Επίδομα 534 ευρώ: Πότε ξεκινούν οι δηλώσεις Σεπτεμβρίου - Λήγει η προθεσμία για τις αναστολές Αυγούστου
Επίδομα 534 ευρώ: Δείτε αναλυτικά (Ημερομηνίες)

Επίδομα 534 ευρώ: Πότε ξεκινούν οι δηλώσεις Σεπτεμβρίου – Λήγει η προθεσμία για τις αναστολές Αυγούστου

Δεύτερη ευκαιρία δίνεται για τους εργαζόμενους, για τους οποίους δεν έχει υποβληθεί δήλωση για τον μήνα Αύγουστο, όσον αφορά το επίδομα 534 ευρώ– αποζημίωση ειδικού σκοπού

Οι επιχειρήσεις υποβάλουν δηλώσεις αναστολής για τον Αύγουστο από τις 6 Οκτωβρίου 2020 έως και την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr.

Ποιοι έχουν δικαίωμα υποβολής δηλώσεων

Σχετική δήλωση στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» μπορούν να υποβάλουν εκείνοι που προέρχονται από τους κλάδους Επισιτισμού, Τουρισμού, Μεταφορών, Πολιτισμού, Αθλητισμού και κάθε άλλου κλάδου βάσει Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας (ΚΑΔ), καθώς και οι επαναλειτουργούσες επιχειρήσεις, εποχικής λειτουργίας, κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών ή τουριστικών καταλυμάτων και τουριστικών λεωφορείων.

Υπενθυμίζεται ότι οι επιχειρήσεις–εργοδότες υποβάλλουν το ειδικό έντυπο «Δήλωση αναστολής συμβάσεων εργασίας από 1/8/2020 και μετά» και δηλώνουν τους εργαζομένους τους, των οποίων η σύμβαση εργασίας τους έχει τεθεί σε αναστολή είτε για όλο τον Αύγουστο είτε για χρονικά διαστήματα εντός του ίδιου μήνα.

Στην περίπτωση αναστολής της σύμβασης εργασίας εργαζόμενου/-ων όλο τον μήνα, η επιχείρηση–εργοδότης υποβάλει μία μόνο δήλωση, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας.

Στην περίπτωση αναστολής των συμβάσεων εργασίας εργαζόμενου/-ων για περισσότερα του ενός χρονικά διαστήματα εντός του μήνα, η επιχείρηση–εργοδότης υποβάλει τόσες δηλώσεις όσα και τα χρονικά διαστήματα.

Μετά τη δήλωση της αναστολής της σύμβασης εργασίας από την επιχείρηση-εργοδότη στο σύστημα «Εργάνη» και εντός της προθεσμίας:

-Οι εργαζόμενοι που κατά το παρελθόν έχουν υποβάλλει δήλωση, δεν απαιτείται να προβούν σε νέα δήλωση παρά μόνο αν επιθυμούν την τροποποίηση στοιχείων τους (π.χ. ΙΒΑΝ).

-Οι εργαζόμενοι των οποίων η σύμβαση εργασίας τους τίθεται σε αναστολή για πρώτη φορά, είναι απαραίτητο να προβούν σε υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης.

Επίδομα 534 ευρώ: Τι ισχύει για τις μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις

Οι εργαζόμενοι με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις–εργοδότες κύριων ή μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων ή τουριστικών λεωφορείων για τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ως αποζημίωση ειδικού σκοπού μπορούν να υποβάλουν μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις.

Συγκεκριμένα, αν η δήλωση αφορά όλο τον Αύγουστο, το ύψος της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ανέρχεται στο ποσό των 534 ευρώ, αλλά σε διαφορετική περίπτωση, η αποζημίωση υπολογίζεται αναλόγως των δηλωθέντων ημερών.

Εργαζόμενοι με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις-εργοδότες που δεν επαναλειτούργησαν κατά τη θερινή τουριστική περίοδο 2020, έχουν δικαίωμα υποβολής μονομερών υπεύθυνων δηλώσεων, αλλά σε αυτήν την περίπτωση κατατίθεται από τον εργαζόμενο για κάθε μήνα, από 01/06/2020 και μέχρι 30/09/2020 εφόσον δεν έχει άλλη σύμβαση εξαρτημένης εργασίας σε άλλον εργοδότη.

Υπενθυμίζεται ότι, σε όλες τις περιπτώσεις, οι μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις υποβάλλονται συγκεντρωτικά τον επόμενο μήνα, από τον μήνα αναφοράς.

Επίσης, είναι δυνατή η υποβολή μονομερών δηλώσεων και για τον Ιούνιο και για τον Ιούλιο.

Επίδομα 534 ευρώ: Πότε ξεκινούν οι δηλώσεις Σεπτεμβρίου

Αύριο, Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020, ξεκινούν στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» οι δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας για τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, οι επιχειρήσεις υποβάλλουν το ειδικό έντυπο «Δήλωση αναστολής συμβάσεων εργασίας από 1/8/2020 και μετά» και δηλώνουν τους εργαζομένους τους των οποίων η σύμβαση εργασίας τους έχει τεθεί σε αναστολή είτε για όλο το μήνα Σεπτέμβριο είτε χρονικά διαστήματα εντός του ίδιου μήνα.

Ειδικότερα, επιχειρήσεις που ανήκουν στους κλάδους του επισιτισμού, του τουρισμού, των μεταφορών, του πολιτισμού, του αθλητισμού και κάθε άλλου κλάδου που πλήττεται βάσει ΚΑΔ, όπως επίσης επαναλειτουργούσες επιχειρήσεις εποχικής λειτουργίας ξενοδοχειακών καταλυμάτων και τουριστικών λεωφορείων υποβάλλουν τις δηλώσεις αναστολών των εργαζομένων τους από το Σάββατο 10 Οκτωβρίου έως και το Σάββατο 24 Οκτωβρίου. 

Αντίστοιχα, οι εργαζόμενοι υποβάλουν τις δικές τους δηλώσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr από το Σάββατο, 10 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΟΑΕΔ: Μέχρι πότε οι αιτήσεις για 9.200 θέσεις εργασίας με μισθό 830 ευρώ

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;