Playstation: 8 παιχνίδια που έχουμε αγαπήσει
Το Playstation μας έχει προσφέρει μερικά από τα πιο αγαπημένα μας βιντεοπαιχνίδια

Καθώς περιμένουμε να κυκλοφορήσει το Playstation 5, και το έχουμε ήδη προπαραγγείλει, είπαμε να ρίξουμε μία ματιά στην ιστορία της γνωστής κονσόλας της Sony. Να δούμε τα παιχνίδια που άφησαν εποχή και μας έκαναν να λατρέψουμε το gaming.

Παιχνίδια που ήταν αποκλειστική κυκλοφορία για το Playstation ή τα γνωρίσαμε μέσα από αυτή την κονσόλα. Έτσι και αλλιώς, η κονσόλα της Sony αποτελεί μία από τις παιχνιδομηχανές με τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως.

Εμείς σου ξεχωρίσαμε μερικά από τα παιχνίδια που αγαπήσαμε μέσα από τις προηγούμενες εκδόσεις του Playstation και αξίζει να τα παίξεις!

1. Uncharted

Η Naughty Dog έφτιαξε μία από τις περιπέτειες που αγαπήσαμε όσο καμία άλλη. Το πρώτο παιχνίδι της γνωστής κυκλοφόρησε το 2007 και μέχρι και την κυκλοφορία του τέταρτου στη σειρά παιχνιδιού το 2016, μας έχει κρατήσει το ενδιαφέρον. Η υπόθεση του παιχνιδιού έχει να κάνει με κυνηγό θησαυρών, τον Nathan Drake, και τις μοναδικές περιπέτειες στις οποίες εμπλέκεται. Η σειρά βιντεοπαιχνιδιών έχει πουλήσει πάνω από 41 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και έχει κερδίσει διθυραμβικές κριτικές για το gameplay, τα γραφικά και την ιστορία της.

2. Tekken

Θα σε πάμε, τώρα, λίγο πιο πίσω. Στο μακρινό 1995 και στην κυκλοφορία του πρώτου Tekken. Το βιντεοπαιχνίδι μάχης μας σύστησε έναν καινούριο κόσμο όπου όλα μπορούν να συμβούν και μία ιστορία που ξεπήδησε σε ταινία και βιβλία. Η σειρά από την κυκλοφορία της μέχρι και σήμερα, μετράει 9 βιντεοπαιχνίδια, 8 spin-off βιντεοπαιχνίδια και τρεις κινηματογραφικές ταινίες, ενώ, έχει πουλήσει συνολικά πάνω από 49 εκ. αντίτυπα.

3. Crash Bandicoot

Η σειρά παιχνιδιών που έχεις σίγουρα παίξει έστω μία φορά, αρχικά, δημιουργήθηκε από τη Naughty Dog αποκλειστικά για λογαριασμό της Sony και για τις κονσόλες του Playstation. Τα περισσότερα παιχνίδια της σειράς είναι πλατφόρμας, με αρκετά παιχνίδια να δοκιμάζουν και άλλα διαφορετικά είδη. Έως και το 2017 η σειρά έχει κυκλοφορήσει 18 παιχνίδια, πουλώντας πάνω από 50 εκ. αντίτυπα.

4. Gran Turismo

Ακόμα μία σειρά παιχνιδιών που είχε αναπτυχθεί αποκλειστικά για τις κονσόλες Playstation είναι το Gran Turismo. Η σειρά βιντεοπαιχνιδιών αγώνων αποτελεί μία από τις αγαπημένες μας και αυτή που μας σύστησε στους αγώνες ταχύτητας και τα αυτοκίνητα. Στη σειρά μπορείς να επιλέξει μέσα από μία μεγάλη σειρά αυτοκινήτων και (σχεδόν) όλα είναι αδειοδοτημένες αναπαραγωγές οχημάτων που υπάρχουν. Το πρώτο παιχνίδι της σειράς έχει πουλήσει 10.85 εκ. παγκοσμίως μέχρι τον Μάρτιο του 2013 και αποτελεί το πιο εμπορικό παιχνίδι για τις κονσόλες Playstation. Ενώ, όλη η σειρά έχει καταφέρει να πουλήσει 76 εκ. αντίτυπα από το 1997 μέχρι και σήμερα.

