Η Ακρόπολη φωτίστηκε εκ νέου και είναι εκθαμβωτική (Φωτογραφίες)
Η Ακρόπολη φωτίστηκε και λάμπει - Το γεγονός αναμεταδόθηκε ζωντανά σε όλη την υφήλιο

Χθες, Τετάρτη (30/09) και τελευταία νύχτα του Σεπτεμβρίου, αναβαθμίστηκε ο φωτισμός του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης, κάνοντας το αρχιτεκτονικό στολίδι της Αθήνας να φαίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακό.

Το έργο της αναβάθμισης του φωτισμού στον Ιερό Βράχο πραγματοποιήθηκε, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη και του προέδρου του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνη Σ. Παπαδημητρίου, οι οποίοι παρευρέθηκαν, χθες, στην Πνύκα.

Όσον αφορά το κοινό είχε προβλεφθεί η προβολή του φωτισμού της Ακρόπολης από τον ιστότοπο του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (digitalculture.gov.gr), από το κανάλι YouTube του Ιδρύματος Ωνάση και σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ1.

Έτσι, ο Βράχος, τα Τείχη, ο Παρθενώνας, τα Προπύλαια, ο Ναός της Αθηνάς Νίκης, το Ερέχθειο, το Θέατρο του Διονύσου, η Στοά του Ευμένους και το Διονυσιακό Ιερό φωτίστηκαν εκ νέου, ενώ πέντε ακόμα μνημεία φωτίστηκαν για πρώτη φορά.  Τα μνημεία που φωτίστηκαν για πρώτη φορά είναι τα εξής: Το μνημείο του Θρασύλλου, οι Χορηγικοί Κίονες, το Ασκληπιείο και τα σπήλαια του Απόλλωνος και της Αγλαύρου / Κλεψύδρα, καθώς και το Ιερό της Αφροδίτης.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

#acropolis #instagreece #newlight #athens ??

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Γνωρίστε την ελλάδα (@gnoristetinellada) στις

Πρόκειται για το πρώτο από μια σειρά έργων που πραγματοποιούνται από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με στόχο την αναβάθμιση των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών της Ακρόπολης συνολικά, με δωρεά και υλοποίηση από το Ίδρυμα Ωνάση.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

#acropolis #lighting #athens #parthenon #greece

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Real Intellectuals (@therealintellectuals) στις

Οι χρήστες του twitter είδαν, φυσικά, το νέο φωτισμό της Ακρόπολης και έμειναν άναυδοι από την ομορφιά του μνημείου, το οποίο δε δίστασαν να σχολιάσουν:

 

Δείτε επίσης: Μόνικα Μπελούτσι: Αναβάλλονται οι παραστάσεις της στο Ηρώδειο λόγω κορωνοϊού

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;