8 σειρές κινουμένων σχεδίων για ενήλικες που πρέπει να δεις έστω μία φορά
Ποιος είπε ότι οι σειρές κινουμένων σχεδίων είναι μόνο για παιδιά;

Στο μυαλό των περισσότερων οι σειρές και οι ταινίες με κινούμενα σχέδια απευθύνονται αποκλειστικά σε ένα κοινό αρκετά μικρής ηλικίας. Σίγουρα, θα έχεις ακούσει ή και χρησιμοποιήσει τον όρο “παιδικό”. Όμως, υπάρχουν αρκετές σειρές κινουμένων σχεδίων που χρησιμοποιούν ένα χιούμορ που απευθύνεται σε ενήλικες και θέτουν πολύ σοβαρά ζητήματα.

Ο όρος “παιδικό” έχει να κάνει με το περιεχόμενο του προγράμματος και όχι με το αν έχει κανονικούς ηθοποιούς ή χρησιμοποιούνται κινούμενα σχέδια. Για να διαχωρίσουμε, λοιπόν, αυτή τη σύγχυση που δημιουργείται σου προτείνουμε μερικές σειρές κινουμένων σχεδίων με αρκετά ενήλικο χιούμορ.

1. The Boondocks

Η σειρά χρησιμοποιεί ένα ιδιαίτερο χιούμορ για να παρουσιάσει αρκετά πολιτικά, φυλετικά και άλλα σοβαρά θέματα. Αρκετές φορές η σειρά είχε γίνει θέμα συζήτησης για τον τρόπο που χειρίζεται τα θέματα αυτά, ωστόσο, το… μοναδικό της χιούμορ την καθιστά must-watch!

2. Samurai Jack

Ο Genndy Tartakovsky έφτιαξε ένα αριστούργημα με αυτή τη σειρά που είχε για πρωταγωνιστή της έναν σαμουράι χωρίς όνομα. Ο σαμουράι είχε σταλεί σε μία περιπέτεια σε ένα δυστοπικό μέλλον. Η σειρά αποτελεί ένα από τα πιο λαμπρά παραδείγματα του τι μπορεί να προσφέρει το animation!

3. Avatar: The Last Airbender/ The Legend of Korra

Δύο σειρές που ανήκουν στο ίδιο universe. Η πρώτη αποτελεί την αρχή μίας ιστορίας που θα σε βάλει στον κόσμο των benders και του Avatar. Η ιστορία είναι μαγευτική, όπως, και τα εφέ και οι χαρακτήρες που θα τους λατρέψεις. Μετά τα πρώτα τέσσερα επεισόδια η σειρά αρχίζει και παίρνει έναν πιο σοβαρό τόνο. Η συνέχεια με την Korra, μπαίνει σε πιο σκοτεινά νερά και φτάνει σε μία αριστουργηματική τρίτη σεζόν που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα Ιαπωνικά anime. Πρέπει να τις δεις και τις δύο!

4. BoJack Horseman

Η περίεργη μαύρη κωμωδία του Netflix αποτελεί ένα από τα καλύτερα παραδείγματα ενήλικου χιούμορ σε σειρές κινουμένων σχεδίων. Ένα αλκοολικό άλογο που μισεί τον εαυτό του και τον ρόλο που τον έκανε για λίγο διάσημο την δεκαετία του ’90 αποτελεί τον πρωταγωνιστή της σειράς. Η σειρά αποτελεί μία από τις μεγάλες εκπλήξεις της γνωστής πλατφόρμας.

5. Archer

Σκέψου αν ο James Bond και ο Jason Bourne συνδυάζονταν σε ένα άτομο και μπορούσαν να κάνουν ότι είχαν στο μυαλό τους οι δημιουργεί χωρίς να σκέφτονται το budget για να επιτευχθεί αυτό. Ο Archer αποτελεί την απάντηση! Μία σειρά γεμάτη δράση, ίντριγκα, κατασκόπους και αρκετό ενήλικο χιούμορ.

6. Family Guy

Η σειρά αυτή είναι must για όσους λατρεύουν το ενήλικο χιούμορ στις σειρές τους. Αρκετά ανέκδοτα που είναι ακραία ακούγονται το λεπτό στη σειρά που έχει γίνει μία από τις πιο κλασσικές σειρές κινουμένων σχεδίων για ενηλίκους. Επίσης, αποτελεί την πρώτη σειρά μετά το “The Flintstones” που ήταν υποψήφια για το Emmy Καλύτερης Κωμωδίας.

7. The Simpsons

Πώς θα μπορούσε να λείπει η μακροβιότερη σειρά κινουμένων σχεδίων που έχει υπάρξει ποτέ; Η σειρά έχει γίνει, πλέον, κομμάτι της pop κουλτούρας και δεν μπορούμε να φανταστούμε τους εαυτούς μας χωρίς την ύπαρξη της. Οι Simpsons μας έχουν δώσει μερικές από τις καλύτερες στιγμές σε κωμωδίες, αλλά και μερικά από τα πιο έξυπνα αστεία. Μπορεί να έχουν χάσει λίγη από την αρχική αίγλη τους, ωστόσο, πάντα βρίσκουν τρόπους να μας ξαφνιάζουν και να μας εκπλήσσουν ευχάριστα.

8. Rick and Morty

Μία από τις πιο έξυπνες κωμωδίες, αλλά και πιο φαντασμαγορικές περιπέτειες sci-fi των τελευταίων ετών, αποτελεί έναν γίγαντα στο χώρο του animation. Η σειρά που ακολουθεί τον νάρκισσο και πανέξυπνο (διάνοια) Rick και τον άνθρωπο που τον κρατάει σε επαφή με τον κόσμο και τους ανθρώπους, τον εγγονό του, Morty. Η σειρά δίνει στους θεατές άφθονο χιούμορ και μία βουτιά σε μία κατεστραμμένη οικογένεια.

Δες ακόμα: 4 σειρές anime για σένα που θέλεις να ξεκινήσεις κάτι καινούριο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1