλόταν σε κάποια αναφορά ανάρτησης.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το Engadget, κάποιοι χρήστες που χρησιμοποιούσαν σύστημα ασφαλείας δύο παραγόντων με επιβεβαιωτικό μήνυμα SMS, δεν κατάφεραν να επανασυνδεθούν αμέσως. Οι χρήστες που έχουν υιοθετήσει διπλό σύστημα ασφαλείας κατάφεραν να συνδεθούν παρά την αρχική καθυστέρηση των SMS με τους κωδικούς, αλλά κάποιοι αναγκάστηκαν να στείλουν ακόμα και σάρωση της ταυτότητάς τους για να αποκτήσουν και πάλι πρόσβαση στους λογαριασμούς τους, σύμφωνα με τον ιστότοπο Phonearena.

Το Facebook, ωστόσο, απέδωσε το ζήτημα σε κάποια αλλαγή ρύθμισης, ενώ, τα προβλήματα αποκαταστάθηκαν πλήρως την επόμενη ημέρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
15 Μαϊ. 2024
Λαμ
18:00
-
Άρη
15 Μαϊ. 2024
Ολυ
20:00
-
ΑΕΚ
15 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
17:15
-
ΑΕΚ
15 Μαϊ. 2024
ΠΕΡ
20:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;