Πιερρακάκης: Δε θα υπάρξει
Πιερρακάκης: Όσα δήλωσε για το ενδεχόμενο "κόφτη" στα SMS, τον κωδικό 7 στο 13033, αλλά και τον εμβολιασμό των πολιτών για τον Covid-19.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Πιερρακάκης, μίλησε σε εκπομπή του ΑΝΤ1, όπου αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο “κόφτη” στα SMS στο 13033, τον κωδικό 7 στο 13033, αλλά και τους τρόπους που εξετάζει το Υπουργείο για τους εμβολιασμούς των πολιτών, όταν έρθει στην Ελλάδα το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο “κόφτη” στα SMS στο 13033 ο κ. Πιερρακάκης αρνήθηκε το συγκεκριμένο ενδεχόμενος λέγοντας τα εξής:

“Δεν υπάρχει ενδεχόμενο “κόφτη” στα sms τα οποία είναι άλλωστε, ισοδύναμα με το χαρτί”.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην πιθανότητα δημιουργία ενός έβδομου κωδικού μετακίνησης, λέγοντας τα εξής:

«Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στο τραπέζι, αυτήν τη στιγμή, όμως το τεχνικό κομμάτι είναι το εύκολο, αν το ζητήσουν οι ειδικοί».

Τέλος, αναφέρθηκε στον εμβολιασμό των πολιτών, αλλά και στο σκέλος που θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

“Το γενικό πρόσταγμα το έχει το υπουργείο Υγείας, το πιο δύσκολο είναι πώς θα φτάσουν τα εμβόλια στα κέντρα εμβολιασμού. Ττο τελευταίο σκέλος, όπου μπαίνει ο δικός μας ρόλος είναι η ενημέρωση του πολίτη”, είπε χαρακτηριστικά ο. κ Πιερρακάκης.

Ειδικότερα, οι τρόποι που εξετάζονται για την οργάνωση του εμβολιασμού των πολιτών, σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη, είναι οι εξής 3:

  1. Τηλεφωνικό κέντρο: Ενημέρωση των πολιτών διά τηλεφώνου.
  2. Πλατφόρμα για ραντεβού: Εφόσον είναι κάποιος σε κατηγορία που έχει εγκριθεί να εμβολιαστεί, να μπαίνει κανείς στην πλατφόρμα και να κλείνει το ραντεβού.
  3. Άυλη συνταγογράφηση: Εφόσον έχει γραφτεί στην άυλη συνταγογράφηση κάποιος, να λάβει χωρίς αίτηση ένα sms που θα αναφέρει την προτεινόμενη ώρα και μέρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;