Καλοκαίρι 2020: Η Google το καλωσορίζει με ένα χαρούμενο doodle
Η Google αφιερώνει το σημερινό της doodle στο καλοκαίρι 2020.

Στις 21 Ιουνίου, και επίσημα, το βόρειο ημισφαίριο υποδέχεται το καλοκαίρι 2020. Την ημέρα αυτή θα εορταστεί το θερινό ηλιοστάσιο και η Google καλωσορίζει από σήμερα τη νέα εποχή με το σημερινό της doodle.

Το καλοκαίρι, μετεωρολογικά καθορίζεται συμβατικά ως η χρονική περίοδος που περιλαμβάνει για το Βόρειο ημισφαίριο τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο. Από αστρονομική άποψη, διαρκεί από το θερινό ηλιοστάσιο στις 21 Ιουνίου έως τη φθινοπωρινή ισημερία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο νότιο ημισφαίριο, το καλοκαίρι ξεκινά στις 21 Δεκεμβρίου και περιλαμβάνει συμβατικά τους μήνες Δεκέμβριο, Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Όσο διαρκεί το καλοκαίρι, η αξονική κλίση της Γης στρέφει το ημισφαίριο προς τον ήλιο και η διάρκεια της ημέρας είναι η μέγιστη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι θερμοκρασίες να φτάνουν στα υψηλότερα επίπεδα του έτους στα αντίστοιχα ημισφαίρια.

Στο σημείο αυτό αξίζει να μιλήσουμε λίγο για την ετυμολογία της λέξης καλοκαίρι. Το καλοκαίρι ονομάζεται έτσι, διότι είναι καλός ο καιρός. Πιο αναλυτικά, καλό + καιρός = καλοκαίρι!

Το καλοκαίρι 2020, λοιπόν, αρχίζει επίσημα την Κυριακή, 21/06. Η αυριανή ημέρα θα είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια για το 2020 και, τότε, εορτάζεται το θερινό ηλιοστάσιο.

Από σήμερα, οι μέρες θα αρχίσουν σιγά σιγά να μικραίνουν, μέχρι να εξισωθούν, σχεδόν, με τις νύχτες. Τότε, θα έχουμε τη φθινοπωρινή ισημερία. Στο χειμερινό ηλιοστάσιο, που πέφτει τον Δεκέμβριο, υπάρχει η μικρότερη σε διάρκεια μέρα.

Την Κυριακή, 21/06, στο βόρειο ημισφαίριο, ο Ήλιος θα βρίσκεται στο βορειότερο σημείο του στον ουρανό. Έτσι, η μέρα θα έχει την μεγαλύτερη διάρκεια του έτους, καθώς ο βόρειος πόλος της Γης είναι στραμμένος προς τον Ήλιο. Αντίθετα, στο χειμερινό ηλιοστάσιο, ο Βόρειος Πόλος βρίσκεται στο πιο απομακρυσμένο σημείο από τον Ήλιο.

Δες ακόμα: 8 φωτογραφίες για σένα που θα ήθελες να βρίσκεσαι στην παραλία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;