Κορωνοϊός: Το συγκλονιστικό εξώφυλλο των New York Times για τα θύματα του ιού
Το συγκλονιστικό εξώφυλλο των New York Times για τα θύματα του νέου κορωνοϊού.

Ο νέος κορωνοϊός έχει χτυπήσει σχεδόν όλες τις γωνίες του πλανήτη και στο πέρασμά του έχει αφήσει μία αρκετά μεγάλη λίστα με νεκρούς. Η New York Times αποφάσισε να τιμήσει τη μνήμη τους με ένα μοναδικό εξώφυλλο.

Χωρίς να έχει κάποιον διαφορετικό ή βροντερό τίτλο. Χωρίς να έχει κάποιες σοκαριστικές φωτογραφίες ή μαρτυρίες, το εξώφυλλο των New York Times σου τραβάει αμέσως την προσοχή.

Οι αρχισυντάκτες της Αμερικανικής εφημερίδας που είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο αποφάσισαν να κάνουν κάτι διαφορετικό για το πρωτοσέλιδό τους και ταυτόχρονα να τιμήσουν την μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τον νέο κορωνοϊό. Έτσι, γέμισαν την πρώτη σελίδα με τα ονόματα 1.000 ανθρώπων που έπεσαν θύματα του ιού στις ΗΠΑ.

Τα ονόματα συνόδευε η ηλικία του θύματος αλλά και μία φράση για εκείνους που ήταν από τον επικήδειο τους. Αυτή η πρόταση, ή το χαρακτηριστικό, ή το επάγγελμα συμπεριλήφθηκε για να θυμίζει στους αναγνώστες ότι δεν είναι απλά ονόματα σε μία λίστα. Πρόκειται για ανθρώπους που είχαν ζωές και όνειρα, τα οποία διακόπηκαν απότομα λόγω της πανδημίας.

Ο τίτλος που συνόδευε το εξώφυλλο αυτό ήταν:

“Οι θάνατοι πλησιάζουν τις 100.000 στις ΗΠΑ, μία ανυπολόγιστη απώλεια.”

Το εξώφυλλο ήταν σχεδιασμένο από τον Tom Bodkin και πρόκειται για κομμάτι ενός ευρύτερου πρότζεκτ της βοηθού αρχισυντάκτη Simone Landon σε συνεργασία με την Standard Regular. Η Landon εξήγησε πως με αυτό τον τρόπο ήθελαν να προσωποποιήσουν την τραγωδία, σε μια περίοδο που τόσο οι ρεπόρτερ όσο και οι αναγνώστες έχουν κουραστεί από την διαρκή αναμετάδοση πληροφοριών για την πανδημία.

Δες το συγκλονιστικό εξώφυλλο της εφημερίδας!

Δες ακόμα: Κορωνοϊός: 3 νέα κρούσματα – Στα 2.876 συνολικά

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;