Κακοκαιρία
Κακοκαιρία "Ιανός": Δείτε αναλυτικά τις εξελίξεις!

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, απέστειλε επείγον έγγραφο σε όλους τους δημάρχους της Αττικής εν όψει της ερχόμενης κακοκαιρίας “Ιανός”.

“Αναγκαία η άμεση κινητοποίηση όλων μας, για να θωρακίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη ζωή και τις περιουσίες των κατοίκων της Αττικής”, τονίζει ο κ. Πατούλης στο επείγον έγγραφο που απεστάλη από τον ίδιο σήμερα ζητώντας άμεση κινητοποίηση προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κακοκαιρία.

Ειδικότερα, ο κ. Πατούλης ζητά να διασφαλιστεί ότι έχουν καθαριστεί όλα τα φρεάτια του οδικού δικτύου τους και να δοθεί άμεση προτεραιότητα σε εκείνα που παρουσιάζουν προβλήματα πλημμυρικών φαινομένων. Σημειώνεται ότι, με εντολή του, τα τεχνικά συνεργεία της Περιφέρειας από χθες το πρωί έχουν εντατικοποιήσει τις αυτοψίες, τις οποίες ήδη διενεργούν σε καθημερινή βάση όλο τον χρόνο, στα ρέματα της Αττικής που είναι σε ζώνες υψηλής επικινδυνότητας.

Κακοκαιρία “Ιανός”: Ποιες περιοχές τίθενται σε έκτακτη ανάγκη

Ενόψει της κακοκαιρίας “Ιανός” που πλησιάζει, τίθενται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι παρακάτω περιοχές:

– Ηλεία
– Ζάκυνθος
– Κεφαλονιά
– Ιθάκη
– Αρκαδία
– Αιτωλοακαρνανία
– Αχαΐα
– Μεσσηνία

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, δήλωσε πως πρόκειται για μία αρκετά δύσκολη κατάσταση, καλώντας παράλληλα τον κόσμο να είναι αρκετά προσεκτικός. Μάλιστα ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι στις 6 το απόγευμα θα γίνουν εκ νέου ανακοινώσεις για επί μέρους μέτρα ενόψει της κακοκαιρίας.

Στο μεταξύ σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι Αρχές με αφορμή την κακοκαιρία «Ιανός» η οποία πλησιάζει από τα δυτικά τη χώρα. Για τον λόγο αυτόν ο υφυπουργός Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας (κτίριο Φάρος), ώστε να υπάρχει συνεχής συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων Πολιτικής Προστασίας, ενόψει του ακραίου καιρικού φαινομένου.

Κακοκαιρία “Ιανός”: Σε ποιες περιοχές θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία

Τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν κλειστά στη Ζάκυνθο αύριο, Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να πλήξουν το νησί. Η απόφαση ελήφθη από το δήμαρχο, Νικήτα Αρετάκη, εν όψει της κακοκαιρίας “Ιανός”.

Επιπλέον, κλειστά θα παραμείνουν αύριο όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στην περιφερειακή ενότητα Ηλείας, σύμφωνα με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη, Βασίλη Γιαννόπουλου για λόγους προστασίας των μαθητών και μαθητριών.

Κακοκαιρία “Ιανός”: Σε ποια νησιά δε θα υπάρχουν ακτοπλοϊκά δρομολόγια

Δε θα πραγματοποιηθούν ακτοπλοϊκά δρομολόγια, σήμερα 17 Σεπτεμβρίου, τα πλοία που εκτελούν τα δρομολόγια Κεφαλονιά – Κυλλήνη και Ιθάκη – Σάμη – Πάτρα, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ακτοπλοϊκής εταιρείας “Levante Ferries” «για τα δρομολόγια, αύριο 18/09, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση της εταιρείας». 

Δείτε επίσης: Κακοκαιρία «Ιανός»: Δείτε Live την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

15-05-2024

Σινδος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;