Πιερρακάκης: Πότε θα έχουμε 5G στην Ελλάδα (Vid)
Πότε θα υπάρξει κάλυψη του 5G στην Ελλάδα

Πιερρακάκης: Πότε θα έχουμε 5G στην Ελλάδα (Vid)

“Tο 2021 θα υπάρχει κάλυψη του 5G στην Ελλάδα”, είπε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

«Το 2021, στα μέσα της χρονιάς, θα υπάρχει πολύ μεγάλη κάλυψη του 5G σε όλη την Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Πιερρακάκης στον ΣΚΑΪ, συμπληρώνοντας ότι: «Όχι παντού, όπως παντού δεν έχουμε και 4G σήμερα. Θα υπάρχει πολύ μεγάλη κάλυψη».

«Οι συχνότητες για το 5G που δημοπρατούνται είναι συχνότητες που ήδη χρησιμοποιούνται από άλλα δίκτυα. Ο διαγωνισμός των συχνοτήτων προβλέπει σε τρία χρόνια 60% κάλυψη και σε έξι χρόνια 94%», υπογράμμισε ο ίδιος.

Κλειστά σχολεία λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού – Δείτε τη ΛΙΣΤΑ

Όπως ανέφερε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, επί του νομοσχεδίου με τίτλο «Κώδικας Ψηφιακής Διακυβέρνησης (Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/2102 και της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1024) -Κώδικας Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (Ενσωμάτωση στο ελληνικό δίκαιο της Οδηγίας (ΕΕ) 2018/1972) και άλλες διατάξεις» ο πρόεδρος του ΔΣ της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Κωνσταντίνος Μάσελος, η Επιτροπή είναι έτοιμη να προχωρήσει στην ανακοίνωση της δημοπρασίας για το φάσμα συχνοτήτων 5ης γενιάς (5G).

Ο Προσωπικός Αριθμός

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης αναφέρθηκε και στον Προσωπικό Αριθμό για τον πολίτη, που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τον Κώδικα Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το οποίο έχει κατατεθεί στη Βουλή.

Αυτό γίνεται προκειμένου «να μην έχουμε πολλούς αριθμούς, αλλά έναν για τις σχέσεις με το κράτος», ανέφερε ο Yπουργός.

Αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης αυτού του σχεδίου, σημείωσε ότι αυτό πρέπει να συμπίπτει με τις νέες ταυτότητες, «που θα είναι στα χέρια μας σε λιγότερο από δύο χρόνια.”

Τέλος, ο κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε και στο τηλεοπτικό σήμα για τις λεγόμενες «λευκές περιοχές».

Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι «με απλή διαδικασία θα παίρνουν “πιάτο” συνδρομητικής τηλεόρασης για 8 χρόνια, με δικά μας έξοδα», δήλωσε ο Υπουργός και συμπλήρωσε ότι: «Είναι κάτι αυτονόητο, γιατί μιλάμε για δίκτυα πέμπτης γενιάς και υπάρχουν άνθρωποι στη χώρα που δεν μπορούν να δουν τηλεόραση».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέοι Ταχυδρομικοί Κώδικες: Θα δίνουν πληροφορίες για ταχύτητες internet, 4G, φυσικό αέριο

«The Edge»: Νέο σποτ για το PlayStation 5 (Vid) – Πότε οι ανακοινώσεις για την τιμή

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;