Σχολεία: Τηλεκπαίδευση από σήμερα για γυμνάσια & λύκεια - Πότε ανοίγουν δημοτικά & νηπιαγωγεία
Πώς & πότε θα ανοίξουν δημοτικά, νηπιαγωγεία και ειδικά σχολεία

Πρεμιέρα σήμερα, Παρασκευή 08/10/2021, για τα γυμνάσια και τα λύκεια, τα οποία ανοίγουν με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης. 

Υπενθυμίζουμε ότι, τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, ξεκινούν μαθήματα και τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και τα ειδικά σχολεία όλων των βαθμίδων με ειδικά μέτρα.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση για τα σχολεία:

«Δεν έχει αλλάξει η απόφαση του υπουργείου Παιδείας σχετικά με την επαναλειτουργία των δομών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Ειδικής Αγωγής.”

Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου που εκδόθηκε την Πέμπτη, ξεκαθαρίζεται ότι τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα Ειδικά Σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν δια ζώσης την ερχόμενη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Ειδικά Σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν δια ζώσης την Δευτέρα 11/1, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας.

Υπενθυμίζεται η απόφαση της κυβέρνησης, στη βάση εισήγησης της Επιτροπής των ειδικών, για δια ζώσης επαναλειτουργία των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Ειδικών Σχολείων όλων των βαθμίδων την προσεχή Δευτέρα 11/1.

Στη βάση εγκυκλίου που εστάλη προς τα σχολεία νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία αναλαμβάνουν υπηρεσία, αύριο, Παρασκευή 8/1.

Σήμερα, Παρασκευή, 8/1 Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας ξεκινούν την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης.”

Τα επιπλέον μέτρα πρόληψης από τον κορωνοϊό αφορούν σε δύο κυρίως ζητήματα:

– Τον συγχρωτισμό γονέων, κηδεμόνων και άλλων που συνοδεύουν τα παιδιά στα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία.

Θα υπάρχει πλέον η πρόβλεψη: 

– για διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, ανά ομάδες τμημάτων όπου αυτό είναι εφικτό και αναγκαίο (με εξαίρεση περιπτώσεις μαζικής μεταφοράς μαθητών),

– για χρήση περισσοτέρων της μίας εισόδου της σχολικής μονάδας, όπου υπάρχουν.

Επιπλέον μέτρα πρόληψης

Παράλληλα, όπως αναφέρει το Υπουργείο Παιδείας, σε ισχύ είναι όλα τα ήδη ληφθέντα μέτρα πρόληψης και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, όπως:

– η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους,

– η χρήση αντισηπτικών,

– οι σχολαστικοί καθαρισμοί,

– τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστήρια πληροφορικής, μουσικά όργανα κ.ά.,

– οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ.

SMS στο 13033: Ο κωδικός που θα στέλνουν οι γονείς

Όπως και κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown στη χώρα έτσι και τώρα απαιτείται μήνυμα sms στο 13033, από τους κηδεμόνες που συνοδεύουν τα παιδιά τους στα σχολεία.

O κωδικός 4 είναι αυτός που επιλέγεται για τη μεταφορά μαθητών, καθώς ο εν λόγω κωδικός αφορά σε «Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;