Frank Sinatra: 4 πράγματα που μάλλον δε γνωρίζεις για το διάσημο τραγουδιστή
Σαν σήμερα το 1998 έφυγε από τη ζωή ο Frank Sinatra.

Ο Frank Sinatra ήταν ένας από τους σημαντικότερους ερμηνευτές της τζαζ με πασίγνωστα τραγούδια όπως το Fly me to the moon. Γεννήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 1915 και έφυγε από τη ζωή στο Λος Άντζελες στις 14 Μαΐου 1998.

Άφησε πλούσια μουσική παρακαταθήκη με περισσότερες από 1400 ηχογραφήσεις. Τιμήθηκε με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας από τον Ρόναλντ Ρίγκαν το 1985 και με το Χρυσό Μετάλλιο του Κογκρέσου το 1997, ενώ του απονεμήθηκαν συνολικά έντεκα βραβεία Grammy, μεταξύ αυτών και το βραβείο για τη συνολική προσφορά του.

Εκτός των άλλων ήταν και ηθοποιός και ως ηθοποιός απέσπασε το βραβείο Όσκαρ β’ ανδρικού ρόλου για την ταινία Όσο υπάρχουν άνθρωποι (From Here to Eternity, 1953), ενώ ήταν υποψήφιος για το βραβείο καλύτερου α’ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στο δραματικό έργο Ο άνθρωπος με το χρυσό χέρι (The Man with the Golden Arm, 1955). Η έντονη και περιπετειώδης προσωπική ζωή του τοποθετήθηκε συχνά στο προσκήνιο, ειδικότερα η διασύνδεσή του με προσωπικότητες της μαφίας και του οργανωμένου εγκλήματος.

Ας μάθουμε λοιπόν λίγα περισσότερα πράγματα για τον Frank Sinatra!

1. Ο Frank Sinatra το American Pop Idol

Σήμερα είμαστε συνηθισμένοι αφού βγαίνουν αρκετοί νέοι ερμηνευτές που καταφέρνουν να γίνουν pop idols με τη λέξη pop να αναφέρεται στο αγγλικό popularity. Ήταν δηλαδή είδωλο της πιο δημοφιλούς κουλτούρας. Ο Frank Sinatra κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’40 υπήρξε ένα από τα πρώτα pop idols για έφηβους και μάλιστα το παρατσούκλι του ήταν Frankie.

2.Frank Sinatra και πληρωμένοι fans

Όχι ότι δεν ήταν ένας μεγάλο star και ερμηνευτής, αλλά η αλήθεια είναι ότι είχε πληρώσει κάποιους fans θηλυκού γένους. Πιο συγκεκριμένα, ο George Evans, ο ατζέντης του Frank Sinatra δήλωσε ότι έκαναν οντισιόν σε διάφορα κορίτσια προκειμένου να τα προσλάβουν με σκοπό να τσιρίζουν στις συναυλίες του δημιουργώντας ένα πιο… θερμό κλίμα στις συναυλίες του. Η πληρωμή για αυτή τη δουλειά ήταν 5$.

3.Το FBI τον είχε φακελωμένο

Ναι είναι αλήθεια: Το FBI είχε φακελώσει τον Frank Sinatra επειδή ένας ακροατής ενός ραδιοφωνικού προγράμματος δήλωσε πως μόλις έβαλε να ακούσει Frank Sinatra θεώρησε ότι θα ήταν ευκολότερου για ανθρώπους με αντίστοιχο τρόπο σκέψης να δημιουργήσουν έναν ακόμη Χίτλερ στην Αμερική σε περίοδο μαζικής υστερίας. Επίσης, το FBI είχε διερευνήσει τον Frank Sinatra, επειδή πίστευαν ότι πλήρωσε επίτηδες γιατρούς για να τον διαγνώσουν ως ανίκανο να υπηρετήσει στο στρατό.

4.Δεν τα πήγαινε και πολύ καλά με το Woody Allen…

O Frank Sinatra ήταν παντρεμένος από το 1966 ως το 1968 με τη Mia Farrow και μετά το χωρισμό τους παρέμειναν καλο΄θ φίλοι. Στη βιογραφία της όμως, η Mia Farrow, δήλωσε ότι όταν έμαθε για το δεσμό του Woody Allen με τη Soon – Yi Previn προσφέρθηκε να… του σπάσει τα πόδια.

Δείτε επίσης: 10 διάσημα αποφθέγματα που δείχνουν την αξία της μουσικής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;