Πυρκαγιά: Σήμερα η πιο επικίνδυνη μέρα του καλοκαιριού – Σε συναγερμό 17 νομοί
Σε κατάσταση ετοιμότητας η Πυροσβεστική, η Αστυνομία, ακόμη και ο στρατός - Ποιες περιοχές βρίσκονται σήμερα σε κατηγορία κινδύνου 4
Πυρκαγιά: Σήμερα η πιο επικίνδυνη μέρα του καλοκαιριού – Σε συναγερμό 17 νομοί

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις ανά τη χώρα, καθώς η σημερινή ημέρα (Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020), σύμφωνα με τους χάρτες και τις εκτιμήσεις της Πολιτικής Προστασίας, χαρακτηρίζεται ως η πιο επικίνδυνη στη διάρκεια του καλοκαιριού, για την εκδήλωση πυρκαγιών.

Αναλυτικότερα, η σημερινή ημέρα, λόγω της ζέστης, αλλά και των θυελλωδών ανέμων, είναι η πιο επικίνδυνη μέρα για πυρκαγιές για το φετινό καλοκαίρι και γι’ αυτό χθες (03/09) ήδη στάλθηκε μήνυμα προς τους πολίτες από το 112.

Χαρδαλιάς: Απευθύνω έκκληση προς όλους να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κάλεσε με μήνυμά του την Πέμπτη όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφύγουν «κάθε δραστηριότητα στην ύπαιθρο ή οπουδήποτε αλλού που μπορεί να οδηγήσει σε εκδήλωση πυρκαγιάς από αμέλεια».

«Αύριο είναι η πιο δύσκολη ημέρα του φετινού καλοκαιριού, με δείκτη επικινδυνότητας 4 σε 17 Νομούς της επικράτειας. Για το λόγο αυτό, απευθύνω έκκληση προς όλους να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφύγουμε κάθε δραστηριότητα στην ύπαιθρο ή οπουδήποτε αλλού που μπορεί να οδηγήσει σε εκδήλωση πυρκαγιάς από αμέλεια», τόνισε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα η όποια επικίνδυνη κατάσταση εκδηλωθεί έχει τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής όλος ο κρατικός μηχανισμός.

Συστηματικές περιπολίες από επίγεια και εναέρια μέσα θα γίνονται σε όλη τη διάρκεια του 24ωρου σε όλες τις περιοχές που κινδυνεύουν.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στις εξής περιφέρειες:

Αττικής, Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας), Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Αχαΐας, ΠΕ Ηλείας), Ιονίων Νήσων (ΠΕ Κέρκυρας, ΠΕ Κεφαλονιάς, ΠΕ Ζακύνθου), Πελοποννήσου (ΠΕ Μεσσηνίας), Θεσσαλίας (ΠΕ Μαγνησίας, ΠΕ Σποράδων), Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕ Θεσσαλονίκης, ΠΕ Χαλκιδικής), Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας) και Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;