5 συμβουλές για να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά το άγχος στην καθημερινότητά σου
Έχεις άγχος; Δες πώς μπορείς να το καταπολεμήσεις!

Στην καθημερινότητά μας πολλές καταστάσεις και προβλήματα είναι δυνατόν να προκαλέσουν άγχος. Το άγχος σε μικρό βαθμό μπορεί να άκακο και σε μερικές περιπτώσεις ενθαρρυντικό, αφού μπορεί να μας ωθήσει στο να είμαστε πιο αποδοτικοί (ναι ισχύει!).

Τις περισσότερες περιπτώσεις όμως δε λειτουργεί με αυτό τον τρόπο καταφέρνοντας να μας αποθαρρύνει και να μας δημιουργεί άλλα προβλήματα στην καθημερινή μας ζωή και υγείας. Για αυτό το λόγο παρακάτω θα βρεις μερικούς τρόπους, με τους οποίους θα μπορέσεις να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά το άγχος!

1. Κάνε yoga

Όσο πολυάσχολος ή πολυάσχολη και να είσαι, πάντα μπορείς να ξεκλέψεις λίγο χρόνο μέσα στην εβδομάδα για να ασχοληθείς με την υγεία και την ευεξία σου. Και φυσικά, όταν διανύεις μία περίοδο μεγάλου άγχους, όπως είναι για παράδειγμα η εξεταστική, τότε η ιδανική μορφή άσκησης είναι η yoga. Κάνε yoga λοιπόν είτε σε κάποιο στούντιο είτε μόνος σου σπίτι και θα καταλάβεις πόσο απελευθερωτικό είναι να αφήνεις το σώμα και την ψυχή σου να μην απασχολούνται με τίποτα.

2. Ημερολόγιο

Ξέρεις τι δημιουργεί το άγχος και το στρες; Η απάντηση είναι ότι τις περισσότερες, αν όχι όλες τις φορές, το άγχος δημιουργείται από τις αρνητικές σκέψεις. Για αυτό το λόγο η αίσια αντιμετώπισή του μπορεί να έρθει, μόλις τις εξωτερικεύσεις. Πάρε ένα τετράδιο λοιπόν και ξεκίνα να καταγράφεις τις σκέψεις σου. Θα δεις ότι έτσι θα εξωτερικεύσεις τις σκέψεις σου, τις αγωνίες και τα άγχη σου και θα αποφορτιστείς σε μεγάλο βαθμό από το άγχος.

3. Διατροφή

Ίσως να μην μπορείς να ελέγξεις το άγχος, αλλά αυτό που μπορείς να κάνεις είναι μικρές αλλαγές που θα βελτιώσουν την κατάσταση. Ένας τομέας που θα σε βοηθήσει πολύ να αντιμετωπίσεις το άγχος σου, είναι η διατροφή. Μερικές τροφές που μπορούν να σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις το υπερβολικό άγχος είναι τα όσπρια, η γλυκοπατάτα, το γιαούρτι, τα καρύδια και όλα τα τρόφιμα ολικής άλεσης. Τέλος, πολύ σημαντικό είναι να πίνεις τσάι και ιδιαίτερα χαμομήλι, το οποίο όχι μόνο σε ξεαγχώνει, αλλά σε βοηθάει να κοιμάσαι καλύτερα. Και ως γνωστόν ο καλός ύπνος είναι ένα αγχολυτικό από μόνο του!

4. Εν τέλει τι είναι το άγχος;

Κάτι που θα μπορούσε να σας βοηθήσει στην αντιμετώπιση του στρες και του άγχους είναι ο τρόπος που βλέπετε το άγχος εξαρχής. Όπως είπε παλιά κάποιος σημασία δεν έχει μόνο το πρόβλημα, αλλά και ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα. Βάζοντας στο άγχος την ταμπέλα του «κακού» η κατάσταση αυτομάτως επιδεινώνεται κι έτσι οι προσδοκίες μας απέναντι στις στρεσογόνες καταστάσεις μας καταστρέφουν τη μέρα.

Αντί να ανησυχείς ότι το στρες θα καταστρέψει τα πάντα, καλό είναι να μάθεις να το αντιμετωπίζεις ως σύμμαχο. Η αντίδραση του ίδιου του οργανισμού στο στρες είναι μια προσπάθεια αντιμετώπισης των εξωτερικών κινδύνων. Όταν αρχίζεις να το βλέπεις καθ’ αυτό τον τρόπο,θα επαναπροσδιορίσεις την έννοια του άγχους και  ίσως μάλιστα αρχίσεις να το χρησιμοποιείς προς όφελός σου, δηλαδή ως μία κινητήρια δύναμη που σε ωθεί να πηγαίνεις πιο ψηλά.

5. Ο ύπνος

Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω το κλειδί της καταπολέμησης του άγχους είναι ο… ύπνος! Σύμφωνα με πολλές μελέτες, η ποιότητα του ύπνου σχετίζεται άρρηκτα με τα προβλήματα άγχους και καθημερινότητας, πράγμα που σημαίνει ότι είναι καλό να δώσεις στον ύπνο πολύ μεγάλη προσοχή, αφού είναι βαρύνουσας σημασίας. Προσπάθησε να κοιμάσαι νωρίτερα από αυτό που έχεις συνηθίσει, να κοιμάσαι λίγο το μεσημέρι αν αυτό είναι δυνατόν και φυσικά, το βράδυ προσπάθησε να κλείσεις τις ηλεκτρονικές συσκευές μισή ώρα πριν πέσεις για ύπνο. Το τελευταίο μάλιστα όχι μόνο θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς καλύτερα (και πιο ποιοτικά), αλλά θα σε ξεαγχώσει και λίγο.

Δείτε επίσης: 4 ιδανικά apps για διαλογισμό και χαλάρωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1