Τα πάρκα της Αθήνας που αξίζει να επισκεφτείς για μία χαλαρή βόλτα
Θέλεις να πας για μία χαλαρή βόλτα και να ξεφύγεις για λίγο από το γκρίζο της πόλης; Αυτά τα πάρκα της Αθήνας θα σου δώσουν αυτό που ακριβώς ψάχνεις.

Δυστυχώς, η πανδημία του κορωνοϊού μας έχει αναγκάσει να περνάμε αρκετές ώρες μέσα στο σπίτι και να ο μόνος τρόπος για να βγούμε λίγο είναι είτε να κάνουμε κάποια εξωτερική δουλειά είτε να στείλουμε 6 στο 13033 κα να πάμε ένα περπάτημα. Η Αθήνα, όμως, δεν ενδείκνυται για να κάνεις τις βόλτες σου όπου θέλεις. Εμείς, σου βρήκαμε τα καλύτερα πάρκα που μπορείς να βρεις στην πόλη.

Πάρκα που μπορείς να επισκεφτείς και είτε να περπατήσεις μέσα στη φύση, είτε να γυμναστείς. Η επιλογή ενός πάρκου για την καθημερινή σου (πλέον) γυμναστική είναι μία καλή λύση για να ξεφύγεις λίγο από τη μονοτονία της πόλης.

 Άλσος Παγκρατίου

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Αργυρώ Σμυρνάκη (@argyrosmyrnaki)

Στην καρδιά του Παγκρατίου και λίγο πιο πάνω από το Καλλιμάρμαρο θα βρεις μία έκταση 30 στρεμμάτων γεμάτη δέντρα, θάμνους και σοκάκια. Είναι η καλύτερη λύση για να αποφορτιστείς λίγο από την πόλη και να έρθεις σε επαφή με τη φύση.

Πάρκο Ριζάρη

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη George Panagiotidis (@insane_clock)

Δίπλα στο πολεμικό μουσείο θα βρεις το πάρκο αυτό. Δέντρα, πράσινο, αγάλματα και αρκετά σοκάκια για να περιηγηθείς, να κάνεις τη γυμναστική σου και να ξεφύγεις από το γκρίζο της πόλης. Η τοποθεσία του είναι ότι πρέπει για όσους μένουν κοντά στο κέντρο της πόλης και θέλουν να δουν λίγο πράσινο.

Πάρκο Ελευθερίας

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Katerina Gagaki (@gagakia)

Το πάρκο αυτό βρίσκεται δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής στην Αθήνα και τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ένα από τα διασημότερα πάρκα της πόλης, καθώς γίνονται διάφορες εκδηλώσεις και events. Λόγω κορωνοϊού μπορεί όλα αυτά να έχουν ακυρωθεί, ωστόσο, μία βόλτα στο πάρκο αυτό θα σε κάνει να ξεχαστείς για λίγο.

Άλσος Νέας Σμύρνης

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olya Papadopoulou (@olya_papadopoulou)

Το Άλσος Νέας Σμύρνης είναι ένας “πνεύμονας” πρασίνου στην καρδιά της πόλης της Νέας Σμύρνης που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του ’20. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα που υπάρχουν στους δήμους της Αττικής με έκταση 50.000 τ.μ. Το υπαίθριο γυμναστήριο που έχει στηθεί, ίσως, να είναι ένας ακόμα λόγος για να το επισκεφθείς.

Εθνικός Κήπος

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Michael M (@atlasseon)

Ένα από τα πιο κλασσικά πάρκα της Αθήνας που όλοι έχουμε επισκεφτεί και λατρεύουμε. O Εθνικός Κήπος αποτελεί χαρακτηρισμένο Ιστορικό Τόπο στο κέντρο της Αθήνας ανάμεσα στις συνοικίες του Κολωνακίου και του Παγκρατίου.

Άλσος Βεΐκου

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη North Meteo (@northmeteo)

Ένα από τα πάρκα που έχει γίνει ένα από τα αγαπημένα σημεία των κατοίκων της περιοχής. Το Άλσος Βεΐκου, ή απλά Βεΐκου, ανήκει στον Δήμο Γαλατσίου είναι πάρκο 256 στρεμμάτων, που βρίσκεται στην βόρεια πλευρά του Δήμου, στα σύνορα του Δήμου Νέας Ιωνίας με το Γαλάτσι. Το υπαίθριο γυμναστήριο, αλλά και η υπέροχη φύση του είναι μερικά από τα πράγματα που θα σε κάνουν να το επισκεφτείς.

Υμηττός

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ioanna Doukaki Preka (@ioannadoukakipreka)

Το βουνό αυτό βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του λεκανοπεδίου της Αθήνας. Υψώνεται μεταξύ του λεκανοπεδίου Αττικής και των Μεσογείων με κατεύθυνση από Β. προς Ν. από τη δίοδο του Αγίου Ιωάννου του Κυνηγού καταλήγοντας πάνω από τη Βούλα και τη Βάρη. Μπορεί να είναι ένα ολόκληρο βουνό, αλλά τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργηθεί αρκετές διαδρομές που μπορείς να ακολουθήσεις και να περπατήσεις σε διάφορα σημεία του. Η θέα προς το λεκανοπέδιο Αττικής είναι υπέροχη και αυτός ο πνεύμονας οξυγόνου της πόλης αποτελεί μία ωραία ευκαιρία για να ξεσκάσεις και να αθληθείς μέσα στην καραντίνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;