5. The Last of Us

Ένας από τους σημαντικότερους τίτλους για gaming που έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια είναι αυτός της Naughty Dog. Ένα βιντεοπαιχνίδι δράσης περιπέτειας και επιβίωσης τρόμου που κατάφερε να πουλήσει πάνω από 8 εκ. αντίτυπα παγκοσμίως και η συνέχεια του να κυκλοφορήσει τον Ιούνιο του 2020. Η σειρά βιντεοπαιχνιδιών έχει καταφέρει να αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές από gamers και κριτικούς και ελπίζουμε να μας χαρίσει ακόμα πιο δυνατούς τίτλους μέσα στα επόμενα χρόνια και για τη next-gen κονσόλα που θα κυκλοφορήσει σύντομα.

6. God of War

Η σειρά αυτή των αγαπημένων μας βιντεοπαιχνιδιών δράσης βασίζεται στην μυθολογία. Η ιστορία αφορά τον Κράτος, έναν Σπαρτιάτη πολεμιστή που με δόλιο τρόπο οδηγήθηκε από τον πρώην δάσκαλό του, τον Έλληνα Θεό του Πόλεμου Άρη στο να σκοτώσει τη γυναίκα και την κόρη του. Η σειρά αυτή έχει γίνει μία από τις ναυαρχίδες των παιχνιδιών του Playstation από το ντεμπούτο της το 2005. Από τότε έχουν κυκλοφορήσει 9 παιχνίδια σε διαφορετικές πλατφόρμες. Μάλιστα, ο επόμενος τίτλος της σειράς, Ragnarok, ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2021 για το Playstation 5 αποκλειστικά.

7. Minecraft

Ένα sandbox βιντεοπαιχνίδι που η δημιουργικότητα του αφήνει τους παίκτες να χτίσουν κατασκευές από κύβους με διάφορες υφές σε έναν τρισδιάστατο, αλγοριθμικά δημιουργημένο κόσμο. Άλλες δραστηριότητες στο παιχνίδι περιλαμβάνουν την εξερεύνηση, τη συλλογή των πόρων, την κατασκευή, και τις μάχες. Το πρώτο παιχνίδι κυκλοφόρησε το 2013 για το Playstation 3 και, πλέον, αποτελεί ένα από τα πιο εμπορικά παιχνίδια όλων των εποχών. Η σειρά έχει πουλήσει πάνω από 200 εκ. αντίτυπα παγκοσμίως και έχει πάνω από 126 εκ. ενεργούς χρήστες.

8. Ratchet & Clank

Η σειρά βιντεοπαιχνιδιών δράσης πλατφόρμας και third-person shooter αποτελεί έναν τίτλο αποκλειστικά για τις κονσόλες του Playstation. Τα παιχνίδια λαμβάνουν χώρα σε ένα περιβάλλον επιστημονικής φαντασίας και ακολουθούν τις περιπέτειες του Ratchet (ένα ανθρωποειδές αιλουροειδές γνωστό ως Lombax, που είναι μηχανικός) και του Clank (ένα μικροσκοπικό, ρομπότ Zoni με νοημοσύνη) καθώς ταξιδεύουν μέσα στο σύμπαν, σώζοντάς το από τις κακές δυνάμεις που το απειλούν συνεχώς. Τα περισσότερα βιντεοπαιχνίδια της σειράς έχουν συγκεντρώσει θετικές κριτικές, ενώ, το τελευταίο έχει γίνει και το εμπορικότερο της σειράς.

Δες ακόμα: PS5: Τα βιντεοπαιχνίδια που θα κυκλοφορήσουν για την κονσόλα μέχρι το τέλος του 2020

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES
10 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΡΟΜ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1