ΟΠΕΚΑ: Τα 9 επιδόματα που πληρώνονται αυτή την εβδομάδα - Πότε θα μπουν τα χρήματα
ΟΠΕΚΑ: Δείτε αναλυτικά!

Την καταβολή 9 επιδομάτων και παροχών στους δικαιούχους για το μήνα Μάιο αναμένεται να προχωρήσει ο ΟΠΕΚΑ τις επόμενες μέρες.

Πιο συγκεκριμένα, αυτή την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020, αναμένεται να καταβληθούν από τον Οργανισμό τα παρακάτω επιδόματα και παροχές:

— Επίδομα Παιδιού Α21

— Επίδομα γέννησης

— Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα

— Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ)

— Επίδομα Στέγασης

— Στεγαστική Συνδρομή

— Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων

— Σύνταξη Υπερηλίκων

— Επίδομα Ομογενών.

Επίδομα παιδιού Α21: Πότε πληρώνεται

Έκλεισε προσωρινά από την Πέμπτη, 14 Μαΐου 2020, η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων Α21 για το επίδομα παιδιού 2020, όπως καθιερωμένα συμβαίνει, πριν από κάθε πληρωμή.

Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου για νέες αιτήσεις.

Υπενθυμίζεται στους ενδιαφερόμενους δικαιούχους ότι, για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού, θα πρέπει η αίτηση να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί.

Η αίτηση που έχει αποθηκευτεί προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Υπενθυμίζεται στους ενδιαφερόμενους δικαιούχους ότι, για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού, θα πρέπει η αίτηση να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί.

Η αίτηση που έχει αποθηκευτεί προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Η δεύτερη διμηνιαία δόση του 2020 (για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο) θα καταβληθεί την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020 (τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, όπως έχει καθιερωθεί).

Επίδομα παιδιού Α21: Πότε θα καταβληθεί η τρίτη δόση

Για το επίδομα παιδιού 2020 η τρίτη δόση θα καταβληθεί 31 Ιουλίου 2020 για όσους θα έχουν υποβάλλει αίτηση και θα έχει εγκριθεί.

Η τρίτη διμηνιαία δόση του 2020 αφορά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο.

ΚΕΑ Μαΐου 2020: Πότε πληρώνει ο ΟΠΕΚΑ

Η πληρωμή του ΚΕΑ Μαΐου 2020 στους δικαιούχους (δηλαδή σε όσους έχουν υποβάλλει αίτηση μέχρι και την 30 Απριλίου 2020 και έχει εγκριθεί) του προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα» (πρώην ΚΕΑ) αναμένεται να πραγματοποιηθεί την τελευταία εργάσιμη του Μαΐου 2020, δηλαδή την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020, χωρίς καμία αλλαγή λόγω κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Σε αυτή την πληρωμή, θα καταβληθεί σε 63.900 δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, πρώην ΚΕΑ προσαύξηση έως 300 ευρώ σε όσους έχουν παιδιά.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που αναρτήθηκε στην Διαύγεια, προσαύξηση – έκτακτο επίδομα από 100 έως 300 ευρώ, έχει ανακοινωθεί ότι θα πάρουν οι δικαιούχοι του ΚΕΑ στις 29 Μαΐου 2020 (μέρα Παρασκευή).

Η εισοδηματική ενίσχυση θα δοθεί στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος εφόσον ήταν σε ισχύ κατά την 31η Μαρτίου 2020 εγκριτική απόφαση χορήγησής της και εφόσον το πολυπρόσωπο νοικοκυριό περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα ανήλικο μέλος προσαυξάνεται κατά 100 ευρώ για το πρώτο ανήλικο μέλος και κατά 50 ευρώ για κάθε επόμενο ανήλικο μέλος.

Επίδομα έως 300 ευρώ – Ποιοι είναι δικαιούχοι

Δικαιούχοι της ανωτέρω επιπλέον εισοδηματικής ενίσχυσης είναι και τα πολυπρόσωπα νοικοκυριά του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος που περιλαμβάνουν τουλάχιστον ένα ανήλικο μέλος. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας, η έκτακτη ενίσχυση θα καταβληθεί στις 29 Μαΐου 2020, μαζί με την καταβολή των άλλων επιδομάτων.

