Φοιτητική ζωή: 4 πράγματα που πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε στο πρώτο έτος
Όσα πρέπει να κάνεις στον πρώτο χρόνο της φοιτητικής σου ζωής.

Τα φοιτητικά χρόνια είναι μία περίοδος της ζωής μας, που περνώντας τα χρόνια όλοι κοιτάμε και αναπολούμε συνήθως ευχάριστα και νοσταλγικά. Βλέπετε η φοιτητική ζωή είναι ένα από τα πιο όμορφα κεφάλαια της ζωής ενός ανθρώπου, αφού διαμορφώνει σε μεγάλο βαθμό την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα μας.

Μελλοντικά θα πιάσεις σίγουρα τον εαυτό σου να φέρνει στο μυαλό πολλές ιστορίες από την φοιτητική σου ζωή. Και ξέρεις ποια περίοδος της φοιτητικής ζωής είναι πιο έντονη; Το πρώτο έτος! Ειδικά αν το πρώτο έτος είναι ευχάριστο και ωραίο, σίγουρα θα το θυμάσαι σα να ήταν χθες για πολλά χρόνια.

Για αυτό το λόγο παρακάτω προτείνουμε μερικά πράγματα που πρέπει να κάνεις, προκειμένου να είναι ακόμη πιο ωραία τα φοιτητικά σου χρόνια!

1.Να ταξιδέψεις

Το πρώτο έτος είναι η καλύτερη περίοδος της φοιτητικής σου ζωής, που προσφέρεται για ταξίδια. Κατά τη διάρκεια αυτού του έτους δεν έχεις πολλά μαθήματα, αφού εξ ορισμού δε χρωστάς κάτι και ο ελεύθερός σου χρόνος είναι περισσότερος. Επιπλέον, αν βρίσκεσαι σε ένα νέο μέρος, τότε σίγουρα θα υπάρχουν ανεξερεύνητες περιοχές γύρω από την πόλη που σπουδάζεις και το πρώτο έτος είναι ιδανικό για να τα ανακαλύψεις και έπειτα, να επισκέπτεσαι πιο συχνά τα αγαπημένα σου.

Ίσως μάλιστα θα ήταν ωραίο να εκμεταλλευτείς κάποια φοιτητικά πακέτα και να πας σε σχεδόν all time classic προορισμούς, όπως είναι το Μπάνσκο το χειμώνα και η Ίος το καλοκαίρι.

2. Να βγεις σα να μην υπάρχει αύριο

Η αλήθεια είναι πως το αύριο θα είναι πάντα εκεί υπενθυμίζοντάς σου πως η φοιτητική ζωή δεν είναι μόνο πάρτυ. Από την άλλη πλευρά ένα πάρτυ ή μία έξοδος γενικότερα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Ειδικά όταν έχεις τελειώσει τις Πανελλήνιες, οι οποίες είναι μία αρκετά αγχωτική περίοδος, θέλεις λίγο χρόνο να χαλαρώσεις και να απολαύσεις τη ζωή βρε αδερφέ! Παράλληλα, βγαίνοντας έξω θα γνωρίσεις περισσότερο κόσμο, μέχρι να καταλήξεις στην τελική παρέα που ίσως σε συντροφεύει ακόμη και για όλη σου τη ζωή.

3. Σχολή

Στο πρώτο έτος συνήθως όλοι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες yolάρουν χωρίς όρια. Εμείς θα σου λέγαμε να yolάρεις, αλλά με κάποια όρια. Καλό θα ήταν να παρακολουθήσεις κάποια μαθήματα και να ανακαλύψεις ποιοι καθηγητές σου αρέσουν. Αυτοί θα σου χρειαστούν και στη συνέχεια άλλωστε. Ακόμη, καλό θα ήταν να διαβάζεις και τα “έξτρα” τώρα που σου δίνεται χρόνος, ώστε να θέσεις τις σωστές βάσεις για τη συνέχεια της σχολής σου ανακαλύπτοντας παράλληλα τις κλίσεις σου αναφορικά με το αντικείμενο σπουδών που έχεις επιλέξει.

4. Κάνε εθελοντισμό

Το πρώτο έτος είναι η καλύτερη περίοδος της ζωής σου, για να ασχοληθείς με τον εθελοντισμό. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως έχεις άπλετο χρόνο και όταν ασχολείσαι με κάτι εθελοντικά, νιώθεις πλήρης και ότι προσφέρεις κάτι όμορφο στην κοινωνία, ενώ σίγουρα θα γνωρίσεις ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα και θα δημιουργήσεις όμορφες φιλίες, οι οποίες μπορεί να κρατήσουν για όλη σου τη ζωή.

Δείτε επίσης: Αναβάλλονται οι εκλογές στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο – Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;