Άρση μέτρων: Έτσι θα λειτουργήσουν μπαρ, καφέ και εστιατόρια από Δευτέρα - Πόσα άτομα ανά τραπέζι
Κανόνες και μέτρα που θα ισχύσουν για τις επιχειρήσεις της εστίασης από 25 Μαΐου

Στο επόμενό της στάδιο περνάει η σταδιακή άρση των μέτρων, αφού από τις 17/05 ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, έδωσε αναλυτικές διευκρινήσεις για τις δραστηριότητες, τους κανόνες λειτουργίας και τα μέτρα των επιχειρήσεων εστίασης που επανακκινούν κατά το 3ο και το 4ο στάδιο επαναφοράς της οικονομικής δραστηριότητας, την ερχόμενη Δευτέρα 25 Μαΐου.

Αναλυτικότερα, στα 4 στάδια επανεκκίνησης της οικονομίας από τις 4 Μαΐου έως και τις 25 Μαΐου, επιστρέφουν σε λειτουργία 197.000 επιχειρήσεις, δηλαδή το 65% των επιχειρήσεων που βρίσκονταν σε αναστολή λειτουργίας.

Μάλιστα, επανέρχονται στην εργασία τους 532.000 εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που επαναλειτουργούν, που αντιστοιχεί στο 77% των εργαζομένων του συνόλου των επιχειρήσεων που είχαν τεθεί σε αναστολή.

Επιχειρήσεις εστίασης που ανοίγουν από Δευτέρα 25 Μαΐου:

-οι δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης,

-οι δραστηριότητες παροχής ποτών και

-οι υπηρεσίες πίστας καρτ.

Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος δύναται να λειτουργούν στον εξωτερικό και τον εσωτερικό τους χώρο υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Κανόνες και μέτρα λειτουργίας:

-Η αναλογία που ισχύει είναι ένας (1) πελάτης ανά δύο (2) τ.μ. συνολικής ωφέλιμης επιτρεπόμενης επιφάνειας λειτουργίας.

-Η συνολική ωφέλιμη επιτρεπόμενη επιφάνεια λειτουργίας προκύπτει από το άθροισμα του εμβαδού της υπαίθριας επιφάνειας και της εσωτερικής ημιυπαίθριας επιφάνειας κυρίως χώρου.

-Η υπαίθρια επιφάνεια είναι το εμβαδόν της επιφάνειας εκτός του φυσικού καταστήματος ενώ η εσωτερική ημιυπαίθρια επιφάνεια είναι η επιφάνεια εντός του καταστήματος που δύναται να αναπτυχθούν τραπεζοκαθίσματα.

-Η δυνατότητα της χρήσης της εσωτερικής ημιυπαίθριας επιφάνειας προκύπτει όταν υφίσταται πλευρά ή πλευρές του χώρου με άνοιγμα σε επαφή με υπαίθριο εξωτερικό χώρο ή αίθριο.

-Ανάλογα με το άνοιγμα της πλευράς δύναται να χρησιμοποιηθεί σε βάθος ο χώρος σε ποσοστό από 80% έως 160% του πλάτους του ανοίγματος.

-Καθορίζεται ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών σύμφωνα με την διάταξη των καθισμάτων από 0,70 εκ έως 1,70 εκ

-Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός καθήμενων σε τραπέζι τα έξι (6) άτομα. Δεν υφίσταται όριο σε περίπτωση οικογένειας με ανήλικα τέκνα.

-Υφίσταται ανάλογα με τη θέση εργασίας του προσωπικού υποχρέωση χρήσης μάσκας ή ασπίδας προσώπου ενώ ισχύει σύσταση και για τους πελάτες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Άρση μέτρων: Πώς θα λειτουργήσουν γυμναστήρια, κολυμβητήρια και γήπεδα στίβου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;