Ένσημα: Δες πόσα έχεις συγκεντρώσει με ένα
Υπολόγισε ΕΔΩ τα ένσημα που έχεις μαζέψει

Αν αναρωτιέσαι πόσο ένσημα ακριβώς έχεις συγκεντρώσει και δεν είσαι σίγουρος/η, τότε πρέπει να ξέρεις ότι μπορείς να ενημερωθείς για τα ένσημα ανά πάσα ώρα και στιγμή της μέρας και φυσικά από οπουδήποτε κι αν βρίσκεσαι.

Για να μάθεις, λοιπόν, πόσα ένσημα έχεις μαζέψει από τη δουλειά ή τις δουλειές που έχεις κάνει, τότε πρέπει να μπεις στην εφαρμογή «Atlas» του Υπουργείου Εργασίας και να ακολουθήσεις την διαδικασία που προβλέπεται.

Αναλυτικότερα:

Μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής, οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες της χώρας, έχουν την ευκαιρία να μάθουν πόσα ακριβώς ένσημα τους αναλογούν, μόνο με τη χρήση του ΑΜΚΑ, αλλά και να δουν το πλήρες ασφαλιστικό τους βιογραφικό.

Επιπλέον, κάθε ασφαλισμένος-η έχει τη δυνατότητα να δει και να εκτυπώσει το χρόνο ασφάλισης που έχει τεκμηριώσει, ενώ σημαντικό είναι επίσης το ότι η πρόσβαση γίνεται με τη χρήση των κωδικών του ΤΑΧΙS της ΓΓΠΣ και απαιτείται η γνώση του ΑΜΚΑ.

Ειδικότερα για την εφαρμογή:

Το Σύστημα «ΑΤΛΑΣ» είναι το σύγχρονο ολοκληρωμένο σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης που συγκεντρώνει την Ασφαλιστική Ιστορία και την Ασφαλιστική Ικανότητα για όλους τους ασφαλισμένους και ασφαλισμένες της χώρας.

Αναλυτικότερα, μέσω του «ΑΤΛΑΣ»:

• Συγκροτείται το Εθνικό Μητρώο Ασφαλισμένων στο οποίο καταγράφονται τόσο οι άμεσα όσο και οι έμμεσα ασφαλισμένοι.

• Συγκεντρώνεται για πρώτη φορά η ασφαλιστική ιστορία ανά ασφαλισμένο δημιουργώντας έτσι τον Ψηφιακό Ατομικό Λογαριασμό Ασφάλισης, μια μορφή ηλεκτρονικού ασφαλιστικού «βιογραφικού».

• Συγκροτείται το Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων περίθαλψης και καταργείται η θεώρηση των βιβλιαρίων.

• Ψηφιοποιείται και μηχανογραφείται όλο το κανονιστικό πλαίσιο της θεμελίωσης και απονομής συντάξεων.

Ακολούθησε τον σύνδεσμο εδώ και θα μάθεις πόσα ένσημα έχεις.

Αναφορικά με την πρόσβαση στο ασφαλιστικό βιογραφικό, υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος που πραγματοποιείται. Η πρόσβαση στην ενότητα του ενιαίου ατομικού λογαριασμού ασφάλισης γίνεται με έγκυρη ταυτοποίηση του χρήστη (σ.σ. σύστημα ΑΤΛΑΣ).

Έτσι, η πρόσβαση γίνεται μόνο με σωστό συνδυασμό κωδικού χρήστη και συνθηματικού, δηλαδή, τα γνωστά σε όλους username και password.

Για καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών γίνεται αξιοποίηση και της υποδομής πιστοποίησης του συστήματος TAXIS της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Για να πραγματοποιηθεί η διαδικασία της εισόδου, ζητείται ο ΑΜΚΑ του ασφαλισμένου, το οποίο μαζί με το ΑΦΜ και άλλα στοιχεία της ταυτότητας ζητούνται για την εξασφάλιση της αρμοδιότητας της εισόδου.

Πώς μπορώ να διορθώσω τα στοιχεία του ασφαλισμένου;

Για να διορθώσεις τα στοιχεία του ασφαλισμένου, η διαδικασία γίνεται, μέσω των ΚΕΠ για την επικαιροποίηση στο μητρώο του ΑΜΚΑ.

Η ενημέρωση πρόκειται να πραγματοποιηθεί μέσω της αναγγελίας των μεταβολών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Επίδομα 400 ευρώ: Παράταση για την ενίσχυση σε μακροχρόνια ανέργους – Τι πρέπει να κάνουν

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
 1