Η Google κλείνει τα 22 χρόνια λειτουργίας της και το γιορτάζει με ένα doodle
Η Google γιορτάζει τα 22α γενέθλιά της με αυτό το doodle.

H Google είναι μία εταιρεία που τα τελευταία χρόνια κατάφερε να μπει για τα καλά στη ζωή όλων μας και να γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας. Σήμερα, ο γνωστός παγκόσμιος κολοσσός γιορτάζει τα 22α γενέθλιά της με ένα ξεχωριστό doodle.

H Google LLC (παλιότερα ονομαζόταν Google Inc.) είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαδικτυακών υπηρεσιών. Ιδρύθηκε από τον Λάρρυ Πέιτζ και τον Σεργκέι Μπριν το 1996, όταν αυτοί έκαναν το διδακτορικό τους στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ. Στις 4 Σεπτεμβρίου του 1998 η Google ιδρύθηκε σαν ιδιωτική εταιρεία. Μετά από 8 χρόνια και, πιο συγκεκριμένα, στις 19 Αυγούστου του 2004 έγινε η δημόσια εγγραφή της εταιρίας στο χρηματιστήριο.

Βασικός στόχος της γνωστής εταιρίας είναι να οργανώσει όλες τις πληροφορίες του κόσμου και να τις κάνει παγκόσμια διαθέσιμες. Ενώ, οι συμβατικές μηχανές αναζήτησης κατέτασσαν τα αποτελέσματά τους μετρώντας πόσες φορές οι όροι αναζήτησης εμφανίζονταν στην σελίδα, οι δύο τους δημιούργησαν ένα καλύτερο σύστημα που ανέλυε τις σχέσεις μεταξύ των ιστοσελίδων. Αυτό το σύστημα το ονόμασαν μηχανή αναζήτησής Google.

Η λέξη “Google” προήλθε από αναγραμματισμό της λέξης “googol” που είναι ο μαθηματικός όρος που εισήγαγε ο Μίλτον Σιρότα για τον αριθμό 10100 που γράφεται: “1 ακολουθούμενο από 100 μηδενικά”. Αυτή ήταν και η αρχική ονομασία που είχε επιλέξει ο Πέϊτζ. Με τον όρο αυτόν η γνωστή εταιρία επιθυμεί να υποδηλώσει την αποστολή της, δηλαδή την οργάνωση του τεράστιου πλήθος πληροφοριών του διαδικτύου.

Στην αρχή το Google έτρεχε στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, με τα domain google.stanford.edu και z.stanford.edu.

Το όνομα domain για την Google κατοχυρώθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου του 1997. Στα μέσα του 1998 κατάφεραν να συγκεντρώσουν 1 εκατ. δολάρια από επενδυτές, συγγενείς και φίλους και, έτσι, στις 4 Σεπτεμβρίου του 1998 κατάφεραν να δημιουργήσουν τη σημερινή εταιρία.

Στην αρχή, ως βάση τους, οι δύο εταίροι είχαν το γκαράζ μιας φίλης τους στο Μένλο Παρκ της Καλιφόρνια. Το 1999 έλαβαν χρηματοδότηση κύκλου εργασιών 25 εκατ. δολάρια. Η εταιρεία, από εκεί και μετά, ακολούθησε γρήγορη εξέλιξη. Σε αυτό βοήθησε και η επιλογή της ως επίσημη μηχανή αναζήτησης από το Yahoo!, έναν από τους δημοφιλέστερους ιστότοπους.

Στα μέσα του 1999 επεξεργαζόταν 500.000 αναζητήσεις ημερησίως και το 2004 έφτασε τις 200 εκατ. αναζητήσεις ημερησίως.

Έρευνες αγοράς έδειξαν ότι τον Απρίλιο του 2007, η Google Inc. ανέλαβε την πρωτοκαθεδρία ως η διασημότερη εταιρία παγκοσμίως, εκτοπίζοντας έτσι τη Microsoft Corp.

Σύμφωνα με τους ιδρυτές της Google, Πέϊτζ και Μπριν, οι ίδιοι και κατ’επέκταση η εταιρεία τους, βασίζονται σε 10 θέσεις που προσπαθούν να τηρούν. Αυτές είναι οι εξής:

  1. Αφοσίωση στον χρήστη και όλα τα άλλα θα ακολουθήσουν.
  2. Είναι καλύτερο να κάνεις ένα πράγμα πραγματικά πολύ καλά.
  3. Το γρήγορο είναι καλύτερο από το αργό.
  4. Η δημοκρατία στο διαδίκτυο λειτουργεί.
  5. Δεν χρειάζεται να βρίσκεστε στο γραφείο σας, για να πάρετε μια απάντηση.
  6. Μπορείτε να κερδίσετε χρήματα χωρίς να κάνετε κακό.
  7. Πάντα υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες εκεί έξω.
  8. Η ανάγκη για πληροφορίες ξεπερνάει όλα τα σύνορα.
  9. Μπορείτε να είστε σοβαροί και χωρίς κοστούμι.
  10. Το τέλειο από μόνο του δεν είναι αρκετά καλό.

Δες ακόμα: Google Maps: Νέα δυνατότητα εμφάνισης κρουσμάτων κορωνοϊού ανά περιοχή

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;