Η ζωή είναι μικρή για να προσαρμοστείς στα δικά της
"Να κάνεις πάντα αυτό που θες. Η ζωή είναι πολύ μικρή και απρόβλεπτη για να μην είσαι ευτυχισμένος" - Γράφει η Σταυρίνα Δρακωνάκη

Όπως έχει γράψει ο Ελύτης στο “Παράπονο”: “Δεύτερη ζωή δεν έχει”. Αλλά για να είσαι ευτυχισμένος πρέπει πρώτα να έχεις τον έλεγχο της ζωής σου.

“Τι θα πει ο κόσμος;” Μία ερώτηση που μας ταλανίζει όλους και πολλές φορές αποτελεί την πηγή της δυστυχίας μας.

Είμαστε φύσει κοινωνικά όντα και είναι φυσιολογικό να θέλουμε να είμαστε αποδεκτοί από τους γύρω μας. Αυτό που δεν είναι φυσιολογικό είναι να αφήνουμε τους άλλους να καθορίζουν την δική μας ζωή και ψυχολογία.

Αναλωνόμαστε στο να εκπληρώσουμε τις επιθυμίες των άλλων. Να μην δυσαρεστήσουμε κανέναν. Πολλές φορές καταπιέζουμε τον εαυτό μας για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των άλλων. Αξίζει, όμως, τον κόπο και την ψυχική φθορά;

Είναι σημαντικό να βάζεις πάνω απ’ όλα τον εαυτό σου και την δική σου προσωπική ευτυχία. Η ζωή είναι δική σου, κανενός άλλου.

Μην σκέφτεσαι τι θα πουν οι άλλοι. Μην φοβάσαι την κριτική. Μην δίνεις αξία σε κάθε τι ασήμαντο. Η εμφάνισή σου, η δουλειά σου, οι φίλοι σου, η σχέση σου, οι σεξουαλικές σου προτιμήσεις, αποτελούν προσωπική σου επιλογή και δεν αφορούν κανέναν άλλον.

Δεν είσαι υποχρεωμένος να πραγματοποιήσεις εσύ τα όνειρα των άλλων. Δεν χρειάζεται να ακολουθείς τις στερεοτυπικές κοινωνικές αντιλήψεις και πρότυπα. Ψίθυροι, υποτιμητικά βλέμματα, σχόλια πάντα θα υπάρχουν. Πάντα θα σε κρίνουν και τις περισσότερες φορές σκληρά.

Μην αναλώνεσαι, όμως, σε τοξικούς ανθρώπους ή καταστάσεις. Μην ντρέπεσαι γι’ αυτό που είσαι ή γι’ αυτό που θες. Μην αφήνεις την κριτική των άλλων να γίνεται τροχοπέδη στην επίτευξη των στόχων σου.

Βάλε στόχους για σένα, δώσε υποσχέσεις μόνο στον εαυτό σου. Η ζωή είναι σύντομη για να προσαρμοστείς στα δικά της “φαίνεσθαι” ή να κάνεις τα πάντα
για τα μάτια του κόσμου”.

Ας είσαι, λοιπόν, αυτός που θες εσύ. Ακολούθα την καρδιά σου σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Ρίσκαρε και ας βγεις χαμένος. Καλύτερα άλλωστε να μετανιώνεις για κάτι που έκανες, παρά για κάτι που δεν έκανες. Η δική σου ευτυχία είναι το παν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1