10 ταινίες που έθιξαν με ευαισθησία τα προβλήματα της LGBTQ+ κοινότητας
Ο queer κινηματογράφος που αγαπήσαμε

6. Ma vie en rose (1997)

Η ιστορία παρακολουθεί τη ζωή ενός 7χρονου αγοριού (Georges Du Fresne), ο οποίος αισθάνεται κορίτσι, πράγμα που προκαλεί την αμηχανία των γονιών του και ιντριγκάρει την καχυποψία της γειτονιάς.

Δεν είναι απλώς μια ταινία που θίγει ζητήματα φύλου και διεμφυλικότητας, αλλά μια σπαραξικάρδια ιστορία που αφορά την αναζήτηση ταυτότητας και την αίσθηση του να βρίσκεσαι σε λάθος βιολογικό σώμα, μέσα από τα μάτια ενός απίστευτα γλυκού και αθώου παιδιού που, λόγω ηλικίας (Δεν είναι ούτε έφηβος ακόμα), αδυνατεί να καταλάβει γιατί έχουν σοκαριστεί όλοι τόσο πολύ με την αποκάλυψή του.

7. Call me by your name (2017)

Ο δεκαεπτάχρονος Elio (Timothée Chalamet) περνά ένα τεμπέλικο καλοκαίρι στην ιταλική εξοχή με τους γονείς του. Την ηρεμία καταλύει ο ερχομός ενός ψηλού, μαυρισμένου Αμερικάνου, του Oliver (Armie Hammer), ο οποίος θα βοηθήσει τον καθηγητή πατέρα του Elio (Michael Stuhlbarg) στην έρευνά του. Στην αρχή ο Elio αντιμετωπίζει το νεοφερμένο επιφυλακτικά και, παρόλο που ψάχνει αφορμές για να περάσει χρόνο με τον Oliver, του φέρεται με υπεροψία. Παιδί διανοούμενων ακαδημαϊκών, ο Elio κοροϊδεύει την αμερικάνικη αργκό του Oliver.

Οι μεταξύ τους λεκτικές κονταρομαχίες αποκτούν ρομαντική χροιά, και σύντομα ο Elio και ο Oliver γίνονται αχώριστοι. Παρόλο που κάποια στιγμή ο Oliver πρέπει να επιστρέψει στην Αμερική, αυτή είναι η πρώτη αγάπη του Elio, και θα μείνει στην καρδιά και στο μυαλό του για πάντα.

8. Strella (2009)

Ο Γιώργος αποφυλακίζεται ύστερα από 15 χρόνια και ξεκινά μια καινούργια ζωή. Αποφασίζει να πουλήσει το πατρικό του σπίτι στο χωριό, γνωρίζει τη Στρέλλα, μια νεαρή τρανσέξουαλ την οποία ερωτεύεται, ενώ παράλληλα αναζητά τα ίχνη του γιου του Λεωνίδα, τον οποίο έχει να δει από τότε που μπήκε φυλακή.

9. Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό κι εμάς (2019)

Νύχτα, παλιά Εθνική Οδός. Δύο άγνωστοι νεαροί άντρες συναντιούνται για πρώτη φορά σε ένα ξεχασμένο βενζινάδικο. Ο ένας έχει σταματήσει για να βάλει βενζίνη στην μηχανή του. Ο άλλος έχει ξεμείνει εκεί. Για να γυρίσει στην Αθήνα του λείπουν €22.50. Όσο ακριβώς κοστίζει η απόσταση που τους χωρίζει από τον ουρανό.

10. Bad Education (2004)

Δύο αγόρια ανακαλύπτουν την αγάπη για το σινεμά, όπως και την έλξη για το ανδρικό φύλο, υπό το βλέμμα και τις πράξεις του πατέρα Μάνολο, σε ένα καθολικό σχολείο Ιησουϊτών στην Ισπανία του ’60. Οι τρεις τους θα ξανασυναντηθούν αργότερα κάτω από διαφορετικές συνθήκες ερωτικής και οικονομικής εξουσίας, με το “νόμο του πόθου” να τους οδηγεί σε αλόγιστες πράξεις. Περίτεχνα φτιαγμένο, αλλά θεματικά επαναλαμβανόμενο σε σχέση με άλλες ταινίες του Αλμοδόβαρ.

Δείτε επίσης: Greek Weird Wave: 5 ταινίες για να το κατανοήσεις

Προηγούμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;