Αγίου Πνεύματος 2020: Πότε πέφτει - Ενδεχόμενα για μετακινήσεις στα νησιά
Τα ενδεχόμενα που εξετάζονται για τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος 2020.

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 2020 πλησιάζει και είναι η πρώτη αργία που θα βιώσουμε μετά την άρση των μέτρων που είχαν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού βάζοντας μας σε καραντίνα. Έτσι, τόσο οι μετακινήσεις από νομό σε νομό όσο και οι μετακινήσεις σε νησιά αποτελούν ένα μείζον ζήτημα.

Αγίου Πνεύματος 2020: Πότε «πέφτει» το τριήμερο

Η γιορτή του Αγίου Πνεύματος 2020, που φέτος πέφτει τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020, είναι πάντα μια μέρα μετά την Κυριακή της Πεντηκοστής.

Αγίου Πνεύματος 2020: Μετακινήσεις σε νησιά

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, όσον αφορά τα νησιά, η άρση των μέτρων και η μετακίνηση από και προς αυτά θα γίνει σε 3 φάσεις ξεκινώντας από σήμερα 11 Μαΐου. Έτσι, από σήμερα επιτρέπεται η μετακίνηση στα νησιά για εργαζόμενους σε ανοιχτές επιχειρήσεις με έγγραφη βεβαίωση εργοδότη, για αυτοαπασχολούμενους με έγγραφη δήλωση των ιδίων, αλλά και για αναπληρωτές καθηγητές είτε με πλοίο είτε με αεροπλάνο.

Επόμενη σημαντική ημερομηνία για τις μετακινήσεις είναι η Δευτέρα 18 Μαΐου, οπότε θα μπορούν να μεταβούν στα νησιά εργαζόμενοι στον χώρο του τουρισμού και τα απαραίτητα συνεργεία, πάντα με έγγραφη βεβαίωση του εργοδότη. Ταυτόχρονα από 18 Μαΐου λέγεται ότι θα επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό, αλλά τίποτα δεν έχει επισημοποιηθεί.

Αν όλα βαίνουν καλώς, στην τελευταία φάση, η πρόσβαση στα νησιά της χώρας θα είναι ελεύθερη για όλους από την 1η Ιουνίου. Υπάρχει το ενδεχόμενο να επιτραπεί και νωρίτερα, με πιθανή ημερομηνία την 25η Μαΐου.

Συνεπώς, άνευ απροόπτων το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 2020 θα μπορεί ο κόσμος να ταξιδέψει κανονικά στα νησιά.

Βέβαια τίποτα δεν έχει ανακοινωθεί οριστικά και επίσημα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, ενώ δεν είναι εντελώς σίγουρο αν θα δοθεί η δυνατότητα ακόμη και για εσωτερικό τουρισμό στα πλαίσια του τριημέρου. Όσον αφορά τα ξενοδοχεία δεν έχει δοθεί οριστική ημερομηνία σύμφωνα με την οποία αναμένεται να ανοίξουν, αλλά γνωρίζουμε ότι θα ανοίξουν μέσα στον Ιούνιο.

Το μόνο σίγουρα σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις είναι ότι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 2020 θα είναι ανοικτά μόνο τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας που η έναρξη λειτουργίας τους έχει προγραμματιστεί για την 1η Ιουνίου άνευ απροόπτων.

Δείτε το ρεπορτ’αζ του ΣΚΑΪ εδώ.

Δείτε επίσης: Επιστροφή στα σχολεία: Τι ισχύει με τις απουσίες, τις αποστάσεις ασφαλείας και τα φροντιστήρια

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;