Σχολεία: Πότε θα ανοίξουν τελικά;
Όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, για την τελική ημερομηνία που θα ανοίξουν τα σχολεία.

Η νέα σχολική χρονιά αναμένεται να ξεκινήσει ανάλογα με την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας. Ο αρχικός προγραμματισμός της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου, όμως, πιθανή χαρακτήρισε την παράταση κατά μία εβδομάδα στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Μega.

Όπως ανέφερε ο κ. Πέτσας:

“Η αρχική ημερομηνία ήταν 7 Σεπτεμβρίου, είναι πιθανό να έχουμε παράταση κατά μία εβδομάδα, θα αποφασισθεί την Τρίτη, 1η Σεπτεμβρίου, αν θα έχουμε αυτή την παράταση. Με τα επιδημιολογικά δεδομένα εδώ που βρίσκονται σήμερα, με κρούσματα στα επίπεδα που έχουμε σήμερα είναι πολύ πιθανό να υπάρχει παράταση.

Αν υπάρξει μια ραγδαία αποκλιμάκωση τις επόμενες μέρες θα μείνουμε στο άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου. Αλλά περιμένουμε πάντα την εισήγηση των ειδικών μέχρι τις 31 Αυγούστου, προκειμένου να πάρουμε τις αποφάσεις μας, την επόμενη μέρα.”

Αξίζει αν σημειωθεί ότι στις προηγούμενες ανακοινώσεις από το Υπουργείο Παιδείας γινόταν λόγος για άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου. Αν υπάρξει μία εβδομάδα παράταση, τότε, τα σχολεία θα ανοίξουν στις 14 Σεπτεμβρίου.

Μένετε να δούμε ποια θα είναι η επιδημιολογική εικόνα στη χώρα το διάστημα αυτό και ποιες θα είναι οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης.

Δες ακόμα: Υπουργείο Παιδείας: 25 ερωτήσεις και απαντήσεις για το άνοιγμα Σχολείων & Πανεπιστημίων

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1