Πώς η μουσική επηρεάζει τον οργανισμό μας;
Όταν ακούμε μουσική συμβαίνουν αρκετές αλλαγές στον οργανισμό μας.

Η μουσική είναι παντού γύρω μας. Την ακούμε όταν θέλουμε να χαλαρώσουμε, όταν θέλουμε να διασκεδάσουμε ή να γυμναστούμε. Γενικά, το να ακούς μουσική είναι ένα χόμπι που αρέσει σε όλους ανεξαρτήτως του είδους της μουσικής που ακούνε. Γνωρίζεις, όμως, ότι η μουσική επηρεάζει τον εγκέφαλό μας;

Μάλιστα, η μουσική επηρεάζει τη χημεία του εγκεφάλου σου!

Μία ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο McGill στο Μόντρεαλ ανακάλυψαν ότι η ντοπαμίνη εκκρίνεται στον οργανισμό σου όταν ακούς μουσικής. Πρόκειται για την ουσία που σου προκαλεί το αίσθημα της χαράς και, μάλιστα, είναι η ίδια ουσία που εκκρίνεται όταν ερωτεύεσαι κάποιον.

Γενικότερα, ο εγκέφαλός σου λατρεύει να ακούει μουσική!

Με το να ακούς μουσική επιβραδύνεις τον εγκέφαλό σου από το να καταγράψει τη σωματική κόπωση που μπορεί να έχει επέλθει μετά από μία δύσκολη μέρα. Επιπλέον, η μουσική αυξάνει την αντοχή σου και βελτιώνει την καρδιά και τους μυς σου. Επομένως, η μουσική κάνει καλό και σε ψυχολογικό, αλλά και σε επίπεδο φυσιολογίας στον οργανισμό σου.

Τέλος, άλλο ένα περίεργο fact για τη μουσική είναι ότι μπορεί να σε κάνει εξυπνότερο. Μάλιστα, έρευνες έδειξαν ότι παιδιά που μαθαίνουν για τρία χρόνια κάποιο μουσικό όργανο, έχουν καλύτερα αποτελέσματα σε διάφορα τεστ!

Η μουσική είναι κάτι μοναδικό στη ζωή μας και, τελικά, φαίνεται από το πόσο επηρεάζει τον εγκέφαλό μας και τον οργανισμό μας!

“Αν η μουσική ήταν η τροφή του έρωτα, συνέχιζε να παίζεις” – Γουίλιαμ Σαίξπηρ

Δες ακόμα: Η νέα λειτουργία του Spotify θα σου βρίσκει τα τραγούδια που ψάχνεις μέσω στίχων

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
ΤΕΛ
93 - 88
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
ΗΜ
43 - 37
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1