Χάρης Θεοχάρης:
Ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, δίνει διευκρινίσεις για το πιστοποιητικό εμβολιασμού και τη χρήση του.

Ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας σήμερα, Πέμπτη (14/1), στην εκπομπή του ΣΚΑΙ “Σήμερα” αναφέρθηκε στο πιστοποιητικό εμβολιασμού και τη χρήση του.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς θα λειτουργεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού, ο κ. Θεοχάρης είπε τα εξής:

“Πέρυσι είχαμε περιορισμούς, αλλά είχαμε μετακίνηση τουριστών και πρέπει να την έχουμε και φέτος. Αλλά έχουμε δύο μεγάλα εργαλεία στα χέρια μας”

Όσον αφορά τα  rapid tests για τον κορωνοϊό ανέφερε ότι είναι “πιο ασφαλή, πιο φτηνά και επιτρέπουν λιγότερη ταλαιπωρία”, αλλά το αν θα υποβάλλονται όλοι οι ταξιδιώτες σε τεστ για τον κορωνοϊό απάντησε ότι αυτό είναι κάτι που θα αποφασίσει η επιτροπή.

Επιπλέον, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “αυτός που θα έχει εμβολιαστεί, θα περνά ελεύθερα”.

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους θα συμβαίνει αυτό ο κ. Θεοχάρης δήλωσε:

“Όταν έχεις συγκεκριμένους πόρους, δεν πρέπει να τους σπαταλάς εκεί που δεν υπάρχει κίνδυνος και ο εμβολιασμένος δεν είναι τόσο μεγάλος κίνδυνος”.

Όταν ρωτήθηκε αν το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα είναι προϋπόθεση για να ταξιδέψει κάποιος στην Ελλάδα, ο Υπουργός Τουρισμού απάντησε:

«Σε καμία περίπτωση. Αυτό που προτείνουμε στις υπόλοιπες χώρες με την επιστολή του πρωθυπουργού έχει το αποτέλεσμα που θέλουμε, να ταρακουνήσει τα νερά προκειμένου η Ευρώπη να συντονιστεί στο συγκεκριμένο ζήτημα»

Παράλληλα, ο Υπουργός Τουρισμού μιλώντας για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, τα εμβόλια και τα rapid test ξεκαθάρισε τα εξής:

“Ενώ δεν πρόκειται να καταστήσουμε τον εμβολιασμό υποχρεωτικό ή προαπαιτούμενο για να ταξιδεύσει κάποιος, τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να είναι ελεύθερα να ταξιδεύουν. Αυτό θα αποτελέσει επίσης και ένα θετικό κίνητρο ενθάρρυνσης των πολιτών να εμβολιαστούν, που είναι κι ο μοναδικός τρόπος να εγγυηθούμε την επιστροφή στην κανονικότητα”.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή που έστειλε τις προηγούμενες ημέρες στην πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πρότεινε να υπάρξει ένα πρότυπο ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού. Η συγκεκριμένη πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού θα συζητηθεί στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με τους αρχηγούς των κρατών- μελών σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέμα Υγείας, Στεφάν Κερκέμερ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;