Επίδομα 534 ευρώ: Ποιοι θα το πάρουν – Οι κρίσιμες ημερομηνίες για αιτήσεις & πληρωμές

Για οικογένειες που παίρνουν το επίδομα με ανήλικα παιδιά, κλιμακώνεται -ανάλογα με τα μέλη- τους ως εξής:

-Ζευγάρι με ένα ανήλικο παιδί θα πάρει 100 ευρώ έξτρα ενίσχυση και συνολικά 450 ευρώ αντί 350 ευρώ.

-Ζευγάρι με δύο ανήλικα παιδιά θα πάρει 150 ευρώ έξτρα ενίσχυση και συνολικά 550 ευρώ αντί 400 ευρώ.

-Ζευγάρι με τρία ανήλικα παιδιά θα πάρει 200 ευρώ έξτρα ενίσχυση και συνολικά 650 ευρώ αντί 450 ευρώ.

-Ζευγάρι με τέσσερα ανήλικα τέκνα θα πάρει 250 ευρώ έξτρα ενίσχυση και συνολικά 750 ευρώ αντί 500 ευρώ που είναι το πλήρες κανονικό εγγυημένο εισόδημα.

-Ζευγάρι με πέντε ανήλικα τέκνα θα πάρει 300 ευρώ έξτρα ενίσχυση που είναι και το ανώτερο όριο και συνολικά 850 ευρώ αντί 550 ευρώ που είναι το πλήρες μηνιαίο εγγυημένο εισόδημα.

Επίδομα γέννησης:

Σε ότι αφορά το επίδομα γέννησης, η πληρωμή των δικαιούχων που εγκρίθηκε η αίτηση τους μέχρι 30 Απριλίου, θα γίνει στις 29 Μαΐου 2020, καθώς και όσες αιτήσεις που υποβλήθηκαν τον Μάρτιο και εγκρίθηκαν αργότερα λόγω διασταυρώσεων.

Το επίδομα καταβάλλεται σε δύο ισόποσες δόσεις των 1.000 ευρώ.

Η πρώτη δόση καταβάλλεται τον επόμενο μήνα από την γέννηση του παιδιού, εφόσον η αίτηση υποβληθεί και εγκριθεί μέσα στον μήνα της γέννησης του παιδιού και η δεύτερη δόση μετά από πέντε μήνες από το μήνα της γέννηση του παιδιού.

Έτσι, όσοι πληρωθούν στις 29 Μαΐου θα πληρωθούν την δεύτερη δόση 30 Σεπτεμβρίου.

Η αίτηση υποβάλλεται εντός προθεσμίας τριών μηνών από τη γέννηση του παιδιού.

Επίδομα (ενοικίου) στέγασης:

Καταβάλλεται το επίδομα στέγασης στους δικαιούχους οι οποίοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι αιτήσεις οι οποίες συμπληρώνουν το 6μηνο ισχύος τους δύναται να ανανεωθούν αυτόματα για έξι ακόμη μήνες, εφόσον εξακολουθούν να πληρούνται οι όροι και προϋποθέσεις του προγράμματος. Οι δικαιούχοι ενημερώνονται σχετικά με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Αξίζει να σημειωθεί πως αν υπάρχουν αλλαγές στα στοιχεία της αίτησης σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο, οι οποίες δεν προκύπτουν μέσα από ηλεκτρονικές διασταυρώσεις και άρα δεν αποτυπώνονται σε αυτήν, οι δικαιούχοι μπορούν αποκλειστικά εντός του 6ου μήνα ισχύος της αίτησης να την ανακαλέσουν και να υποβάλουν νέα.

Για τις αιτήσεις εκείνες για τις οποίες διαπιστώνεται ότι δεν πληρούνται πλέον οι όροι και οι προϋποθέσεις του προγράμματος δεν θα ανανεώνονται. Στους δικαιούχους θα αποστέλλεται μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι η χορήγηση του επιδόματος δεν θα ανανεωθεί αυτόματα. Εάν επιθυμούν, μπορούν να υποβάλουν οι ίδιοι νέα αίτηση.

Για να μην χαθεί μήνας επιδότησης, η νέα αίτηση θα πρέπει να υποβληθεί και να εγκριθεί εντός του 6ου μήνα ισχύος της αίτησης.

Η ανωτέρω διαδικασία ακολουθείται στο τέλος κάθε μήνα για τις αιτήσεις του Επιδόματος Στέγασης για τις οποίες λήγει το πρώτο εξάμηνο ισχύος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΚΕΑ & Επίδομα ενοικίου: Ποιοι θα πρέπει να ξανακάνουν την αίτηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;