Κορωνοϊός - Εξαδάκτυλος: Οι προϋποθέσεις για την άρση των μέτρων - Τι ανέφερε για το ΕΣΥ
Κορωνοϊός - Εξαδάκτυλος: Όσα είπε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου για την άρση του lockdown και το ΕΣΥ.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μίλησε σήμερα στο ΣΚΑΪ αναφερόμενος στα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ΕΣΥ.

Ο κ. Εξαδάκτυλος εξήγησε τις προϋποθέσεις βάσει των οποίων θα πρέπει να γίνει η άρση των μέτρων, ενώ δήλωσε ότι το lockdown θα έπρεπε να έχει επιβληθεί νωρίτερα.

“Οι επιστήμονες αισθανόμαστε μια πίεση από την κοινωνία για άρση του lockdown. Θα σας πω έναν αριθμό για να καταλάβει ο κόσμος πού βρισκόμαστε. Από την αρχή της πανδημίας έχουν χάσει τη μάχη με τον κορωνοϊό 1.902 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 1.257 από την 1η Νοεμβρίου . Είμαστε σε μια φάση που μαίνεται η μάχη και συζητάμε για το πότε θα στηθεί η παρέλαση”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Εξαδάκτυλος.

Επιπλέον, ο ίδιος μιλώντας για το πότε θεωρεί ότι θα γίνει η άρση του lockdown, είπε τα εξής:

“Δεν είμαι σε θέση να προσδιορίσω ακόμα πότε θα πάμε σε ένα σταδιακό άνοιγμα. Δεν βλέπουμε κάμψη, αλλά σταθεροποίηση των κρουσμάτων και, μάλιστα, σε υψηλούς αριθμούς. Όταν έχουμε 596 ασθενείς στις ΜΕΘ, αν αύριο μια χαλάρωση φέρει άλλους 100, θα υπάρξει ένας πεπερασμένος αριθμός και μετά σηκώνουμε τα χέρια.

Έπειτα, συνέχισε αναφερόμενος στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ως εξής:

“Το σύστημα υγείας έχει έναν συγκεκριμένο αριθμό κρεβατιών και ήδη ο αριθμός τους έχει ξεπεραστεί. Όσο και να τα αυξήσει κανείς, αν αφήσει ανεξέλεγκτο τον κρουνό του ιού και της μόλυνσης, κάποια στιγμή το ΕΣΥ θα εξαντληθεί”.

Ακόμη, ο ίδιος τόνισε τον κίνδυνο που διατρέχουν άτομα με απλά νοσήματα λόγω της πίεσης που δέχεται το ΕΣΥ.

“Οι αριθμοί εξελίχθηκαν πολύ γρήγορα σε πολύ μικρό χρόνο και γίνεται αντιληπτός κι ένας άλλος κίνδυνος. Αν όλες οι κλίνες νοσηλείας που διαθέτει η χώρα μας, καταληφθούν από ασθενείς που πάσχουν από κορωνοϊό, τότε ασθενείς που πάσχουν από άλλα, απλά πράγματα θα βρίσκονται προ αδιεξόδου αδικαιολόγητα. Θα υπάρχει ένας άνθρωπος που θα έχει σκωληκοειδίτιδα και η οποία θεραπεύεται απόλυτα και θα βρίσκεται σε αδιέξοδο. Μπορεί να χάνονται άνθρωποι”, είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
15 Μαϊ. 2024
Ολυ
FT
2 - 0
ΑΕΚ
15 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
FT
4 - 1
Παν
15 Μαϊ. 2024
ΠΕΡ
ΤΕΛ
79 - 63
ΚΟΛ
16 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;