Πώς θα γίνει η εξεταστική στα Πανεπιστήμια
Εξεταστική: Ακόμα και ηλεκτρονικά μπορεί να πραγματοποιηθεί από πολλά πανεπιστήμια της χώρας

Πώς θα γίνει η εξεταστική στα Πανεπιστήμια – Ποια η ξεκάθαρη οδηγία του Υπουργείου Παιδείας

Από 1η έως τις 15 Ιουνίου θα διαρκέσει η εξεταστική περίοδος στα Πανεπιστήμια μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, με το ακαδημαϊκό εξάμηνο να ολοκληρώνεται κανονικά στο τέλος του μήνα, καθώς τα ΑΕΙ προχώρησαν σε ηλεκτρονικά μαθήματα κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Πώς αναμένεται να διεξαχθεί, όμως, η εξεταστική, εν όψει των υγειονομικών συστάσεων για την αποφυγή του συνωστισμού σε κλειστούς χώρους;

Σύμφωνα με πληροφορίες από την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», οι πρυτάνεις προβληματίζονται για τις μεθόδους που θα επιλέξουν για την εξέταση των φοιτητών τους, κάτι που έχει αφεθεί στην επιλογή του κάθε διδάσκοντος.

Μεταξύ αυτών, λοιπόν, υπάρχουν εκείνοι που κρίνουν ότι οι εξετάσεις από απόσταση δεν μπορούν να διασφαλίσουν το αδιάβλητο της διαδικασίας, οπότε προχωρούν σε προφορικές μόνο εξετάσεις μέσω Διαδικτύου, όπου αυτό μπορεί να συμβεί, είτε σε ανάθεση projects και γραπτές εξετάσεις για μικρές ομάδες φοιτητών.

Πώς θα λειτουργήσουν Πανεπιστήμια, Κολέγια, ΙΕΚ – Πληροφορίες για εξεταστική & φοιτητές

Σε κάθε περίπτωση, το Υπουργείο Παιδείας έχει δώσει μόνο μία, αλλά ξεκάθαρη κατεύθυνση: Όχι πολύωρες εξετάσεις, αλλά σύντομα τεστ.

Η μέθοδος των εξετάσεων, ωστόσο, θα ποικίλλει, ανάμεσα στα διάφορα Πανεπιστήμια, αφού ορισμένα προτιμούν τις γραπτές εξετάσεις με φυσική παρουσία (και τα μέτρα αποστάσεων και προστασίας που ορίζει ο νόμος), ενώ κάποια άλλα ενδέχεται να προχωρούν με τόλμη στη διοργάνωση ηλεκτρονικών εξετάσεων με πιστοποιημένες πλατφόρμες και συστήματα ελέγχου της αξιοπιστίας της διαδικασίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Πανελλήνιες 2020: Τι ισχύει για όσους δώσουν εξετάσεις με το παλιό σύστημα (Εγκύκλιος)

Διγαλάκης: Έτσι θα εξεταστούν οι φοιτητές στα Πανεπιστήμια

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;